algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
11°

Guanyem es proposa reunir a tots els partits de l'esquerra alternativa

8400
| R.L.

Els promotors de Guanyem a Mallorca han rebut agradosament la notícia que Esquerra Unida es vol aplegar a la seva plataforma de cara als comicis locals i autonòmics del mes de maig, i han anunciat una reunió per a asseure-hi els representants de tots els partits de la teòrica esquerra alternativa.

De moment, a Guanyem han mantingut trobades amb representants de MÉS, EU, el Partit X i Podem Palma, i estan a l'espera de fer-ho amb Esquerra Republicana, Alternativa Socialista i el PACMA. Mentrestant, fan avançar la implantació de la marca a distintes bandes de l'illa.

El grup que s'ha proposat dur Guanyem a Mallorca espera que la totalitat dels partits que se situen contra les polítiques antisocials facin una passa endavant i apostin per la unitat popular i la convergència abans de les eleccions, compartint un programa i uns compromisos “clars i transparents”, allunyats dels “obscurs pactes postelectorals”.

“Cal construir entre tots plegats una alternativa que capgiri el color dels governs que ens estan robant, a cop de destralades, la democràcia, el pa i els serveis públics a la ciutadania mallorquina”, una estratègia conjunta pel canvi a la qual també es proposen fer participar l'activisme i els moviments socials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Soma, fa mes de 9 anys

Recordau, qui estima Mallorca, no respon pardalades.

Valoració:6menosmas
Per Joanot Martorell, fa mes de 9 anys

Ja se comencen a repartir cadires ... son casta igualment. Hi ha qualqu que s'en cregui a aquesta guarda de pocavergonyes?

Valoració:-2menosmas
Per arg, fa mes de 9 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:3menosmas
Per Puput, fa mes de 9 anys

A can Twitter demanau: Seran capaços a Guanyem de tornar a asseure a la mateixa taula representants de MÉS i d'ER-Mallorca? La resposta és no, més que res perquè, a Mallorca, Guanyem = IU-Mallorca.

A Eivissa crec que no és així i a Menorca ho desconec, però a Mallorca hem de xerrar de IU-Guanyem.

Valoració:4menosmas
Per mallorquí, fa mes de 9 anys

Recordau, qui estima Mallorca, no vota partits pancatalanistes

Valoració:-15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente