cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 14°
13°

El Bloc per Felanitx s’incorpora a MÉS

Els membres del Bloc per Felanitx i Fina Santiago, portaveu ecosobiranista, després de l'assemblea. | MÉS

L’Assemblea del Bloc per Felanitx ha aprovat aquest dissabte la seva sol·licitud d’adhesió a MÉS per Mallorca. El document haurà de ser ratificat per l’assemblea oberta que la formació ecosobiranista celebrarà el pròxim dia 27 de setembre a Palma.

Joan Xamena, portaveu felanitxer, ha explicat les raons que els han impulsat a adherir-se al projecte ecosobiranista. “No ens podem quedar de braços plegats veient com les polítiques dutes a terme pel PP ataquen dia rere dia els drets bàsics de la ciutadania, una situació que els felanitxers i felanitxeres òbviament patim”, ha assegurat.

Xamena, en aquest sentit, ha manifestat que el Bloc coincideixen amb els plantejaments ideològics de MÉS. “La prioritat és treure a Bauzá del Consolat i MÉS és l’eina política que ho farà possible i que permetrà dur a terme polítiques progressistes i d’esquerres”, ha apuntat.

Incorporació
Per part seva, Fina Santiago, portaveu de MÉS, s’ha mostrat “molt contenta” del fet que la seva formació “sumi incorporacions de partits i de persones independents”. La diputada ha recordat que incorporacions com la del Bloc “són la base i la prioritat” del seu partit. “El dia d’avui serà una fita important per a la consolidació del projecte”, ha assegurat.

A partir de dissabte dia 27 de setembre, si l’Assemblea Oberta de MÉS per Mallorca ratifica la seva incorporació, tots els militants i simpatitzants del Bloc per Felanitx podran participar en les assemblees i als espais organitzatius de la formació progressista d’àmbit insular.

Llei de l'avortament
D'altra banda, MÉS ha mostrat aquest dissabte la seva “satisfacció” després de conèixer la notícia de l'aturada del projecte de reforma de la Llei d’Avortament. Santiago, ha assegurat que la formació “s’alegra infinitament del fet que el PP hagi recapacitat, ja que la reforma hagués suposat un retrocés en els drets de reproducció de les dones”.

La portaveu ecosobiranista ha afirmat que el moviment feminista “està d’enhorabona” i que l'aturada del projecte "és una gran victòria". La diputada també ha exigit al ministre Gallardón “que demani disculpes per haver criminalitzat el moviment en defensa de l’avortament lliure i gratuït”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Somera, fa mes de 9 anys

Estic content que MÉS cada pic acumuli més forces d'esquerres i d'obediència nacional. Ara bé, és una pena que no siguin valents i defensin la llibertat nacional de Mallorca, així ho va dir els seu portaveu a Ciutat: "MÉS per Mallorca no durà la independència dins el seu programa", ras i curt. Que per una altra banda, si MÉS es defineix com a assembleària, no sé com pot fer aquesta afirmació tan contundet... Ja ho tenen xerrat entre els dirigents dels partits que formen part de MÉS? Això és ser assemblearis?

Els que volem una Mallorca lliure i sobirana haurem de cercar altres opcions, per ventura surt quelcom de bo a la Trobada per la Unitat Popular que es celebrarà dia 18 d'octubre a Sa Casa Llarga. Crec que és l'última esperança per poder tenir una opció independentista a la cual votar l'any que ve.

Valoració:4menosmas
Per Perill, fa mes de 9 anys

Si ens quedam a Espanya, ja sabem que ens espera.

Valoració:5menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 9 anys

Ben fet!

Valoració:10menosmas
Per MÉS i MÉS, fa mes de 9 anys

Gran notícia. Cada pic som MÉS per Mallorca, MÉS per sa llengua, per sa educació, sanitat, per sa economia. Cada pic sumam més gent per enfortir les Illes Balears enfront les agressions de Madrid i dels seus sicaris polítics que ens voldrien enterrar en fems, que volen matar sa llengua i expoliar les Illes Balears en benefici de Madrid.

Les properes eleccions o feim fora a aquesta gentussa del PP o desapareixem com a poble.

Per això cada dia som MÉS per Mallorca!

Valoració:13menosmas
Per Gremlin, fa mes de 9 anys

Facem via també els mallorquins en la construcció d'un nou país ////

Valoració:14menosmas
Per MES MILLOR, fa mes de 9 anys

Volia escriure no volem ser els esclaus....

Valoració:9menosmas
Per MES MILLOR, fa mes de 9 anys

Es que no volem els esclaus i els mantenidor dels que s'auto-anomenen aris-ibers.

Valoració:12menosmas
Per Ja sabeu felanitxers, fa mes de 9 anys

Amb aquests anam de cap cap es Paisos catalans.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente