algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.03°
10°

Alternativa i UOB arrasen a les eleccions sindicals d'educació

Gràfic comparatiu 2010-2014.

Alternativa i Unió Obrera Balear (UOB) han arrasat a les eleccions per escollir els 43 representants a la Junta de Personal Docent no Universitari. Alternativa, tenia dubtes de si aconseguiria els suports per presentar-se als comicis, però finalment ha aconseguit ser la segona força amb 8 representants.

L'altra sorpresa ha estat la Unió Obrera Balear (UOB) que ha aconseguit 5 cadires. Empatant així amb nombre de representants amb FETE-UGT (5), FE-CCOO (5) i Anpe (5). La caiguda més forta, tot i que es manté amb més representants a la Junta és el sindicat STEI-i, que passa dels 21 representants als 15 (-6).

Participació: 57'60%

Vots emesos: 6.754
Vots vàlids: 6.701
Vots en blanc: 249
Vots nuls: 53

RESULTATS VOTACIÓ:
STEI: 2.152 vots, 32'11% del total. 15 representants a la Junta de Personal

Alternativa: 1.229 vots, 18'34% del total. 8 representants a la Junta de Personal

UOB (Unió Obrera Balear): 783 vots, 11'68% del total. 5 representants a la Junta de Personal

ANPE-Sindicat Independent (ANPE-FSES): 779 vots, 11'63% del total. 5 representants a la Junta de Personal

FECCOO: 765 vots, 11'42% del total. 5 representants a la Junta de Personal

FETE-UGT: 744 vots, 11'10% del total. 5 representants a la Junta de Personal

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per vaga de fam mentidera., fa mes de 9 anys

La pantxa de Jaume Sastre ha desplaçat el centre de gravetat dels sindicats... normal.

Valoració:-9menosmas
Per miquel, fa mes de 9 anys

No useu tant la paraula "casta". Perquè també la ciutadania podria opinar que hi ha professorat "casta". Fins i tot pens que també hi ha molta ciutadania "casta". Facem primer autocrítica personal. Està bé criticar els que fan però també s'ha de criticar els que no fan. I d'aquests n'hi ha massa. I així va el món.

Valoració:1menosmas
Per Màximus, fa mes de 9 anys

Els resultats d'aquestes eleccions tenen un cost per als sindicats amb el centre de decisió a l'altiplà peninsular, en el sentit de guanyar o perdre pes intern (en aquest cas de perdre), que hauria de visualitzar-se amb la dimissió dels caps de llista pel fracàs que han protagonitzat i la pèrdua d'influència i lideratge. Pensem que hi ha un sindicat que ha passat de ser la 2a força en vots i representants a la darrera, lluny d'una llista que, sense alliberats, no ha pogut visitar els centres i que no disposava de recursos per editar la papereria que aquestes setmanes ha envaït les sales de professors.

Valoració:0menosmas
Per Catilina, fa mes de 9 anys

A mi el que em sorprén també (a banda dels resultats, és clar) és que en un col·lectiu com el d'educació (amb uns nivells de coneixemnets, cultura i educació indiscutibles), hi hagin hagut 53 vots nuls que, en paperetes amb llistes tancades que simplement han de ser ficades en un sobre, sols s'expliquen en paperetes escrites a posta amb l'objectiu clar de produir un vot nul absolutament inútil.

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 9 anys

El programa d'Alternativa sí estava penjat al taulell de sindicats del meu centre. Força interessant, per cert. Veurem què passa a parti d'ara.

Valoració:2menosmas
Per vvr, fa mes de 9 anys

Molt interessant, tot aquest tema. Llàstima que al nostre centre no hem estat capaços de trobar el programa d'Alternativa. Perquè en tenen, no?

Valoració:0menosmas
Per Ciutadana 2, fa mes de 9 anys

Enhorabona a tots els sindicats, els docents hem votat i cadacu ha dit la seva, particularment he votat Alternativa, anteriorment a Stei i tambe a CCOO. La veritat no veig la necessitat de desqualificar cap sindicat, ni UOB, ni Stei , ni Anpe, o es que som de NO VAIG DE VAGA? Noltros no insultam!

Valoració:6menosmas
Per Toni, fa mes de 9 anys

Aquest resultats confirmen allò que està ja present a la societat: hi ha ganes d'un canvi que redistribuixei el poder en un sentit més pluralista i que allò que se decideixi sigui producte un camp de negació més complex i més realista. Sobre l'Stei m'estim més no dir res, perquè els resultats ja ho han dit tot sols.

Valoració:7menosmas
Per jbm, fa mes de 9 anys

L'STEI ha fet molta feina i ben feta durant molts d'anys.
L'STEI va actuar assembleàriament quan va convocar assemblea d'afiliats per decidir donar suport a la vaga indefinida.
L'STEI ha presentat les denúncies pertinents que han permès tenir les resolucions judicials que han aturat l'aplicació del TIL.
L'STEI ha estat dins l'assemblea de docents des del començament.
L'STEI no ha volgut tractar amb el govern res que fos propi de l'asemblea el tractar-ho.
Molta gent ha atacat l'STEI amb falses acusacions, i amb atacs de caràcter personal cap a persones que, més encertadament o no tant, fa anys que lluiten desinteressadament contra el sistema.
Lo de l'estabilitat dels interins que va pactar l'STEI no formava part de les reivindicacions de l'Assemblea, ni a favor ni en contra.
Sembla que hi ha molta gent sectària a qui li sembla més oportú atacar aquells que voldrien que fossin dels seus prque no ho acaben de ser del tot, que no a combatre aquells que els son completament contraris.
L'Stei continua essent el sindicat més votat i té, ell totsol, més vots que la suma del segon i el tercer junts.
Tenc l'esperança que aquests atacs contra l'STEI no venguin ni de la UOB ni d'Alternativa, perque l'alegria que tenc pels seus bons resultats, llavors es convertiria en desengany.

Valoració:16menosmas
Per @ boixus, fa mes de 9 anys

No. Lo d´ultradretenas ho deia pels radicals xonòfobs de UOB. Es bastant evident...

Valoració:-14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente