nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Núria Riera, la dona forta del president

6734

Maria Núria Riera Martos (Palma, 1968), fins al dia d'avui consellera d'Administracions Públiques del Govern, ha estat des del principi un pes pesat a l'equip de José Ramón Bauzá, qui ja va apostar per ella col·locant-la al quart lloc de la seva candidatura autonòmica el 2011. És llicenciada en dret per la Universitat de Jaén i funcionària de carrera, escala superior de l'Administració general i de l'Administració local.

Ha ocupat diversos càrrecs en l'àmbit de l'Administració local i autonòmica, entre ells els de secretària interventora de l'Administració local, secretària del Jutjat de Pau, Cap del Servei de Funció Pública a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, vocal de la Comissió de Dret Local, secretària de la Comissió de la Llei de Capitalitat de Palma i Cap del Servei de Règim Jurídic del Servei de Salut de Balears, lloc que ocupava quan va accedir al Govern de la mà de Bauzá, qui la va col·locar al capdavant de la direcció general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis.

Com a experta en Dret, Riera ha participat en l'elaboració de diverses lleis, com la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears; la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de capitalitat de Palma, i la Llei 16/2006, de 17 d'octubre, de règim jurídic de les llicències integrades d'activitat de les Illes Balears.

Com a directora general de Funció Pública, càrrec que va ocupar entre 2011 i 2013, va centrar els seus esforços en aplicar les mesures pròpies del Pla Econòmic Financer i les mesures de l'Estat. Va desenvolupar la primera auditoria tècnica de recursos humans de tot l'Estat, com a conseqüència de la qual el Govern va reduir un 10% els empleats públics dels Serveis Generals de la Comunitat, passant de 4.908 a 4.459. Riera també va signar el primer Pla d'Igualtat dels Empleats Públics dels Serveis Generals. D'altra banda, ha apostat per eliminar traves administratives de cara als ciutadans, amb l'aprovació del Decret de simplificació documental, que permet l'intercanvi de dades entre administracions.

El maig de 2013, Núria Riera va ascendir en la seva carrera política en ser nomenada Consellera d'Administracions Públiques en substitució del menorquí Simón Gornes, fins llavors el seu immediat superior, qui va sortir del Govern desgastat després de l'aplicació de la polèmica Llei de la Funció Pública i els acomiadaments a l'Administració.

Des d'aquest moment va ser nomenada portaveu del Govern i ha estat l'encarregada de donar explicacions en tots els assumptes de pes. La seva última intervenció va tenir lloc el passat 24 de setembre, quan va anunciar que el Govern recorreria totes les sentències dictades en contra del TIL i seguiria endavant amb la seva aplicació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Preu per preu, fa mes de 9 anys

Si de veritat és la dona forta, que ho demostri i li planti cara, escolti a tothom, però no es deixi comandar. Una coça al cul a n'Estarellas i a fer feina directament amb els inspectors. Una utopia, ja ho sé.

Valoració:4menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

La bitxa sense ni idea del món educatiu, llicenciada en dret disposada a lluitar per un TIL declarat il·legal per tots els cantons! La dona ideal per Baussà per a ocupar el lloc de consellera d'Educació i Universitats.

Vaja mala premsa per la universitat de Jaén!

Valoració:5menosmas
Per Toni R, fa mes de 9 anys

Després de sa Moma
la del trepitja,
arriba sa ...
quina bitxa!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente