muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Bardají (Alternativa): "Cada vegada que arriba un govern nou, fa lleis absurdes i allunyades de la realitat"

Bardají al Palau de la Premsa, seu de dBalears. | Joan Torres

Jordi Bardají, cap de llista d'Alternativa a les eleccions de la Junta de Personal Docent no Universitari (JPDnU).

Lloc i data de naixement: Barcelona, 1962

Especialitat: Químiques

Centre on té la plaça: interí

Anys de docència: 10 anys, m'he dedicat molt de temps a la informàtica

Anys de sindicalista: 0

Representants del sindicat a la JPDU: 0

Per què es presenta com a cap de llista?
A l'assemblea que vam tenir es va decidir que ho fos jo. El meu càrrec té data de caducitat, tenim rotació de càrrecs. Cada any canviarà un terç de l'executiva, això vol dir que en tres anys tota l'executiva haurà canviat.

D'on prové la seva vocació sindical?
Això no és una professió. Nosaltres tenim clar que volem ser professors i el que ens diferencia de la resta és que l'alliberació serà la mínima possible. Donarem classe el màxim d'hores.

Els sindicalistes no gaudeixen de gaire bona fama.
Nosaltres no volem acusar a ningú, però passa com els partits polítics. Si les opcions que hi ha no t'agraden, optes per quedar-te a casa o bé penses que t'hi has de posar al davant a pencar.

Quin és punt fort del seu programa electoral?
No tenim alliberats sindicats, ni pressupost ni afiliats. No volem ser un sindicat de serveis, no regalarem tampoc paraigües ni bolígrafs. No tenim un euro, la campanya és el boca-orella i les xarxes socials. Els nostres punts forts són fer nostres els acords de l'Assemblea davant l'Administració; només fer els alliberaments sindicals que siguin necessaris; càrrecs rotatoris i no volem fer formació perquè l'ha de fer l'Administració directament.

Quina és la base del conflicte educatiu a les Illes, si és que considera que encara n'hi ha?
Evidentment que hi ha conflicte. A la manifestació de les 100.000 hi havia un tema molt visible que era el del català i el del TIL, i això que és molt fàcil de visualitzar els jutges han dit que no es pot aplicar. Encara ens queden nins que no tenen beques de menjador i de transport; d'altres amb necessitats educatives especials i que no tenen suports i la massificació a les aules. Per exemple, a la meva aula hi ha nins que han d'estar perpendiculars a la pissarra perquè les aules estan massificades.

Què li demana al Govern que es formi de les pròximes eleccions autonòmiques?
Que escolti als docents que som els que donem classe i sabem què necessiten els alumnes. Cada vegada que arriba un govern nou, fa lleis absurdes i més allunyades de la realitat.

Escola en català, sí o no?
Clar, qui ho dubta?

Perspectives de guanyar el 4 de desembre?
Ens hi presentem perquè volem estar a les meses i que no s'exclogui la veu de l'Assemblea. Si traiem representació, fantàstic i si no, mala sort. El handicap que tenim és que molta gent no sap que existim perquè a l'estiu es deia que no ens presentaríem.

dBalears.cat amb motiu de les eleccions a la Junta de Personal Docent no Universitari del 4 de desembre publica aquesta setmana les entrevistes amb els caps de llista de les formacions presents als comicis: STEI-i, FETE-UGT, ANPE-FSES, FE-CCOO, Alternativa i Unió Obrera Balear (UOB)- Consell Sectorial d'Ensenyament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per gb, fa mes de 9 anys

És molt arrgant atribuir-se la representació de l'Assemblea de docents. ¿Per què no reflexionau els motius pels quals l'Assemblea no demana el vot per cap sindicat?

Encara no ho heu entès!?

Valoració:6menosmas
Per ciutadà, fa mes de 9 anys

No sé si ho entenc bé...
“Nosaltres no volem acusar a ningú, però passa com els partits polítics”. Per tant els sindicats i sindicalistes (tots) són com els partits i els polítics (tots9...Suposo que vol dir corruptes i aprofitats. Però no acusa a ningú (?).
“No tenim alliberats sindicats, ni pressupost ni afiliats”. I sense afiliats ni estructura, com han decidit qui va a les llistes i en quin lloc?
“Els nostres punts forts són fer nostres els acords de l'Assemblea “...I l’Assamblea no va decidir no crear cap sindicat que la representés?

Valoració:1menosmas
Per biel alomar, fa mes de 9 anys

Record ben bé com els amics d'Alternativa-IDEA tiraven merda als sindicats dient mentides; Però no record que demanéssin disculpes de les acusacions falses que varen fer...
Si aquest és el tarannà d'aquets companys, estam ben arreglats!

Valoració:0menosmas
Per sagrario, fa mes de 9 anys

Si sabéssiu de què parlau no diríeu això de la formació. Els que hem treballat als CEP estam flipant, amb aquestes propostes tan teòriques però gens realistes.

Als CEP sabem ben bé quines són les necessitats de formació; No necessitam que vengeu a obrir-nos els ulls. Coneixes el Pla quadriennal de formació? I els diagnòstics anuals?
La formació que fan alguns sindicats i algunes associacions de professors ténen tot el sentit del món.

La ignorància vos fa atrevits!

Valoració:-5menosmas
Per balear, fa mes de 9 anys

Dir això i res, és gairebé el mateix, sincerament.

Valoració:1menosmas
Per jordi s., fa mes de 9 anys

Ha desaparegut l'entrevista a n'en Toni Caos!
És perquè és incòmode per Alternativa i la UOB?
(Las verdades del barquero...)
dBalears, intentau que no se vos noti tant el llautó...

Valoració:2menosmas
Per jordi s., fa mes de 9 anys

"només fer els alliberaments sindicals que siguin necessaris"
I quants són els necessaris? 1, 4, 10 ?
Quanta ingenuïtat, déu meu!

Valoració:2menosmas
Per mallorquinet, fa mes de 9 anys

No acab de veure clar això de les roracions tan ràpides. No serà donar aventatge a l'administració en les negociacions? Jo proposaria un límit de mandat però no tan curt.

Valoració:12menosmas
Per Llorenç, fa mes de 9 anys

Tal vegada sigui la millor opció.

Valoració:7menosmas
Per verda, fa mes de 9 anys

En aquesta entrevista he pogut llegir el que porto temps escoltant a les sales de profe, estau amb nosaltres i es nota! Sereu la meva alternativa.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente