cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
21°

Guanyem Mallorca es presenta com una plataforma per “la justícia social”

Aurora Jhardi, portaveu de la plataforma (amb camiseta verda), ha assegurat que la candidatura es presenta com una alternativa ciutadana en defensa de les polítiques socials i en conra de l"austericidi". | Pere Bota

Guanyem Mallorca i Guanyem Palma es presenten com una alternativa ciutadana en defensa de la “justícia social”. La plataforma, en aquest sentit, fa una crida a “la ciutadania i a tots els moviments, organitzacions i partits polítics que cerquin un canvi” i “conflueixin en contra de les polítiques d'austericidi”.

Aurora Jhardi, portaveu de la plataforma, ha assegurat durant la presentació de la plataforma celebrada aquest dissabte a Cort que la idea és “construir un bloc comú” de cara a les pròximes eleccions de maig de 2015, encara que ha matisat que no tenen un programa tancat ni llestes, ja que esperen que això es construeixi a partir de la resposta ciutadana.

Jhardi ha assegurat que de moment no tenen relació amb Podems o amb Esquerra Unida i que en el grup promotor de la plataforma es desconeixen d'on vénen les persones que són dins perquè el que tenen en comú “no és d'on vénen sinó cap a on volen arribar”.

La portaveu de Guanyem ha assegurat, davant el mig centenar de persones que han participat en la presentació, que hi ha gent que “pertany a diferents moviments socials i veïnals però que estan a títol personal, ja que són bàsicament ciutadans”.

D'aquesta manera, ha explicat que “el fet natural seria que tots els ciutadans s'adhereixin al nostre manifest”, que ha estat llegit durant la presentació i que “entre tots decideixin cap a on volen anar”. Si la gent de Podems volen confluir amb ells, tenen les portes obertes, “com tots els altres” que estiguin en contra de les polítiques que s'han fet en els darrers últims anys”, ha afegit.

En aquest sentit, també ha considerat que el manifest és “obert i plural” i ha considerat que és la ciutadania la que ha de lluitar per a recuperar la justícia social i fer polítiques per a tothom. Així ha assegurat que és la gent qui ha d'ésser la protagonista.

Confluència
En un altre sentit, ha expressat que, a banda de Guanyem Mallorca i Palma, també s'està formant una plataforma Guanyem a Eivissa i Manacor, entre d'altres, ja que “el somni és confluir i sumar i acabar creant un Guanyem Illes Balears”, però això, ha volgut matisar, no ho decidiran ells sinó les assemblees.

D'altra banda, ha informat que els interessats poden contactar amb la plataforma mitjançant correu electrònic, guanyemmallorca@gmail.com, mitjançant Facebook, Twitter i des d'aquest dissabte, a més, poden consultar la pàgina web guanyemmallorca.com per a informàs i adherir-se.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Molt bé, fa mes de 9 anys

Ja era hora de tenir opcions d'esquerra no nacionalista a Balears

Valoració:2menosmas
Per Tonina, fa mes de 9 anys

La gent normal s'està organitzant. Ens havien desmobilitzat, pero està tornant l'il.lusió. Tot això li ho devem a sa PAH.

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Bernadet, qui t'ha dit que no siguin nacionalistes. Voldràs dir que no són nacionalistes mallorquins, però si espanyols/istes

Valoració:3menosmas
Per bernadet, fa mes de 9 anys

Una esquerra no nacionalista. Ja n'era hora. Supòs que molta gent farta de la dreta no trobava a on anar a fer l'ou, enmig de tanta estelada. Benvingudes totes les alternatives.

Valoració:-11menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Exacte, Llorenç. I també hi havia en Manuel Cámara, ex-senador i dirigent d'Esquerra Unida a Balears...
Sel's hi ha vist el llautó ràpid.

Valoració:4menosmas
Per mdt, fa mes de 9 anys

Més espanyols...

Valoració:4menosmas
Per Arrom, fa mes de 9 anys

Lerrouxistes castellans , que en la gran propaganda de les tv gratis castellanes volen desplazar la nostre esquerra seriosa

Valoració:3menosmas
Per Maria Antònia, fa mes de 9 anys

Vengui d'on vengui l'important és que vol fer confluir a tota l'esquerra. Vos estimau més perdre per separat? O vos basta veure els vostros asseguts en una cadira.

Valoració:-7menosmas
Per Llorenç, fa mes de 9 anys

No sé si és una tapadora d'Esquerra Unida però al manco la portaveu és filla d'una militant d'Esquerra Unida, i també en conec un de la foto , el que va de verd, que era militant del PCE i m'imagin que d'Esquerra Unida...
Però bé, qui es faci amb la marca Guanyem tengui o no el suport de Podemos, als ulls de l'electorat s'associarà amb la marca que Podemos fa valer per a les municipals arreu l'estat. La gent no fila massa prim, i per això aquesta llista convé a Esquerra Unida.

Valoració:9menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

PODEM ja ha dit que no s'ajuntarà amb ningú per a les eleccions i l'esquerra nacional (PSM, ER, IV) ja s'ha trobat dins MÉS.
Després, en solitari, queda EU, que es troba perduda i angoixada perquè veu com el partit de Pablo Iglesias li va llevant votants a grapades. Per tant han decidit aprofitar l'embrenzida que té la marca creada per Ada Colau a Barcelona per fer-ne una rèplica a ca nostra, amb la diferència que l'objectiu de l'original és unir l'esquerra barcelonina i la d'aquí és només una disfressa per Esquerra Unida per mirar de salvar les eleccions i aconseguir qualque cadira.

Guanyem Mallorca / Palma = Esquerra Unida. Només fa falta mirar la foto...

PD: No és el cas de Guanyem Eivissa, que sí que ha nascut amb vocació d'unir l'esquerra eivissenca.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente