nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Els docents decideixen aprovar nous projectes lingüístics sense aplicar el TIL

Els docents acorden accions a una trobada a Petra, rere la suspensió cautelar del TIL per part del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). | dBalears (Youtube)

Més de 300 docents reunits en assemblea aquest dijous a Petra han decidit que a partir de demà es reuniran els claustres de professors per redactar els nous projectes lingüístics sense aplicar el Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL), basant-se ara en l'anterior normativa, marcada pel Decret de Mínims.

Els docents han estat dues hores reunits al Teatre de Petra 'Es Quarter', atenent a una convocatòria d'urgència realitzada en la nit de dimecres. La trobada ha arrencat amb tots els assistents cantant l'Estaca agafats de la mà.

El col·lectiu entén que el recurs anunciat pel Govern no paralitza la suspensió cautelar emesa dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears sobre l'ordre de desenvolupament del TIL.

En un comunicat difós després les garrotades judicials al decret del Tractament Integrat de Llengües, els docents han considerat que ara els centres amb projecte aprovat se seguiran regint per ell, si bé els que no en tenen aprovat, «que són molts», «no tenen l'obligació d'aprovar ». No obstant això, segons diuen, els centres que el tenen aprovat, poden tornar a fer els tràmits per «desaprovació» i fer un de nou «sense TIL». Donada la complexitat del nou escenari que s'ha obert després de les recents sentències, dos advocats han participat en la reunió per aclarir els temes plantejats.

L'Assemblea de Docents ha recordat que el qüestionament del TIL és un dels deu punts de reivindicació que van motivar la convocatòria de vaga indefinida. A més, considera que ara és un moment de «màxima debilitat» de la Conselleria d'Educació i, per això, «cal seguir treballant per aconseguir totes les reivindicacions que al seu dia vam posar sobre la taula».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per República de les Illes Balears, fa mes de 9 anys

Contra la dictadura inculta de Bauzá, la generositat de mestres, pares i poble. Estem guanyant i tot gràcies a sa mobilització del poble!

Fora els antimallorquins del PP. Votam partits mallorquins que depengan dels mallorquins i no de Madrid.

Si sou de dretes votau el PI (Proposta per les Illes)
i si sou d'esquerres i estimau les illes Balears votau MÉS per Mallorca.

Defensam els nostres interessos econòmics, socials, culturals i de tot tipus votan partits d'aquí que lluitin, de veres, per lo nostro.

Valoració:9menosmas
Per Voro, fa mes de 9 anys

@ voro sendra

Che, ven aqui y tira de ésta

Valoració:0menosmas
Per LA DIARREA DEL ZAR, fa mes de 9 anys

EN COMPLIMENT DE LA SUSPENSIÓ DICTADA PEL TSJIB, ELS INSPECTORS ANIRAR COL·LEGI PER COL·LEGI A PARALITZAR EL TIL, A HORES D'ARA DEROGAT I IL·LEGAL.
ELS CENTRES QUE APLIQUIN EL DECRET FEIXISTA DEROGAT ICORRERAN EN DELICTE.

Valoració:8menosmas
Per talibauzán fracassat, fa mes de 9 anys

Aquest còctel de renegats i invasors s'ha ficat dins un clot merder d'on no en poden sortir de cap manera. Com més grapades peguen per sortir-ne, més s'hi enquellen. El llot ja els arriba a la boca, a les orelles, al nas. S'hi ofeguen ells mateixos.

Valoració:10menosmas
Per Paula, fa mes de 9 anys

Us passo això. Val la pena llegir-ho.
http://www.vilaweb.cat/mailobert/4212167/tombarem-til.html

Una abraçada des de Barcelona.

Valoració:6menosmas
Per Salvador, fa mes de 9 anys

Ahora resulta que las leyes educativas en Baleares no las hace el poder legitimado para ello (Parlament), sino un grupo de profesores mediante una Asamblea. Estamos en una "democracia" de pandereta. Y el Bauzá en la higuera, soñando con las musarañas.

Valoració:-1menosmas
Per Voro Sendra, fa mes de 9 anys

Definitivament "Voro el de Baix eres imbècil", a banda de xenòfob...

Valoració:12menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 9 anys

EL GOVERN CONSIDERA QUE LA SENTENCIA AFECTA NADA MÁS QUE A CUESTIONES FORMALES DEL TIL Y NO AL FONDO (EL CONTENIDO DEL PROYECTO NO HA SIDO CUESTIONADO POR LOS JUECES), CON LO CUAL EL TRILINGUISMO CONTINUARÁ HASTA QUE EL TS RESUELVA LOS RECURSOS PRESENTADOS POR EL GOVERN (RECURSO DE ANULACIÓN Y RECURSO DE REPOSICIÓN CONTRA LA SUSPENSIÓN CAUTELAR).

Valoració:0menosmas
Per Esparrall, fa mes de 9 anys

"Els docents decideixen aprovar..."? No, no. Els Projectes de Normalització Lingüística dels centres els decideix la comunitat escolar a través del Consell Escolar. O no ho recordau? No caigueu, companys professors, en la sobèrbia en què va caure n'Estarellas i companyia. Moderació i cap fred. Deixau treballar a les directives en l'inici de curs i si (com sembla) es podrà tornar als antics Projectes Lingüístics de Centre, hi tornarem, naturalment. Ara toca (com sempre) treballar i reconnectar amb els alumnes. Gràcies.

Valoració:12menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (26-9-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente