algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
10°

Carmona (EU): “La victòria de Syriza és la primera d’una onada esperançadora de canvi”

Diversos militants segueixen en directe els resultats de les eleccions gregues a la seu de Palma. | Esquerra Unida

Esquerra Unida a Balears s'ha congratulat de la victòria de l'esquerra radical Syriza als comicis que aquest diumenge tengueren lloc, i el seu coordinador, Manel Carmona, creu que “la victòria de Syriza és la primera d’una onada esperançadora de canvi que engegarà del govern a aquells que ens han volgut submisos i agenollats davant unes polítiques austericides que només beneficien a un grapat de financers oligarques”.

Per a EU, ahir s’obrí el camí cap al canvi a tots el sud d’Europa, amb la victòria de “l’esquerra real”, un partit amb el qual la central del seu partit fa anys que col·labora en el marc de l'Aliança Lliure Europea.

En relació a això, Carmona explica que la victòria dels de Tsipras representa esperança en el fet que és possible canviar les polítiques imposades per la Troika, frenar l'austericidi i recuperar l’estat del benestar, la democràcia i la dignitat de la classe treballadora.

La jornada electoral grega fou seguida amb atenció durant tot el dia a les distintes seus socials del partit a totes les Illes, i el resultat final fou celebrat com si gairebé es tractàs d’una victòria pròpia.

Carmona ha recordat que la militància i els simpatitzants fa anys que combaten “les polítiques del capital i la Troika”. “La nostra gent és ben conscient de la importància d’aquesta victòria, sabem que per derrotar la política de la Troika és fonamental que el canvi es faci des de tots els àmbits, Europeu, Estatal, Autonòmic, Insular i Local”, expressa.

“Ens cal molta força per derrotar la maquinària propagandística dels qui diuen que de la crisi se’n surt amb el sacrifici del poble en comptes de posar fre a la voracitat dels mercats. Avui el poble grec ens ha mostrat el camí, mitjançant un programa i una força d’esquerra radical per fer front a les polítiques que esclavitzen a gran part de la població mentre els poders financers acumulen riquesa”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

Pues acaban de firmar con la derecha.
Ni 12 horas han tardado.
Genios.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente