algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

L'STEI assegura que la Conselleria “continua discriminant” el professorat de matèries lingüístiques

9111
Imatge d'arxiu d'una reunió de la mesa educativa. | Arxiu

L'STEI ha denunciat que la Conselleria d'Educació “continua discriminant” el professorat de matèries lingüístiques. El sindicat denuncia l’intent de generar “professorat de primera i de segona categoria” i continua endavant “amb el contenciós que s’inicia el mes de juny i acompanya tots els contenciosos individuals interposats”.

El sindicat ha criticat la proposta presentada per Educació per tal de regular l'accés a les funcions lingüístiques. Ha explicat que la proposta tracta de jerarquitzar els docents segons la seva titulació, de manera que els aspirants no filòlegs sempre estiguin per darrere a l’hora de triar plaça d’aquestes especialitats, encara que tinguin una experiència docent contrastada a l’ensenyament públic, en alguns casos de més d'un curs escolar.

El sindicat ha considerat que aquesta categorització del professorat que pretén la Conselleria “no està basada en cap criteri pedagògic i suposa que molts de docents que havien exercit la docència en una determinada funció fins al curs passat, de cop i volta deixin de poder exercir aquesta funció”.

En qualsevol cas, segons el sindicat, “una classificació d’aquest tipus s’oposa als principis d’igualtat, capacitat i mèrit que haurien de regir la provisió de places a l’ensenyament públic”. “De fet, aquesta nova proposta l’únic que fa és donar més motius per seguir amb tots els contenciosos ja interposats pel sindicat en aquest sentit.”

D’altra banda, el sindicat ha destacat que sempre ha defensat que els professors de llengües no havien de ser tractats de manera diferent de qualsevol altre professor. A més, segons el sindicat la proposta de la Conselleria ha estat molt precipitada i poc meditada, perquè suposa “problemes tècnics d’implantació”. “És impossible, amb l’actual sistema telemàtic de provisió de places, discriminar el professorat d’un mateix cos, la borsa classifica els docents d’un mateix cos únicament pels mèrits demostrats”, ha destacat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xuanxo, fa mes de 9 anys

N'Asturies tamién carecemos la discriminación llingüística del asturianu na educación. Poro, solidarizámosnos col vuesu problema. Un cambéu ye necesariu.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente