lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

MÉS proposa al Consell obrir a la participació els premis Jaume II i les Medalles d'Or

Els econacionalistes veuen necessari que la societat trii a qui s'atorguen aquests importants reconeixements, i no els partits polítics

Foto de família dels guardonats l'any passat amb els premis Jaume II i les Medalles d'Or de la institució insular. | Alejandro Sepúlveda

MÉS per Mallorca ha presentat una moció al Consell de Mallorca que impulsa que la societat civil pugui participar en el sistema d’elecció dels guardonats amb els Premis Jaume II i les Medalles d’Or que atorga la institució insular.

La moció proposa instar el Departament de Presidència del Consell a “modificar el sistema d’elecció dels guardonats amb els Premis Jaume II i les Medalles d’Or, així com també els nomenaments dels fills predilectes d’aquesta institució, apostant per un sistema similar a l’utilitzat als Premis Solidaritat de l’IMAS per tal de comptar amb la col·laboració de tota la societat civil de la nostra illa”, que a més respon a la demanda de participació ciutadana.

En aquests, les entitats privades, així com també els ajuntaments i tota la ciutadania, poden proposar una entitat o persona per tal de que sigui premiada.

Un sistema obsolet i allunyat de la gent
“L’actual sistema establert per a l’elecció de les persones o entitats premiades per part del Consell de Mallorca ha quedat obsolet i allunyat de la societat civil. Aquest darrer any, PP i PSOE decidiren en solitari i tancats dins un despatx el destí d’aquests honors i distincions. Nosaltres no hi participàrem. Ha de ser la societat civil i no els partits polítics els qui han de decidir a qui s’atorguen aquests prestigiosos guardons d’aquesta institució”, afirmen fonts de la formació.

Els econacionalistes recorden que el Consell atorga cada any, dins el marc de la Diada de Mallorca del 12 de setembre, les seves Medalles d’Or així com també els Premis Jaume II, i a més, la institució insular té la possibilitat d’anomenar fills predilectes a “personatges rellevants” que tenguin “algun tipus de relació amb Mallorca, com el recent cas del tenista manacorí Rafel Nadal”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tolerante, fa mes de 9 anys

Estos de Mes son unos oportunistas, que aprovechando la crisis y la miseria han explotado los instintos humanos mas bajos. Solo ofrecen, fronteras, racismo y xenofobia. Pero PODEMOS cambiar las cosas. CLARO que PODEMOS.

Valoració:0menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són una burla cap a la llengua castellana ni tampoc cap als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (7-1-2015), continuen menyspreant el català anomenant-lo -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una expressió similar per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:4menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

Molt oberturistes aquests de MÉS però als immigrants no els volien deixar votar a les primàries i a la mínima dissidència: expulsió...
Biel Barceló fas rialles. Més és "MENYS"

Valoració:4menosmas
Per Albert, fa mes de 9 anys

Es hora de dejar paso a PODEMOS..., CLARO que PODEMOS.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente