cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Abril 'llueix' els papers de Bárcenas a la camiseta

Santiago i Abril a la Comissió de Son Espases, aquest dimarts. | Teresa Ayuga / PALMA

El diputat de MÉS, David Abril, ha optat aquest dimarts, durant la Comissió de Son Espases, per 'lluir' una camiseta amb la imatge dels papers de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, on es pot llegir el nom de l'empresari, Juan Miguel Villar Mir.

Villar Mir ha manifestat, durant la comissió d'investigació sobre Son Espases, que en el procés d'adjudicació de l'hospital «hi va haver greus irregularitats» i que l'empresa que presideix, OHL, «va ser la perjudicada».

El constructor també ha negat haver donat cap quantitat econòmica a la formació conservadora.

Per a Villar Mir, l'adjudicació de la construcció de l'hospital de referència de Balears el 2006 per part de l'executiu presidit per Matas fou «nul·la de ple dret».

L'empresari s'ha referit a la «gravíssima irregularitat administrativa» que es va produir quan el Servei de Salut de les Illes Balears (Ib-Salut) va paralitzar la concessió de les obres de l'hospital després que els seus tècnics validassin l'«acurat» informe que la mesa de contractació va encarregar a una empresa externa i que va concloure que OHL era la millor valorada per a realitzar l'obra, tot i que al final, l'adjudicatari resultà ser el grup ACS de Florentino Pérez.

És «sorprenent», ha dit Villar Mir, que la mesa de contractació, en comptes d'adjudicar les obres a la seva empresa, seguís les instruccions de l'Ib-*Salut i de l'exconsellera de Salut, Aina Castillo, de paralitzar l'adjudicació i sol·licitar nous informe al Consell Consultiu i als col·legis professionals balears d'Enginyers de Camins i d'Economistes.

L'empresari ha dit que «no és veritat» la suposada declaració realitzada per l'excosellera Castillo davant la Fiscalia sobre l'existència d'un sobre que l'expresident Matas li va lliurar amb instruccions perquè la concessió fora per a OHL, la qual cosa finalment es va frustrar.

L'empresari ha assegurat que ningú del seu grup va fer cap gestió, ni va oferir doblers mai per guanyar aquesta o qualsevol altra adjudicació al llarg dels 27 anys d'història d'OHL.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

Tenemos unos nacionalistas que no nos los merecemos...

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente