algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

MÉS proposa la creació d'un districte digital

MÉS aposta perquè l’edifici de GESA, amb més de 17.000 metres quadrats de superfície útil, sigui la icona d’aquest Districte Digital. | MÉS per Mallorca

MÉS ha proposat aquest dissabte la creació d'un districte digital per tal de promoure la feina «basada en el coneixement». Antoni Noguera, candidat a la batlia, Neus Truyol, número dos a Cort i Biel Barceló, candidat a la presidència del Govern, han comparegut davant l'edifici de GESA per tal de presentar aquesta proposta que afectarà el barri de Nou Llevant.

Noguera ha assegurat que «tenim una economia poc equilibrada: 3 sectors massa grans: Turisme, Construcció, i Serveis Immobiliaris». El candidat ha incidit en el fet que som la regió de tot Europa amb aquests 3 sectors més grans.«I cap d’aquests 3 sectors econòmics, creixerà molt més. Ni ho hauria de fer», ha afirmat.

D'altra banda, segons Noguera «tenim més 130.000 aturats a Balears, el 23% de la població activa, segons l’EPA. I sobretot, una gran precarietat i temporalitat d’aquells que ja tenen feina. I un capital humà que presenta els índexs més baixos de formació de tota la UE. A les IB, més de la meitat dels joves de 24 anys no té estudis de Batxiller».

Per tot això, MÉS per Mallorca proposa un canvi de model econòmic, «és imprescindible per a poder crear llocs de feina i millors condicions de treball. Fixarem una Estratègia per tenir una economia basada en 3 pilars: Turisme de Qualitat, Indústria Exportadora i Economia del Coneixement», ha afirmat Noguera

És des d'aquest punt de vista que els ecosobiranistes han proposat la creació de l'edifici de GESA com a icona del Districte Digital.«Hem de crear un ecosistema que faciliti aquesta nova economia: programes informàtics, articles biotecnològics, productes audiovisuals, etc. I ho farem amb dues mesures concretes», ha assegurat Noguera.

La primer de les mesures és la creació d'un Districte d’Innovació a cada illa, per promoure l’economia del coneixement i la investigació. I la segona és duplicar en 4 anys la despesa en Recerca i Innovació de Balears.

Icona del districte digital
MÉS aposta perquè l’edifici de GESA, amb més de 17.000 metres quadrats de superfície útil, sigui la icona d’aquest Districte Digital. En aquest sentit, l'edifici aglutinarà habitatges per investigadors o emprenedors que vénen de fora; espais físics específics per a la creació; departaments de Recerca de les empreses; les institucions públiques que fan recerca en el sector agroalimentari, equips de recerca de la UIB i tots els habitatges, comerços i serveis necessaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Stopgentfalsa: Com t'hem de dir que en Biel Barceló no té cap plaça al Consell Insular de Mallorca. Biel Barceló és funcionari del Còs de Missers de la CAIB i va treure la plaça amb una oposició convocada públicament i avaluada per un tribunal, compost per funcionaris, i ho sé perque un familiar meu formava part d'aquell tribunal. És que hi ha gent de dretes, que calumniau sense pensar que és una baixesa moral, un pecat pels creients i un delicte, que un dia vos donarà un ensurt, quan cualcú fart de les vostres mentides, vos interposi una querella criminal.

Valoració:2menosmas
Per stopgentfalsa, fa mes de 8 anys

Digital? Ho deis per la plaça a dit de'n Biel Barceló al Consell de Mallorca. Una plaça que li va fer en Toni Alorda a mida a Patrimoni. #Stopcorrupció

Valoració:-2menosmas
Per ERGO, fa mes de 8 anys

El barri de Nou Llevant és el que abans era el Polígon de Llevant....que així sona mes guai.

Recordo als de MÉS que l'edifici de GESA no està en la barriada de nou llevant sinó en el de Ses Veles-Foners.

No veig molt clar tot això....

Valoració:0menosmas
Per Estim Mallorca, voto partits d'aquí, fa mes de 8 anys

A una setmana de les eleccions podem fer història aconseguint que la majoria de pobles i ciutats de les Illes Balears estiguin governats per forces d'aquí!

Acabam amb l'espoli fiscal de Madrid i gestionam els nostre propis doblers!

Votam partits d'aqui en benefici nostre! Si ets d'esquerres i estimes les Illes Balears vota MÉS per Mallorca i si ets de centre o dreta i estimes les Illes Balears vota EL PI però votam partits d'aquí!

Valoració:6menosmas
Per Jan, fa mes de 8 anys

Si senyors,ES LA ECONOMIA,pard...,a mem si ho enteneu.

Valoració:1menosmas
Per pep, fa mes de 8 anys

I aprofitar el parc Bit...???

Valoració:-3menosmas
Per Albert, fa mes de 8 anys

Tic, tac, tic tac.....el tiempo de los peleles, el tiempo de ls corruptos PP, ERC, MES, CIU, se acaba. PODEMOS cambiar las cosas, no nos resignemos.

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Mentres els altres parlen de fer pactes, MÉS parla de fer feina pels ciutadàns

Valoració:6menosmas
Per Huix, fa mes de 8 anys

MES i PI, dos partits pel futur de les balears. SÍ.

Valoració:7menosmas
Per CIUDADANO QUE VIENE, fa mes de 8 anys

CIUDADANS, LES VA QUITAR LAS GANAS DE HACER COSAS

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente