cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Bauzá insisteix en la seva defensa del TIL perquè «és el millor per als infants»

La portaveu parlamentària dels populars, Mabel Cabrer, ha acompanyat el president Bauzá en la seva trobada davant els mitjans. | M.À.C.

El president del Govern i del PP a Balears, José Ramón Bauzá, ha reiterat aquest dilluns que la imposició del TIL a l'educació de les Illes és un compromís «bàsic» perquè la seva formació considera que això «és el millor per als infants».

En roda de premsa amb motiu d'unes jornades parlamentàries, Bauzá ha admès que «sempre queden coses per fer», encara que ha remarcat que s'ha fet «molt» en matèria educativa durant aquesta legislatura.

L'educació, ha assenyalat, és «un dels eixos bàsics de la nostra formació. El nostre compromís era que el trilingüisme fos la línia educativa, no creiem en la immersió en català, respectam els qui pensen de forma diferent», ha manifestat abans d'apuntar que pretén que no hi hagi discriminacions i que els infants aprenguin un tercer idioma amb independència dels recursos econòmics dels seus pares.

«Apostam per l'educació, per la competitivitat i pel futur de Balears», i ha conclòs afirmant un pic més que el seu partit és l'«únic» que pot donar l'«estabilitat» que necessiten les Illes i els seus ciutadans.

Bárcenas i la seu regional
Sobre les declaracions que l'extresorer nacional del PP, Luis Bárcenas, féu sobre l'adquisició de la seu del PP balear, Bauzá ha afirmat: «donaré totes les explicacions que em demanin de l'etapa en la qual vaig ser responsable», ha manifestat abans d'afegir que no pot explicar «allò que desconec».

Així, Bauzá ha explicat que el seu partit va comprar l'immoble l'abril de 2003, que va signar una hipoteca inicial d'1,5 milions d'euros amb el Banc de Crèdit Balear, i que en el 2004 es va adquirir «una part més» per 579.000 euros.

«Al final la quantia total va ser d'1,632 milions d'euros i entre 2005 i 2006 es van fer obres per 886.000 euros, obres que ja s'han pagat amb les quotes o donacions d'afiliats i càrrecs que el partit tènia a les institucions», ha manifestat.

«Això és tot el que puc dir», ha indicat el líder popular abans d'afegir que es paga una hipoteca mensual i que «si algú va fer pagaments ho desconec absolutament».

Syriza
Parlant de la victòria de la coalició Syriza a Grècia, Bauzá ha dit als periodistes que l'esquerra és la «primera víctima» d'aquest resultat, afegint a més que «no es pot comparar» la situació d'aquest país amb la d'Espanya.

Per a Bauzá, «la falta d'un projecte d'esquerres» ha permès que es posin els accents en els «extremismes» i ha recordat que la tercera força més votada ha estat l'extrema dreta, els neo-nazis d'Alba Daurada.

Ha opinat que Syriza ha «desviat l'atenció parlant del deute i de l'euro», sense fer-ho d'allò «que importa a la gent» com és generar ocupació. «Quan no ho facin -crear ocupació- derivaran l'atenció i frustració cap a un altre punt, ara el punt és el deute i l'euro», ha manifestat.

Així mateix, ha entès que aquesta victòria és també fruit del rescat, «que crea gran tensió social» pels ajustaments i retallades que provoca entre els ciutadans, que «fan que neixi el populisme».

Prospeccions
Pel que fa a les prospeccions petrolieres a prop de la costa balear, el president Bauzá ha revelat que el cap de setmana passat va traslladar al ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, que «Balears no vol prospeccions».

Així, Bauzá ha recordat que encara s'està «pendents dels informes d'impacte ambiental» i ha esperat que aquests siguin negatius, tal com va passar amb els emesos per part de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient i Territori.

Segons ha dit, sempre que té l'oportunitat de parlar amb Soria li recorda que la comunitat està en contra de les prospeccions petrolíferes. «Parlam i estam pendents de veure el que dictaminen els tècnics del Ministeri», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Manuel, fa mes de 9 anys

A Bauzá li queden dos telenotícies; de fet, el curs que ve ja ni s'hi aplicarà l'abominable Llei Wert.
D'altra banda, es pensa de veres que hi ha qualcú a les Illes que el votarà per aquest embull del TIL? En coneix cap? Jo, no; en canvi, conec moltes persones que no el votaran (parents de docents, sobretot) que deixaran de votar-lo, com varen deixar de votar el PP en les passades eleccions europees.

Valoració:8menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 9 anys

El problema no és que sigui més ruc que un mul. És que és més curt que una màniga de guardapits. I a ca seva no ho saben.

Valoració:19menosmas
Per TIL SI, fa mes de 9 anys

FIns que no trobeu un sistema millor, haureu d'aplicar-lo. Haver-hi pensat abans, que no menjau ni deixau menjar.

Valoració:-20menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

I què en sabrà ell de munyir indiots per sa cresta?

Valoració:25menosmas
Per gavina, fa mes de 9 anys

Patètics, impresentables, incompetents... Podriem trobar molts sinònims més, però abans esgotariem l´espai dels comentaris que poder-los posar tots.

Valoració:22menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Vet aquí el lletrut, en disposició de la sapiència divina.
ELL, sap que és el millor per als infants, pobrisssssó.
Tan sols encara, ni has aprés la primera lliçó.
Aviat pegarà un esclat, que ni tan sols imagina.
I per molta gomina que posi, ben clar se li veu el plumero.

Valoració:25menosmas
Per De morro fort, fa mes de 9 anys

Si no fós tan desagradable, faria rialles.

Valoració:26menosmas
Per Fa llàstima, fa mes de 9 anys

Pobre Bauzá!

Valoració:25menosmas
Per Arruix!, fa mes de 9 anys

Madrileny enemic de la llengua dels mallorquins, tu no ets d'aquí. No t'hi volem.
Au, tira cap a ePPañya!

Valoració:31menosmas
Per carlost, fa mes de 9 anys

La seva intervenció a Madrid aquest cap de setmana m'ha recordat els monolegs del "club de la comedia"

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente