algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

El GOB reclama paralitzar l'edificació d'un xalet en el salobrar de Campos

El GOB ha denunciat la construcció d'un xalet il·legal situat en el salobrar de Campos. | GOB

El GOB ha reclamat a la Guàrdia Civil, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Campos que paralitzin la construcció d'un xalet dins de la zona del salobrar. L'entitat ecologista ha destacat que es tracta d'una zona que compta amb la “màxima protecció ambiental i urbanística” que és agredida per la construcció d'una obra “il·legal”.

L'entitat ecologista ha destacat que es tracta d'una parcel·la que forma part de la Xarxa Natura 2000 i és declarada zona LIC, ZEPA i ANEI. A més ha destacat que l’impacte d’aquesta construcció sobre l’entorn “és ben evident i visible des de molts de llocs, ja que es situa dins una planura molt freqüentada”.

El GOB ha destacat que el promotor de l'obra Sant Joan de la Font Santa, S.L va sol·licitar una llicència d'obra major “per realitzar una reforma interior i un canvi parcial de la coberta d'unes runes localitzades a la parcel·la 45 del polígon 17 però el que estan fent és un habitatge de nova planta”.

Habitatge de dues plantes
Ara bé, segons l'entitat ecologista, la realitat, és que “s’ha esbucat el cassetó (antigues runes) i s’ha reconstruït, fent-ne una imitació grollera, a uns 15-20 metres del lloc original”. “A aquest cassetó s’hi ha adossat un habitatge de dues plantes i a més s’hi ha construït una piscina”, ha afirmat.

El GOB ha recalcat que disposen de “fotografies aèries, fotografies de la zona de diversos anys, fitxa cadastral i testimonis de veïnats de la zona, que certifiquen que aquest emplaçament sols hi havia un cassetó d’uns 19 m2 i un petit safareig de 15m2 encara visible”. “L’impacte d’aquesta construcció sobre l’entorn és ben evident i visible des de molts de llocs, ja que es situa dins una planura molt freqüentada”, ha assegurat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.