nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

"Què faries amb 3.000 milions d'euros més per invertir a les Illes?"

Els representants d'El Pi. | El Pi

Proposta per les Illes (El Pi) ha iniciat aquesta setmana una campanya per conscienciar de la necessitat d’un millor finançament per a Balears. Les accions es dividiran per quinzenes temàtiques, la primera de les quals estarà dedicada a Salut i Benestar Social.

Vos imaginau tot allò que podríem fer amb un finançament més just per a les Illes?” Aquest és, precisament, l’exercici d’imaginació que el Pi proposa tant a ciutadans com a professionals de diversos sectors. Avui dematí, el vicepresident de la formació, Josep Melià ha presentat l’inici de la campanya Què faries amb 3.000 milions d’euros?, ja que aquests són els doblers que cada any “se’n van a Madrid, mar enllà, per no tornar”.

Com ha explicat la secretaria d’Esdeveniments i Acció Electoral del Pi, Maria Antònia Sureda, la campanya s’ha dividit en sis quinzenes temàtiques: Sanitat i Benestar Social; Comerç; Medi Ambient i Territori; Economia i Turisme; i Cultura, Joventut i Esports. “Durant els quinze dies que dura cada bloc, s’organitzaran activitats per conèixer les demandes dels diferents sectors, com ara taules rodones, reunions amb organitzacions professionals o enquestes ciutadanes”.

Segons Josep Melià, “els illencs som els que més aportam, els primers a pagar, i els darrers en rebre allò que ens pertoca”. Pel que fa al finançament sanitari per càpita, “Balears és a la cua amb 1.053 euros per persona mentre que al País Basc se n’inverteixen 1.540. Volem ser solidaris però no que se’n riguin de nosaltres”.

Una de les qüestions que segons Melià es podria resoldre seria la de millorar les prestacions d’ajuda a la dependència. “A juny de 2014, unes 3.000 persones estaven pendents de rebre una ajuda. Amb una petita part de tot allò que ens manlleva el Govern central es podria duplicar la partida que actualment és de 75,7 milions d’euros. Una xifra clarament insuficient si tenim en compte la gent que mor mentre l’espera. Necessitam una Sanitat que arribi a temps”.

Durant la presentació, davant l'hospital de Manacor, Melià i Sureda s’han fotografiat devora un maniquí vestit de personal sanitari i amb el cartell “Som a Madrid”. “Una representació”, com ha explicat Josep Melià, “de tots els professionals que es podrien contractar si Balears assoleix l’Autonomia Econòmica que proposa el Pi, i que acabaria amb bona part del caos sanitari que s’ha viscut aquesta legislatura”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 9 anys


Eres un fenómeno, Do not visit Majorca.
Lo que en EEUU llaman un "freak".

Valoració:-3menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 9 anys

Resumint tot manco que els polítics puguin decidir sobre lo que se anomenen despeses socials.

No vull que els polítics reparteixin els més de 4000 euros anuals per persona segons el seu criteri.

Valoració:2menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 9 anys

No són només 3.000 són més de 3800 milions de euros.

1. Sanitat voluntària i no forçosa com ès actualment.

2. Repartir els més de 4.000 milions de euros (3000 més 1000 de sanitat) a cada balear (exclosos els immigrants i residents estrangers).
Tocaria a una família de quatre, 16.000 euros per any o uns 1300 euros per mes. Un balear rebria més de 300 euros per mes, que podria cobrir les necessitat bàsiques com menjar i vestir. Se li pot anomenar Renta Bàsica que rebria cada balear, fos infant o adult, ric o pobre.

3. Establir la mateixa pressió fiscal, o sigui només pagar un impost, suprimir IVA i altres coses. Com tothom cobra se podria implantar un impost del 33'33% de lo que se guanya. Com el més pobre rebria almanco 300 euros per mes, hauria de pagar 100 euros per imposts i el més ric que guanyàs 300.003.600 euros hauria de pagar 100.001.200 euros.

Valoració:3menosmas
Per Miquelet, fa mes de 9 anys

Tots els partits polítics no estatals haurien de fer campanyes de denúncia de l'espoli fiscal com aquesta de PI.
La gent del carrer t'arriba a justificar l'espoli dient que "això ja passava en temps dels romans".....
Ser conscient d'aquest tema marca la diferència entre aspirar a ser ciutadà o ser un ignorant despreocupat pel funcionament distorsionat i discriminatori de l'estat espanyol cap a les nostres terres.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente