cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 11.13°
11°

Podem a Catalunya defensa un referèndum com el d'Escòcia

Ubasart durant el míting a Barcelona. | PODEMOS 2 círculos (Youtube)

La candidata a la secretaria general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, ha defensat aquest dimarts que la Generalitat de Catalunya i l'Estat tanquin un acord que permeti fer un referèndum com el de setembre a Escòcia i no ha vist possible una declaració d'independència «unilateral».

En roda de premsa per presentar la llista que encapçala --'Clar que Podem'--, ha defensat «una hisenda per moneda», per la qual cosa, en comptes de dotar Catalunya d'un concert econòmic, hi hagi una agència tributària compartida per tots els Estats que tenen l'euro.

Ha presentat al seu partit com «l'únic que defensa el dret a decidir i que té opcions d'accedir al Govern de l'Estat», i sobre les eleccions catalanes ha recordat que l'assemblea constituent de Podem va rebutjar concórrer amb altres partits en les autonòmiques.

Ubasart, que és la secretària de Plurinacionalitat en la direcció estatal del seu partit, ha dit que si el seu partit governa, s'obrirà «un procés on s'ha de discutir sobretot, també sobre les qüestions tabú, i una d'elles és el dret a l'autodeterminació dels pobles».

Preguntada per la demanda d'un pacte fiscal per a Catalunya, ha dit: «El que diem és que hem de pensar cap on anem. Pensem en positiu, quina seria la manera que tindria sentit al segle XXI una hisenda».

Fonts del partit han informat Europa Press que, tot i que no veuen possible una declaració unilateral d'independència, no volen entrar a qüestionar a altres partits pel fet que la defensin, i han recalcat que la seva aposta és una opció multilateral.

PSOE I CiU
També és diferent del que propugna el PSOE, formació que segons la seva opinió «no reconeix el dret a l'autodeterminació de cap poble de l'Estat espanyol».

Ubasart ha presentat Podem com a alternativa a CiU, i ha defensat els principis de «cohesió, justícia social i equitat de gènere davant de les retallades, l'austeritat i la pèrdua de drets».

Després de recordar que CDC «té la seu embargada», ha destacat que la lluita contra la corrupció i el presumpte finançament irregular dels partits serà una de les seves prioritats.

La candidata no ha volgut revelar si a les primàries que faran després el partit per definir la seva llista amb vista a les eleccions del 27-S, serà la cap de llista, i ha afegit que cada cosa té el seu temps: «Ara discutim la direcció del partit a Catalunya».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 9Ngany, fa mes de 9 anys

lo que nos vamos a reír con PODEMOS en catalonia...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente