algo de nubes
  • Màx: 18.58°
  • Mín: 8.69°
18°

La marea verda tria avui els seus representants sindicals

Gràfic de les anteriors eleccions. | S. Viedma

La marea verda tria avui als 43 representants de la Junta de Personal Docent no Universitari dels propers quatre anys. Concretament, 11.643 docents estan cridats a participar en aquests comicis, que es preveuen d'allò més incerts per l'entrada a les travesses de dos nous sindicats, Alternativa i Unió Obrera Balear (UOB).

Els docents de les quatre illes votaran entre les 13 i les 18 hores, en algun dels 74 punts que s'han habilitat. Per poder votar, les classes quedaran suspeses en aquesta franja horària. Per obtenir un representant a la Junta, els sindicats han d'assolir com a mínim, un 5% del total de vots, si no es quedaran sense alguna de les cadires de les pròximes meses sectorials, com li va passar el 2010 al CSI-F, que només va obtenir 219 vots, un 3,25% del total.

El conflicte educatiu dels últims anys i l'entrada de dues noves forces sindicals donen a aquestes eleccions una "intriga 'especial. A més, algunes veus apunten que tot i l'aparició d'aquests nous agents socials, continua havent-hi una gran part del professorat que no se sent representat ni pels sindicats 'tradicionals' que es presenten (ANPE-FSES, STEI-i, FETE-UGT i FE-CCOO) ni pels 'nous'. És per això, que el vot blanc que fa quatre anys va ser de 465 sufragis, aquesta vegada podria arribar a duplicar-se.

Els primers resultats s'espera que es puguin donar a conèixer a partir de les 18.45 quan vagin realitzant els primers recomptes. A la Conselleria d'Educació s'ubicarà la taula central on s'aniran rebent les dades de les diferents seus electorals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per per qué heu borrat es meu comentari?, fa mes de 9 anys

No he insultat ningú, nomes feia veure lo totalitari des comentari de ERGO

Valoració:0menosmas
Per mirau, fa mes de 9 anys

mirau gent en camisetes de marea verda i crida , esp'er que cap representant de cap sindicat no se l´hi alli ocorregut anar amb aquestes camisetes .
Perque el que es valid per un és valid per tots

Valoració:1menosmas
Per que raro, fa mes de 9 anys

se supossa que en dia de votació no es pot dur cap signe que pugui identificar a cap sindicat , en aquest cas crec que es pot incumplir la llei sindical a l´hora de votar i aquestes elccions es poden impugnar

Valoració:0menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 9 anys

Hi va haver molts en la marea verda que no eren docents. Poden votar? Idò no. Sols poden votar els docents en actiu. Però si algú té cap dubte, hi ha un cens electoral. Si està a la llista, vota i sinó, no. Està clar?

Valoració:-1menosmas
Per Chauma for president., fa mes de 9 anys

A veure si posam una cadira per a en Chaumet el de la "vaga de fam" que engreixa....

Valoració:-7menosmas
Per ERGO, fa mes de 9 anys

Tot docent, si és responsable i estima aquesta terra....és Marea Verda.

A més, la lluita per recuperar tot el que s'ha perdut comença avui, amb aquestes eleccions.

Valoració:10menosmas
Per ¿Y?, fa mes de 9 anys

¿Y?

Valoració:-1menosmas
Per Dubte existencial, fa mes de 9 anys

Si un docent no és marea verda, pot anar a votar?

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente