cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Podem veu les Balears com la cinquena comunitat on té més opcions de guanyar

El partit s'ha marcat com els seus dos grans objectius per a les pròximes eleccions autonòmiques guanyar a Madrid i al País Valencià

Les Balears és la cinquena comunitat autònoma on Podem veu més possibilitats de guanyar en les pròximes eleccions autonòmiques de maig, si bé han dit que «surten a guanyar» a totes les comunitats.

El partit s'ha marcat com els seus dos grans objectius per a les pròximes eleccions autonòmiques guanyar a Madrid i al País Valencià. Per això, seran els comitès electorals d'aquestes dues regions els primers amb els quals es reunirà a partir d'aquest divendres l'equip dirigit pel número dos del partit, Íñigo Errejón, que s'encarrega de coordinar l'estratègia electoral per als comicis del 24 de maig.

Segons han informat fonts del partit, l'anomenat 'Comando central electoral', que també coordina la secretària d'Anàlisi Política i Social, Carolina Bescansa, es reunirà amb tota probabilitat aquest divendres amb l'equip de Madrid, i la pròxima setmana es desplaçarà fins al País Valencià.

Aquestes mateixes fonts han confirmat que, tot i que «surten a guanyar» a totes les comunitats autònomes, és a Madrid i al País Valencià on es veuen amb més possibilitats, seguides d'Aragó i Astúries, i en cinquè lloc, les Illes Balears.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 8 anys

Entre PODEMOS y CIUDADANOS vamos a barrer a los forasteros pancatalanistas

Valoració:0menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 8 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:0menosmas
Per SI o No, fa mes de 8 anys

No veig cap diferència fonamental entre una confederàció amb Catalunya o unes Illes independents amb unes relacions logicament preferents amb Catalunya.

El que si que veig clar és que atiar aquest debat és un gran favor que feim als espanyolistes

Valoració:-3menosmas
Per Joan Josep Llull, fa mes de 8 anys

"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"

Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)

Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".

Valoració:1menosmas
Per ||*||, fa mes de 8 anys

@torna a escola, maulet:


Per mi que no saps distingir entre estat i nació. Ni entre maulet i independentista.

Valoració:2menosmas
Per L'Amo del Cafè, fa mes de 8 anys

Les Illes Balears som un futur estat confederat a la República dels Països Catalàns. Tard o prest així serà perque així era abàns de 1714, amb la forma d' un regne antic però substancialment igual al model que s'aplicarà.

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Alerta a que la beneitura del poble, no fàssi que ens governi un pacte entre els pijos podrits i els ciutadàns xarnegos ressentits, perque ens quedariem sense illes i sense illencs de socarrel.

Valoració:3menosmas
Per torna a escola, maulet, fa mes de 8 anys

Les Illes Balears no són una nació; són una comunitat autònoma espanyola.

Valoració:-4menosmas
Per ||*||, fa mes de 8 anys

Les Illes Balears no són una nació; són una part molt important de la nació catalana.

Valoració:4menosmas
Per Pere, fa mes de 8 anys

Quina vergonya que un candidat a president de les Illes Balears hagi de viatjar a Madrid a retre homenatge al seu "kefe" de Madrid.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente