algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
17°

Cosme Orell: "Les autopistes de l'educació de Bauzá són autopistes a l'infern"

Cosme Orell, aquest dimarts, dia en què es dóna el sus a la campanya electoral. | Miquel A. Cañellas

Cosme Orell, cap de llista de l'STEI-i a les eleccions de la Junta de Personal Docent no Universitari (JPDnU).


Lloc i data de naixement: Ses Salines, 1962.

Especialitat: Matemàtiques i Ciències Naturals

Centre on té la plaça: IES Santanyí

Anys de docència: 9 anys

Anys de sindicalista: 14 anys

Representants del sindicat a la JPDnU: 21

Per què es presenta com a cap de llista?
És una desició seguint els òrgans i els estatuts de la casa. Des del darrer congrés ocupo la Secretaria d'Ensenyament Públic i els companys em van proposar.

D'on prové la seva vocació sindical?
Fent de mestre, al centre on estava, periòdicament venia algú de l'STEI-i. Un dia a un bon amic meu li va tocar la zona del centre on jo estava. A mi m'interessava aquest món i em va comentar la possibilitat de fer feina i ho vaig acceptar.

Els sindicalistes no gaudeixen de gaire bona fama.
Hi ha una campanya mediàtica i de proporcions importantíssimes, des del Govern central i autonòmic, en contra dels sindicats. A més, a la reforma laboral un dels punts claus és la supressió de la negociació col·lectiva.

Quin és punt fort del seu programa electoral?
En aquestes eleccions tenim aquesta variable nova, que està molt bé, que la gent que tingui inquietuds per lluitar s'hi presentin. Ens han de votar perquè tenim una trajectòria que ens avala i tenim secretaries transversals. A més, tenim les victòries judicials amb aquest Govern que ens donen alguna credibilitat; hem estat a totes les concentracions; a totes les assemblees de docents i crec que som la candidatura on tenim més candidats que també estan presents a l'Assemblea de Docents. A part, som l'únic sindicat que hem seguit anant a totes les assemblees defensant el que havíem de defensar. Hi ha temes, com el Pacte d'estabilitat, que han aixecat un poc de controvèrsia, però hem anat allà i ho hem defensat.

Quina és la base del conflicte educatiu a les Illes, si és que considera que encara n'hi ha?
A l'inici de la legislatura política el Govern Bauzá i Bosch ja van posar les cartes sobre la taula amb un parell de mesos. Ens varen presentar la lliure elecció de llengua de primer ensenyament i el TIL. És també un conflicte lingüístic perquè la seva creuada ideològica contra el català i les polítiques d'austericidi es van fer evidents des del principi. El conflicte ve pel tipus de gestió del Govern Bauzá.

Quina opinió li mereix l'actual equip de la Conselleria d'Educació?
Ens van donar un document a la primera Mesa amb ells que era espectacular, ens prometien 250 professors. Però aquesta il·lusió va durar tres dies. Està clar que els tres consellers han tingut i el mateix final i el mateix principi, tot ve de Presidència. Les autopistes de l'educació de Bauzá són autopistes a l'infern.

Què li dema al Govern que es formi de les pròximes eleccions autonòmiques?
Revertir totes les mesures d'austeritat que ens han posat a tots els àmbits, no només a l'educació. Per recuperar tot el que hem perdut en aquesta legislatura es necessitaran molts esforços i molt temps. Si bé també ens quedarà la LOMQE.

Escola en català, sí o no?
Sí. A vegades arribo a dubtar si el president Bauzá està desinformat intencionadament, evidentment no. Aquí tenim el Decret de mínims. No hi ha immersió, està obsessionat amb aquesta paraula. A més, el Decret es va aprovar amb un Govern del PP.

Perspectives de guanyar el 4 de desembre?
Amb l'entrada d'aquest dos nous agents a l'escenari (Alternativa i UOB) tot serà més incert. La meva il·lusió és mantenir els resultats que teníem fins ara, és molt difícil, hi ha una campanya contra els sindicats molt forta. Només perquè hi ha dos nous sindicats, m'imagino que hi haurà una sèrie de vots que deixaran d'anar a l'STEI-i. El nostre objectiu és mantenir i això seria un èxit.


dBalears.cat amb motiu de les eleccions a la Junta de Personal Docent no Universitari del 4 de desembre publicarà a partir d'avui entrevistes amb els caps de llista de les formacions presents als comicis: STEI-i, FETE-UGT, ANPE-FSES, FE-CCOO, Alternativa i Unió Obrera Balear (UOB)- Consell Sectorial d'Ensenyament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per el mon s´ha tornat petit, fa mes de 9 anys

l´esperit critic és le més gran falacia que abunda a la politica en aquest moment , quan qualqu diu , ten gana , el mes normal es donar-li menja , quan qualqu et diu vull feina , el mes normal és ,... pero no el més normal es que et demanin que saps fer , quins titols tens , on has fet feina,...
Aquest sindicats anomenats salvadors dels nostres fills diuen no no tot en català, que es això que els nostres fills sapiguen angles , castella i català , no millor tot en català .
falacia sindicalista i de baixa qualitat , prefereix gent formada i en ganes de fer feina , que gent que diu que em defensar però el primer que en diu és que no faci res perque ell sap el que s´ha de fer es a dir res .
en Bauça és de moment el president de tots i el fet de defensar una educació trilingua no va contra els mallorquins , ni contra la gent de aquesta illa tobt el contrari defensa la excelència .
es nota que som paissos hereus del mon romà , romà va esser gran fins que el seus ciutadans varen deixar de lluitar per fer que roma duràs 1000 anys més .

Valoració:-23menosmas
Per gabriel, fa mes de 9 anys

Highway to Hell!!!

Valoració:7menosmas
Per unaltre que va per politic, fa mes de 9 anys

I que han de dir d'en Bauça si una de ses caps d'stei surt a ses llistes de MES

Valoració:-26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente