algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

UPyD carrega contra l'entesa educativa que cerca Illes per un Pacte

8702
Imatge de l'última trobada d'aquest grup de treball que cerca potenciar l'acord educatiu a l'arxipèlag. | R.L.

«Si l'esborrany de pacte que la Plataforma Illes per un Pacte ha presentat als partits polítics no canvia, Unión, Progreso y Democracia (UPyD) no pot donar-hi suport per diversos motius», ha assenyalat el portaveu de la formació magenta a Balears, Juan Antonio Horrach.

El líder del partit de Rosa Díez a les Illes ha apuntat que la seva posició crítica es deu, principalment, a la «subordinació de la instrucció als paràmetres de l'enginyeria social. I és que són massa els paràgrafs de l'esborrany que abunden en aquesta idea», ha assenyalat.

Segons UPyD, la plataforma Illes per un Pacte «considera en el seu esborrany els centres educatius com a cèl·lules autònomes d'experimentació social».

Horrach remarca que la seva formació defensa «l'activitat prioritària d'un centre ha de ser l'eficient transmissió de coneixements. Es pretén alterar les prioritats educatives, institucionalitzant als centres l'anomenat Tercer Sector, és a dir, l'associacionisme, tenint no només interlocució preferent en els òrgans del centre sinó també consistència curricular», ha criticat.

En aquest sentit, UPyD ha incidit que el Tercer Sector «està format per associacions privades, amb idearis que emanen de la voluntat dels seus associats, i que el seu àmbit d'actuació, més enllà de la col·laboració puntual, no pot ser una institució pública».

Insisteix que l'activitat prioritària d'un centre educatiu «ha de ser l'eficient transmissió de coneixements» i ha recordat que els centres tenen ja nodrits departaments d'Orientació que, amb una millor dedicació professional, poden cobrir raonablement les necessitats socials i psicoeducatives».

A més, ha considerat que la presència d'antropòlegs o sociòlegs a la plantilla d'un centre «és absurda».

«També resulta preocupant que a l'esborrany es vulgui donar representativitat a pares, mares i professors, a l'assemblearisme, de forma mimètica a l'actuació dels protagonistes d'Illes per un Pacte, l'Assemblea de Docents, etc.».

«UPyD no pot acceptar que la representació a un centre escolar tingui forma d'assemblea, el camp de conreu de la manipulació social».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria C., fa mes de 8 anys

Ara mateix em preocupa més Podemos, perque UPyD li pot robar vots al PP (fragmentació de la dreta, ja em va bé) però no captarà cap votant nacionalista.

En canvi Podemos està llevant-li molts de votants a MÉS. Votants ingenus, decebuts (amb raó) amb l'esquerra nacionalista, despistats, etc. Aquest és el vertader perill.

Valoració:3menosmas
Per Joan M, fa mes de 8 anys

UPyD= LA CASTA

Valoració:0menosmas
Per Demodats, fa mes de 8 anys

UPyD ja no s'usa!

Valoració:0menosmas
Per RS, fa mes de 8 anys

UPyD existeix malgrat el boicot informatiu. Aviat els tendrem al Parlament.

Valoració:0menosmas
Per Marc Aureli, fa mes de 8 anys

No és gens estranya la reacció d'upd. Una actitud contrària sí que em preocuparia, i molt, i em faria desconfiar del Pacte per l'Educació.

Valoració:2menosmas
Per Pere, fa mes de 8 anys

Me pensava que UPyD ja s'havia dissolt.

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

Què és UPyD? haha

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente