algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Els perjudicats per productes financers tòxics preparen noves accions legals

8883
Aquesta associació d'àmbit estatal anima les persones afectades per suposades males pràctiques de la banca a reclamar per via judicial. | M.À.C.

L'Associació de Perjudicats d'Entitats Financeres (APDEF) dugué ahir a Mallorca el clam dels afectats pels anomenats productes financers tòxics, en una trobada en la qual es definiren accions legals que es duran a terme pròximament.

L'entitat, que gestiona a les Illes més d'una seixantena de demandes individuals d'afectats per fons de baixa qualitat per un valor total de 2,6 milions d'euros, reuní missers i ciutadans que afirmen haver estat estafats per preferents, subordinades, quotes participatives CAM i accions de Bankia de 2011, amb l'objectiu de defensar i protegir els perjudicats de les pràctiques abusives de bancs i caixes d'estalvi.

Fonts d’APDEF informaren que la majoria d'aquestes situacions cal cercar-les a Palma. Per exemple, l'advocada palmesana responsable, Maria Darder, recorda el cas d'un ancià de 90 anys que va adquirir 80.000 euros en preferents i va morir al poc temps. Els hereus reclamaren i un jutjat els donà la raó, recuperant la inversió total del pare, furtada a base de males pràctiques.

"El termini per reclamar les accions de Bankia pot vèncer a l'estiu de 2015 i és per això que recomanam reclamar com més aviat millor", apuntà Darder, qui considera que encara que Bankia pugi a borsa no resulta viable recuperar els doblers invertits si no és mitjançant accions per aquesta via.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.