algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Educació reconeix que hi ha 98 interins en comissió de serveis a la Conselleria

Els cartells 'Bauzá dimissió' han presidit la trobada amb la Plataforma Crida. | Jaume Morey

La Conselleria d'Educació ha reconegut que hi ha 98 docents interins en comissió de serveis a la Conselleria. Així ho ha quantificat la consellera d'Educació, Núria Riera, durant la reunió amb l'Assemblea de Docents, tres mesos després que arribés al càrrec.

La xifra resulta significativa, després de la dimissió del director general, Miquel Deyà, després de negar-se a signar el trasllat d'un docent interí perquè es traslladés a Palma en comissió de serveis. Sobre el tema de les adjudicacions de places, Riera ha reconegut que tenien problemes informàtics amb les adjudicacions i per això no podien concretar.

L'Assemblea també ha constatat al llarg de les gairebé dues hores de reunió que són finalment 6 milions d'euros el que el Govern s'estalvià el 2013 amb nòmines arran de la vaga indefinida i que segons Riera s'han destinat a pagar sous.

'Bauzá dimissió'
Després de la trobada a les 16 hores amb l'Assemblea de Docents, ha arribat el torn de la Plataforma Crida. La Plataforma, segons Rosa Deyá, “ha aconseguit el seu objectiu, i no hem volgut escoltar res, només hem demanat que la dimissió de Bauzá i que ells no eren interlocutors vàlids en l'àmbit educatiu”. Riera els hi ha contestat que “sí” eren vàlids perquè els havien escollit a les urnes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mangarrufotes, fa mes de 9 anys

I per què no ens ho expliques Bielet, això de les adscripcions.

"La Conselleria d'Educació ha reconegut que hi ha 98 docents interins en comissió de serveis a la Conselleria" o és que a més d'això encara hi ha més gent interina "adscrita" ?

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Li podeu preguntar a Maria Alarcón, de UGT, on era la pasada legislatura.. vos don una pista.. no era alliberada sindical ni feia classes.... a veure.. a fer una porra...

Valoració:3menosmas
Per biel alomar, fa mes de 9 anys

els interins de la conselleria no hi estan en comissió de serveis, per molt que insistiu. Hi estan per adscripció.
Però supòs que això són conceptes que ni coneixeu, ni enteneu ni voleu entendre.

Quina tropa!

Valoració:3menosmas
Per Mangarrufes, fa mes de 9 anys

Marc, jo també tenia entès que només podia tenir comissió de serveis un funcionari de carrera (amb oposicions) i que un funcionari interí només podia substituir-los.

Podria ser que, per diferents motius (malaltia, acós, incompatibilitat, errada...), es pogués canviar la plaça vacant definitiva adjudicada, però sempre amb transparència (nom i llinatges, centre de procedència i de destinació, durada de la comissió...) i sempre sense perjudicar a ningú i mai a llocs administratius, solament a docència, a centres.

Abans les comissions de servei adjudicades s'havien de justificar rigurosament. Si mires les d'aquest curs veuràs que s'han concedit quasi totes, cosa que indica que quasi tothom que la vol la té (en desconec el motiu).

Trob que els sindicats (nous i vells) ja haurien de tenir el llistat d'aquestes comissions d'interins -amb noms i llinatges i les justificacions corresponents- a les seves mans. I si no les tenen que les reclamin ja !

Cal saber com, quan i aquí es donen per evitar aquesta olor tan pudenta que entabana.

Valoració:5menosmas
Per Marc Aureli, fa mes de 9 anys

On s'ha vist mai que un interí pugui estar en comissió de serveis! El personal interí substitueix el personal funcionari quan aquest està de baixa, de permís o d'excedència.

Valoració:4menosmas
Per Joana M. P., fa mes de 9 anys

Com així l'assemblea de docents no ho denuncia?
Què varen pactar ahir que no facin res amb aquesta il·legalitat tan gran?

Valoració:4menosmas
Per respostes?, fa mes de 9 anys

98 assessors interins!
i els sindicats, no ho sabien?

Nòmina
I si no s'hagués fet vaga no es cobraria la nòmina?
Ho tenien en compte els pressupostos?
Ho han documentat o hem de confiar amb la paraula de qui, com bé s'ha demostrat, ja no té credibilitat?

Serveis Jurídics
Només per defensar els polítics de les seves malifetes?

Si, aquest govern és una gran estafa, però qui no ho denuncia també en té molta responsabilitat·

Valoració:3menosmas
Per aturmeda, fa mes de 9 anys

Ara li han posat al costat un reforç molt valuós, amb el personatge més servil del regne, l'inefable "chico para todo", s'han jugat la darrera carta.

Valoració:13menosmas
Per maggy2, fa mes de 9 anys

Els diners que han perdut els professors fent vaga per defensar una educació pública de qualitat s'han destinat a pagar sous d'assessors interins? Perquè no serà a cobrir baixes ni a posar professors de reforç, vista la situació de molts de centres educatius.
Pot ser es destinen a subvencions a centres privats i concertats?
No quedàrem que hi havia poc més de 80 assessors quan va entrar en Baussan i que el volien treure pràctiquement a tots de la conselleria i que tornassin al seu lloc? Ara n'hi ha més de 90; l'únic que ha passat és que qualcun que no els queia bé ara no hi és i n'han posat de nous.
Sempre estam igual. Si ho pensam una mica i les persones que sabem com funcionen les conselleries per dins ho tenim clar, no potser mai que es necessiti aquesta quantitat de docents assessors; al cap i a la fi acaben fent feines administratives -de les quals realment en solen desconèixer la importància, el procés, les garanties, les conseqüències, etc.- cobrant uns sous molt superiotrs a la resta de personal administratiu i tenint molt més dies lliures amb la discriminació i la humiliació que suposa per aquelles persones realmente professionals de la gestió administrativa.

Valoració:25menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 9 anys

No trobau que està com esblanqueïda i desmillorarda? Quin mal "rollo"... " Si ho arrib a saber li diu que sí al Joserra na Rita la pentinadora".

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente