algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Hi haurà més de trenta batles sobiranistes a Mallorca

MÉS serà la força que tendrà més batlies a Mallorca. N'obtendrà una vintena

El sobiranisme illenc ha fet els millors resultats de la seva història. Ja es pot afirmar que serà present a la majoria de governs de les grans institucions. Fins i tot és molt probable que en presideixi alguna. I en clau municipal, les candidatures que s'identifiquen amb la idea del sobiranisme són les més ben situades per liderar prop de quaranta municipis de Mallorca.

De fet, una de les dades més impactants de les eleccions de diumenge passat són els excel·lents resultats assolits pels partit sobiranistes. El bot quantitatiu i qualitatiu que ha fet el sobiranisme illenc és incontestable.

La força ecosobiranista MÉS fa el rècord absolut de nombre de vots assolits per una força autòctona: 59.069 a Mallorca i 6.568 a Menorca, que fan un total de 65.637 vots.

Pel flanc dret cal destacar la irrupció amb força al Parlament d'El PI.

La força liderada per Jaume Font assoleix 34.060 vots, que signifiquen un 7,96% del total de sufragis emesos.

Eivissa és la circumscripció on els resultats són més magres i, tot i amb això, El PI es queda a només tres vots d'obtenir representació.

Pel que fa a Formentera, la força sobiranista Gent per Formentera aconsegueix majoria absoluta al Consell, amb nou electes. A les eleccions al Parlament hi concorrien amb el PSIB i assoleixen el disputat diputat de Formentera.

Tot plegat, el sobiranisme arriba a la xifra històrica de 100.000 vots a les eleccions al Parlament.

En clau municipal els resultats són especialment destacats. El sobiranisme podria ser present als governs d'uns 40 ajuntaments dels 53 que hi ha a Mallorca.

MÉS i candidatures pròximes podrien assolir entre 18 i 20 batlies. Sembla clar que els ecosobiranistes seran la força que tendrà més batlies a Mallorca i a les Illes Balears. El PI, per part seva, en podria tenir una desena. A aquests càlculs s'hi ha d'afegir que hi ha una desena de municipis en què el mapa polític ha quedat tan fragmentat que a hores d'ara no es pot descartar cap possibilitat.

   

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Siluro Boreal, fa mes de 8 anys

I ara perqué no surt en Campos amb una de les seves imposicións? Au, venga! Que ja fa tres o quatre setmanes que no piula i volem riure un poc.

Valoració:13menosmas
Per En Figuera, fa mes de 8 anys

@Tchejov
Sa Lluita Social i sa Soberanista és paral.lela i per a res incompatible una amb s'altra.

Per què vull un país independent si no és per crear -entre tots/es- un futur més Just, més Solidari, més Educat i més Pròsper?

Sa Independència no és una finalitat en sí mateixa sinó es mitjà per aconseguir-ho.

Valoració:24menosmas
Per En Figuera, fa mes de 8 anys

- El PSOE és sobiranista ...espaÑol!!!!!!!!!!!
(Ja ho diu s'acrònim: Partido Soberanista de Obediencia EspaÑola...)
- El PI és soberanista ...de sa república independent de casa seva (de què em sona això?)

Però estam en un procés, ja no necessari sinó IMPRESCINDIBLE, de canvi de polítiques. De governar amb i pes poble i no contra ell. D'afavorir aquells que ho estan passant pitjor i no a aquells que continuen aprofitant-se de sa desgràcia des altres

Valoració:18menosmas
Per En Figuera, fa mes de 8 anys

D'altra banda, felicit a tots es càrrecs electes de MÉS per Mallorca i Més per Menorca, i dón ses gràcies a totes aquelles persones que els hi han donat es seu suport i es seu vot.
Un altre País és possible i, amb cor i esforç, entre tots/es ho aconseguirem.

Valoració:28menosmas
Per En Figuera, fa mes de 8 anys

Sniff... Sniff...
Trob a faltar es -divertidíssims- comentaris de gent molt "activa" fins just abans des passat diumenge... Pot ser és que ja no els paguen o han partit de vacances (forçades, com un tal Ariza...) i com tants altres partitpopuleros.

Valoració:28menosmas
Per es gracioso, fa mes de 8 anys

Es gracioso y a la vez da pena leer comentarios en plan "españolista"... Señores, estamos en España, no es ser "españolista", es ser español, y al que no le guste, puerta. Lo mejor que puede pasar es deshacernos del catalanismo invasor que se esta comiendo la cultura mallorquina (no solo de Mallorca, también todo territorio balear). Lo que nos espera con los intrusos que nos van a gobernar... Dios nos pille confesados.

Valoració:-15menosmas
Per Cúlo Bálèá, fa mes de 8 anys

Per favor, que no s'aturin la mitja dotzena de subvencionats del Cúlo Bàlèà i de la Formasión Jaime Trasero de remenar la mordala.
Ens han fet tant de bé!
Ens han fet fer una passa gegantina cap a l'alliberament de Mallorca!

Valoració:32menosmas
Per pepet, fa mes de 8 anys

Sobiransme? Sobiranisme de pa amb fonteta. Ni el Pi es sobiranista ni el PSOE deixa de ser un partit espanyolista encara que n'Armengola, que es una pesemara, vulgui que sigui altra cosa. Somiau truites els sobiranistes.

Valoració:2menosmas
Per Un d'aquí, fa mes de 8 anys

Des dequan el PI és sobiranista? Com a màxim és regionalista.

Valoració:23menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

Al-lots i al-lotas, ès PPuta budell s'ha desfermat i hi ha merda per tot, apart dels dois de n'Aguirre, que canta "Help socórreme, en el PePé he puesto toda mi fé", pobreta, aquesta dona tè (D S) idò resulta que afora dels ajuntaments i governs autonòmics, els contenidors estan a rrebosar de PPelleringues de PPepper, ¿perquè deu ser ? "no perdamos el control " la manguera........
Unaltre : una edila del PP diu que desprès del 24 M tornarán les violacions de monjes i la crema d'iglesias, haaaaaaaaaaaaahaaaaaahaaaaaaaiiii.
Sempra dic salut, que en vorem de grosses, però això m'he desborde, es perdal d'es general.

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente