algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

La UOB s'oposa als complements pels directors

La UOB ensenyament ha mostrat el seu rebuig a la consolidació dels complements pels directors dels centres educatius. | Arxiu

La UOB ensenyament ha mostrat el seu rebuig a la consolidació dels complements pels directors dels centres educatius. El sindicat, a més, mostra el seu rebuig al plus vitalici per als funcionaris que passen per la política.

El sindicat ha recordat que la retribució parcial del complement de director, que es percep mentre es continua en actiu un cop acabada la funció directiva, fou establerta per llei orgànica l'any 1995. A Balears, han recordat, els directors cobren el 25% del complement per un període complet d'exercici del càrrec, el 40% per dos períodes i el 60% per tres.

La UOB ha recordat que ja el mes de gener van comunicar que considerem necessari establir una permanència màxima de vuit anys (dos períodes) en el càrrec de director i limitar la percepció del complement salarial als anys que s'ocupa el càrrec.

Altres vies
El sindicat ha valorat que si l'objectiu de la consolidació del complement de director és incentivar els docents a exercir aquest càrrec, com sembla plantejar la llei de 1995, que introdueix aquesta figura dins un article titulat “Apoyo a los equipos directivos”, insten l'Administració a cercar “altres vies més justificables”.

Segons UOB, la consolidació del complement de director que es continua cobrant tot i quan ja no s'exerceix el càrrec, “recorda el Nivell 33 que es cobra des dels anys 90 i que la Llei de Funció Pública de 2007 aprovada durant el Govern de Jaume Matas va passar a regular amb detall”. Segons aquesta llei, els funcionaris que han ostentat determinats càrrecs públics durant dos anys consecutius o tres amb interrupcions “tenen dret a cobrar un complement de sou de per vida quan dimiteixen o són destituïts i es reincorporen als antics llocs de feina”. Si aquest complement és percebut integralment arribafins els 16.100 € anuals, repartits en catorze pagues.

El sindicat ha valorat que “si en èpoques de vaques grasses, aquesta casta de complements són injusts i constitueixen un greuge comparatiu; en èpoques de retallades, baixades de sous, acomiadaments massius..., són una vergonya i una obscenitat”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.