cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Un llibre analitza els deu anys de revolta política iniciada a la internet que parla català

Gabriel Bibiloni, a la gala de l'OCB. | Pere Bota.

El lingüista, professor de la UIB, vice-rector de la Universitat Catalana d'Estiu i 'guardià' del català correcte a la xarxa, Gabriel Bibiloni, és un dels 200 protagonistes més destacats de la Internet que parla català, segons descriu el periodista i cap de continguts digitals d'El Periódico, Saül Gordillo, al seu últim llibre.

'Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet' (Creaʼt Edicions) recull una reflexió sobre l'impacte dels mitjans digitals i les xarxes socials en el procés sobiranista, i els principals personatges que hi han posat el seu gra d'arena.

Aquesta fotografia comença amb el relat dels atemptats de l'11-M a Madrid, i la posterior victòria de ZP assolint la Moncloa, un fet que culminarà amb la promesa –incomplerta- d'acceptar la reforma estatutària que promovés el Parlament català.

Amb aquesta base, Gordillo analitza la contribució dels blogs, els mitjans informatius de caire internauta i les xarxes socials al progressiu ascens de l'independentisme al Principat, quelcom que culmina en la consulta alternativa del 9 de novembre, passant per les històriques mobilitzacions de les últimes Diades de l'11 de Setembre.

'Sobirania.cat' és, en opinió dels professors de Periodisme i Comunicació de l'Autònoma de Barcelona, Joan Manuel Tresserras i Enric Marín, responsables del pròleg del llibre, "el relat més complet i documentat sobre el paper del ciberactivisme polític en l'articulació de la revolta democràtica que ha fet possible l'èxit del moviment sobiranista a Catalunya".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.