algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

La UOB denuncia que Educació espolia els docents de baixa

8808
La UOB Ensenyament ha denunciat que la Conselleria d'Educació espolia els docents que es troben de baixa. | Arxiu

La UOB Ensenyament ha denunciat que la Conselleria d'Educació espolia els docents que es troben e baixa. El sindicat ha considerat que “aplica de forma abusiva el reial decret d'estabilitat pressupostària, que des d'octubre de 2012 imposa descomptes a la nòmina dels treballadors amb baixa mèdica”.

El sindicat ha alertat que a les baixes inferiors a una setmana, com és el cas habitual de la grip i altres malalties infecte-contagioses, Educació “també descompta dissabtes i diumenges si el treballador té la mala sort de començar o acabar la baixa en cap de setmana”.

El sindicat, en aquest sentit, ha mostrat la seva “oposició radical” als descomptes del reial decret, que en els casos de baixes de llarga durada poden arribar a suposar “la pèrdua de més de la meitat d'una mensualitat”, però mentre aquest sigui vigent, “exigeix a la Conselleria que no descompti els caps de setmana quan la baixa es produeixi els dies anteriors o els posteriors”.

Contingències professionals
UOB Ensenyament també reclama que les afonies, malalties infecte-contagioses o la depressió siguin qualificades de “contingències professionals” i quedin fora dels descomptes. Ara mateix els docents ens veim forçats a anar a treballar malalts, a fi de no perdre més doblers dels que ja ens han retallat, amb el consegüent perill de “convertir-nos en un focus de contagi o que empitjori la nostra salut. Consideram intolerable que l'Administració jugui amb la salut de docents, alumnes i famílies amb afany recaptatori, cosa que es fa especialment evident en èpoques de grip”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per BARRAQUETA, fa mes de 9 anys

Es pot denunciar, malgrat ja s'hagi denunciat aquesta situació d'agressió laboral?

O hem de callar com ho han de fer milers de treballadors contractats en precari?

Valoració:1menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Els docents i tota la resta d' empleats públics. Passa que és més greu quan és una malaltia contagiosa, per exemple la grip, i es treballa amb níns, malalts i públic en general. És una vertadera SELVATJADA.

Valoració:3menosmas
Per Dos anys de retard., fa mes de 9 anys

La notícia suposo que és que UOB arriba dos anys tard a una denúncia que fa estona (dos anys) que han fet altres sindicats, no?

Valoració:3menosmas
Per joanet de sa gerra, fa mes de 9 anys

Jas!
Benvinguts, al·lots...

Valoració:8menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

Així és, ni dret laboral a estar malalts.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente