algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Escola Valenciana, l'antic director de Cavall Fort i Cerveses Moritz, finalistes del II Premi Martí Gasull

El jurat del II Premi Martí Gasull i Roig que atorga l'ONG del català Plataforma per la Llengua ha escollit els tres finalistes, en aquest cas Escola Valenciana, qui fora director de la revista Cavall Fort, Albert Jané, i l’empresa Cerveses Moritz.

Un d'aquests tres candidats prendrà el relleu de l'Assemblea de Docents de les Illes, qui l'any passat es féu amb la primera edició del reconeixement a una organització o persona distingida per la seva feina a favor de la llengua pròpia.

A Escola Valenciana, l'entitat cívica del País Valencià, s'hi apleguen una trentena d'associacions comarcals, i el seu principal objectiu és la normalització lingüística en tots els àmbits d'ús, amb especial incidència en el sistema educatiu valencià.

Albert Jané, gramàtic, traductor i dinamitzador de la literatura infantil i juvenil en català, ha estat redactor, corrector i director de la revista Cavall Fort. La seva trajectòria ha estat reconeguda, entre d’altres, amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1990), el Premi Nacional de Periodisme Escrit (1997) i el Premi Pompeu Fabra a la projecció de la llengua catalana (2010). Actualment és soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. 

Per la seva banda, sobre Cerveses Moritz es destaca el compromís de la marca centenària amb el català, present en el caire corporatiu -entre d’altres, en publicitat i etiquetatge-, esdevenint "exemple de bones pràctiques en la introducció de la llengua catalana a l’àmbit socioeconòmic".

El jurat ha escollit els finalistes entre els 150 candidats que van proposar més de 400 persones en un procés obert que va acabar el passat novembre. A partir d’ara s’obre un procés de participació ciutadà perquè qui ho vulgui pugui votar el guanyador, a través d'un web, fins el 31 de gener.

El guanyador es donarà a conèixer en la cerimònia d’entrega del II Premi Martí Gasull i Roig que es farà el proper 12 de febrer de 2015 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.