nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Ciutadans es presentarà a les eleccions autonòmiques i municipals a les Illes

Imatge de la roda de premsa d'aquest divendres. | Joan Torres

Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's) de Balears ha donat a conèixer oficialment la seva Junta Directiva i ha confirmat que el partit ser presentarà a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, en les principals localitats i en les diferents Illes de l'arxipèlag.

Així ho ha assegurat en roda de premsa celebrés aquest divendres el coordinador general de Ciutadans de Balears, Josep Lluís Bauzá, que ha assenyalat que «si posen la màquina en marxa i obtenen una representació acceptable» a Balears, podran encarar els comicis generals amb una millor posició «que és l'objectiu que ens hem marcat", ha dit.

Bauzá ha definit Ciutadans com un partit constitucionalista, de caràcter progressista i liberal, que defensa la cooficialitat de llengües i la necessitat de reformar determinades lleis, com l'electoral. A més, propugna la remodelació de l'Administració Pública, per evitar duplicitats, i tornar el protagonisme dels ciutadans «perquè puguin recuperar el benestar social que han perdut».

«La política de Ciutadans va dirigida a canviar el model productiu de les Balears, recuperar la indústria i fomentar una construcció sostenible que, juntament amb l'hostaleria, pugui tornar a les Illes el nivell d'ocupació anterior», ha afegit.

En matèria d'ensenyament, Ciutadans de Balears proposa una alternativa al Tractament Integrat de Llengües (TIL) i planteja un 40% de classes en castellà, un 40% en català i un 20% de llengua estrangera, i que siguin les pròpies famílies les que triïn la «llengua vehicular» que volen per als seus fills.

Ciutadans, que té el seu origen a Catalunya, ha estat creat a les Balears davant el «terrible panorama polític que hi ha en aquesta Comunitat; amb multitud de casos de corrupció i una situació econòmica menys positiva que la que defensa el Govern », ha argumentat el seu coordinador general.

Junta directiva
A més Bauzá, la Junta Directiva està formada per quatre integrants: Teresa Nieto, secretària de Finances; Estalisnao Pons, responsable de Ciutadania; Miquel Pascual, secretari de comunicació i Jordi Villalonga, responsable de Política Municipal.

Josep Lluís Bauzá, natural de Palma i advocat, és des del passat dia 16 de gener coordinador general de Ciutadans de les Illes Balears, elegit en eleccions directes pels seus afiliats. Ha exercit la docència i ha ostentat diversos càrrecs dins de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) des de 1989, participar activament en diverses publicacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Missatge a ciutadans, fa mes de 9 anys

Només vos falta definir-vos a favor de ses modalitats i tendreu s'èxit assegurat. S'alternativa as TIL un poc pobre amb llengua estrangera, però 1000 vegades millor que sa tornada a sa inmersió.

Valoració:-9menosmas
Per Balear, fa mes de 9 anys

A Baleats no volem espanyolistes de Catalunya. Som fatxes balears, mai fatxes catalàns.

Valoració:1menosmas
Per Lloc comú, fa mes de 9 anys

Pets i llufes: Al Sirculo els deixaràn les cortines i estovalles de llengos tombades, aquelles que sempre mostren i que tant nos intriguen, als que sabem un poc de teles mallorquines
.

Valoració:10menosmas
Per Pets i llufes, fa mes de 9 anys

Haguessiu pogut planxar la pancarta, tot és com un possat de la família monster, bravo. quin marketing, quin atractiu, ara ja sé a qui no votar.

Valoració:9menosmas
Per Discrepo, fa mes de 9 anys

Nooooooo! Que es mostrin tal i com son!

Valoració:12menosmas
Per mallorquinista, fa mes de 9 anys

Haurien de moderar el seu discurs anticatalanista, estaria bé que ciutadans aconseguir ser la UCD del 2015.

Valoració:-10menosmas
Per fitiflor, fa mes de 9 anys

No embulleu el bou del Betlem! Ciutadans no ve de Catalunya? Idoi o tots pancas o ningú!!
Què és això de fórmules catalanes a Mallorca?

Valoració:8menosmas
Per k, fa mes de 9 anys

A jo me pareix molt be que es presentin. Al cap i la fi en democracia el terreny de joc son les urnes.

Apart, no treuran mes vots que MES...

Valoració:3menosmas
Per Biel, fa mes de 9 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.

Valoració:8menosmas
Per Alerta!, fa mes de 9 anys

@jua jua

ha

1 interj. [LC] Expressió usada per a acollir la nova d’una cosa que semblava no poder ésser.
2 interj. [LC] ha! ha! Expressió usada per a indicar satisfacció, triomf.
3 interj. [LC] ha! ha! [o ha! ha! ha!] Expressió usada per a imitar una riallada.


ja

1 1 adv. [LC] Des d’abans, no més tard, d’un temps determinat del passat, present o futur. Quan hi vam arribar, ell ja se n’havia anat. Quan hi arribarem, ell ja deurà ésser fora. Fa dos dies que els el vaig adobar, i ja el tornen a tenir espatllat.
1 2 adv. [LC] Davant d’un verb en present, expressa una acció immediata. Ja vinc! Ja ho fas?
1 3 adv. [LC] Davant d’un verb en futur, expressa la confiança en què una cosa s’esdevindrà. Ja ens veurem. Ja ho faré.
1 4 interj. [LC] Expressió usada, sovint irònicament, per a indicar que ens fem càrrec del que ens diuen, que hi assentim.
2 1 [LC] ja que loc. conj. Del moment que. Ja que en portes, dóna-me’n.
2 2 [LC] ja sia que loc. conj. Encara que.
3 [LC] ja... ja... loc. conj. Introdueix proposicions distributives.


(DIEC2)

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente