algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

SATSE denuncia que l'IB-Salut condemna les Pitiüses a la precarietat sanitària

El Sindicat d'Infermeria SATSE denuncia que l'IB-Salut bloqueja des d'abril de 2014 la concessió d'interinitats als professionals sanitaris d'Eivissa i Formentera mentre que sí s'han concedit a la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca.

D'aquesta forma, SATSE critica el greuge comparatiu entre diferents àrees de salut que discriminen les infermeres de les Pitiüses, repercutint a mé en la qualitat del servei que es presta als pacients.

El cap d'aquest sindicat, Jorge Tera, explica que el passat 1 de desembre de 2014 l'IB-Salut autoritzà la concessió d'interinitats a la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca, a la vegada que mantenia bloquejades les onze vacants d'infermeria de l'Hospital Can Misses, dues vacants més a l'Atenció Primària d'Eivissa i tres vacants de la gerència del 061 a Eivissa, assegurant els contractes estables per a les infermeres de Mallorca, mentre que per a Eivissa i Formentera es manté la "precarietat laboral", assegura Tera.

A més, el sindicat denuncia que la dotació plantilla orgànica del centre de salut de Sant Josep no està actualitzada. La Gerència de Salut pitiüsa assegura haver sol·licitat a al servei de salut dues places més d'infermera per a aquest centre, un fisioterapeuta i dues comares, però tots aquests llocs segueixen pendents d'autorització.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.