algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Podem Balears pren embranzida amb Syriza i segueix presentant candidats

La candidata a encapçalar la formació de Pablo Iglesias a les Illes, Lola Fernández, afirma que el partit «no és de dretes ni d'esquerres, sinó de ciutadans»

Els aspirants a liderar Podem a Balears han començat avui a presentar les seves candidatures amb la «força» que els dóna el triomf de Syriza a Grècia. Consideren que amb això «ha arribat el canvi i l'esperança dels pobles del sud d'Europa».

És l'opinió d'una de les quatre candidats a la secretaria general de Podem a les illes, Lola Fernández, qui ha presentat avui la seva candidatura per Illes Podem a la plaça del Tub de Palma.

Fernández ha explicat que aquest grup ha nascut «des de baix», «des de Formentera, Eivissa, Menorca, la part forana de Mallorca i Palma» i que el seu objectiu principal és «establir canals de participació ciutadana per poder incorporar les propostes dels agents socials i econòmics a un projecte futur de treball».

Illes Podem i altres quatre agrupacions disputen a l'arxipèlag la secretaria general de l'agrupació que lidera Pablo Iglesias.

«Podem no és un partit corrent, neix amb vocació de participació ciutadana, és un projecte de canvi», ha destacat Fernández, que sabrà el 14 de febrer, després de les primàries de la formació a les illes, si finalment serà la líder de la formació illenca.

Els qui formen part de Podem volen «canviar les coses i la forma de fer política, canviar als polítics corruptes i incompetents». «Ja n'hi ha prou, sortim al carrer perquè al carrer hi ha més sentit comú, molta més intel·ligència, més professionalitat que en els despatxos amb moquetes», ha incidit.

Segons la candidata, el seu grup treballa des del primer moment per aconseguir que la ciutadania estigui en «els llocs de la presa de decisions, en un nou futur govern».

Fernández ha assenyalat que els candidats d'Illes Podem han estat triats a primàries, per la qual cosa es presenten davant la societat com a ciutadans «del carrer».

«La bombera, el jubilat, l'economista, l'advocat, els desnonats, l'aturat, la gent del carrer que pot enriquir i prendre decisions en aquest país, que fins ara s'estan prenent a esquenes de la ciutadania» (..) No és de dretes ni d'esquerres, sinó de ciutadans, crec que això és el mes important de Podem, que vol donar veu a la gent del carrer», ha dit Fernández.

Per a la candidata, Balears ha de «canviar moltes coses», ja que és una comunitat «molt afectada per la corrupció i polítiques ineficaces».

En aquest sentit, s'ha referit als problemes constants de la Platja de Talamanca, a Eivissa, al Palau de Congressos i el Palma Arena.

Aquí també se sofreix «l'atur, els desnonaments i la precarietat», ha ressaltat la candidata, qui ha convidat a fer un programa electoral «entre tots» i «sentint la veu del carrer».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Luís Maetí, fa mes de 9 anys

Sens dubte Podem és un important revulsiu, però és l'antítesi d'un partit construït des de bax a dalt, té un curiós component messiànic (a les euoropees va fer el que ningú havia fet mai. posar l'efígie del seu líder a la papereta electoral), implica un menyspreu exagerat contra tothom que ha lluitat contra el bipartidisme i l'oligarquia abans que ells i ha fet porpostes d'una demogògia que fan empegueir. D'altra banda, sembla que per aquest nou partit lña qüestió nacional sigui, com a mínim, molesta. Ja fa temps, el destacat geògraf mallorquí rsdient a València ens va prevenir contra aquells que primaven tant el seu radicalisme social que prescindien de coses que d'altres consideram molt importants, com la llengua, la cultura, el dret a l'autodeterminació o la lluita contra l'espoli fiscal.
així it ot, benvinguda sigui una força cpç de polititzar sectors de la nostra cosietat que fins ara prescindien de la política. Però no confonguem: Podem és un projecte mediàtic, madrileny i amnèsic.

Valoració:0menosmas
Per Nito, fa mes de 9 anys

«Des d'a baix»? Quin doi ortogràfic és aquest? Sembla que sigueu del Sírculo...

Valoració:1menosmas
Per Llorenç, fa mes de 9 anys

Si Podem no és d'esquerres ni de dretes, no ha de tenir cap problema amb pactar amb el PP. A Grècia Syriza pacta amb gent més conservadora que el PP.
Per la meva part m'agradaria fer fora el PP i que governás una esquerra radical i sobiranista de veritat, que no sé on és, perquè res s`hi assembla. Em costarà molt votar i pot ser faci ús de tres paperetes diferents i votar en funció més dels candidats que de les sigles.

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Siryza ha fet un pacte de govern amb un partot nacionalista. Malgrat el programa econòmic de Podem sigui molt acertat. MÉS representa la oportunitat de salvar la Llengüa i la Cultura, de l'ostracisme al que les ha condemnades el PP, i també ténen el compromís de la defensa del territori. Jo votaré MÉS i si no pot governar sol, que ho fassin amb Podem o amb un altre partit d'esquerra.

Valoració:5menosmas
Per Podem, fa mes de 9 anys

PODEM es menjarà a MÉS i EU. És de justícia: duim anys esperant que els partits que s'anomenen d'esquerra siguin valents. No basta amb discursos, banderes i posturetas.

Jo de moment pens votar PODEM.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente