algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
18°

Salom carrega contra el procés sobiranista català al discurs de la Diada

Bauzá i Salom amb els guardonats amb les Medalles d'Or, els Premis Jaume II i la insígnia de fill il·lustre. | J. Morey

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha carregat contra el procés sobiranista de Catalunya al tradicional discurs de la Diada de Mallorca durant l'entrega de les Medalles d'Honor i Gratitud, els Premis Jaume II, la distinció de fill adoptiu i la de fill il·lustre.

Salom ha assegurat que “a diferència d’altres Diades, que ens mereixen el més absolut respecte, la nostra no és una Diada de separació, sinó de definició, de renovació de la nostra personalitat en una Espanya on ens trobam còmodes, malgrat que el finançament que rebem no és suficient i ha de ser millorat de manera urgent”, ha sentenciat.

Ara bé, segons la presidenta, sentir-se “còmodes” a Espanya no suposa renunciar a reclamar al que pertany als mallorquins, ara bé, “reclamam, i ho seguirem fent en el futur, allò que en justícia ens correspon, però sense la necessitat d’adoptar posicions excloents, sense aventures en solitari, ni deslleialtats cap a un projecte diferenciat però, a la vegada, comú”.

La presidenta ha aprofitat el discurs per presumir de la gestió que ha fet durant els últims tres anys que ha permès que la institució passés de ser “un malalt terminal” a una institució “on els ingressos estan garantits gràcies a sa nova llei de finançament [sic]”.

El Consell era una institució on “havia arrelat la corrupció” i ara “l’honestedat, la seriositat, la transparència, el diàleg, l’eficàcia i l’eficiència” han passat a ser les línies d'actuació.

Salom ha presidit l'acte institucional de la Diada de Mallorca que s'ha celebrat al Teatre Principal i al qual assistiran el president del Govern, José Ramón Bauzá, la presidenta del Parlament, Margalida Durán i el batle de Palma, Mateu Isern, entre altres autoritats.

L'acte
L'acte
ha començat amb l'entrada de la corporació del Consell de Mallorca en comitiva, encapçalada pels macers de la institució insular.

Tot seguit, Bauzá i Salom han ocupat els seus llocs a la taula presidencial i després, han començat a sortir els guardonats d'aquest any amb els Premis Jaume II, el diploma de fill adoptiu de Mallorca i les Medalles d'honor i Gratitud de l'illa.

Salom ha lliurat els guardons i el president Bauzá, els diplomes. Aquest any, el diploma de fill adoptiu de Mallorca, a títol pòstum, ha estat per a Francisco Sánchez Gómez, Paco de Lucía. La distinció ha estat recollida per la seva vídua Gabriela Canseco. I el títol de fill il·lustres, pel tennista Rafa Nadal.

Abans del lliurament de les Medalles d'Honor i Gratitud, hi ha hagut l'actuació del grup de ball S'Estol des Gerricó. L'acte ha finalitzat amb el parlament de Luis Ramallo Massanet, en nom dels guardonats, i amb el discurs institucional de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom.

L'actuació del cor del Teatre Principal ha clausurat l'acte.

Els guardonats
Pel que fa a les medalles d’Honor i Gratitud de l’illa de Mallorca, en la categoria d’Or, enguany es lliuraran: a la Guàrdia Civil en el 170è aniversari; al fotògraf llucmajorer Antoni Catany Jaume, a títol pòstum; a Luis Ignacio Ramallo Massanet, president de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO; a l’organització Mater Misericordiae, en el seu 50è aniversari; al músic i compositor Rafel Nadal Nadal; a Joan Parera Mezquida, director UNACBaleares; a l’Hospital General; el pare Antoni Quetgles Darder, missioner i president de la Fundació Obras Sociales Vicentinas; a Pilar Bonnín Aguiló, treballadora social i pionera del treball comunitari a Palma, i a l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria.

De la mateixa manera, s’ha acordat distingir amb els Premis Jaume II el ciclista Sebastià David Muntaner Juaneda, l’associació cultural S’Estol d’es Gerricó (Felanitx), la Federació Balear de Tir de Fona, l’agència de viatges en línia Logitravel, la revista Youthing, l’historiador i escriptor Pere Ferrer Guasp i la guanyadora de Master Chef, Vicky Pulgarín.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per suus-si-si, fa mes de 9 anys

Quins historiadors, haaaaaaaahaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaa, pareixen de la T.I.A. (Mortadelo i Filemon)hahahaaaaaaaaaa.

Valoració:1menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

Y podéis decir que lo que he escrito anteriormente sobre las mentiras del catalanismo os gusta o no, pero negarlo es negar la realidad de vuestra propia historia, una historia que tanto costó vivir a vuestros ancestros. O os pensáis que al pueblo catalán, que tantas luchas mantuvo con Francia, prefería las costumbres y lengua francesas que las de sus vecinos y hermanos, los aragoneses y navarros...

Valoració:-3menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

Pero queréis más datos históricos:
- El 95% del pueblo catalán paso a usar la lengua castellana en sólo 10 años (el mayor record de la historia de la humanidad en la adopción de una nueva lengua por un pueblo), cuando en 1408 entra Fernando I de Antequera como soberano de la corona de Aragón, símbolo del anhelo del pueblo catalán por destruir la lengua de sus nobles.
- Rafael Casanova, símbolo de la Diada Catalana fue uno de los mayores impulsores de la unidad hispánica, durante la guerra de sucesión española. Luchó en el mismo bando que las ciudades de Madrid, Toledo, o Zaragoza, por ejemplo.
- Ejemplos como éstos los hay a montones que desmontan cualquier idea de secesión en la historia del principado de Cataluña.

Valoració:-3menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

No puedo entender la incultura transmitida por el catalanismo. El pueblo catalán se pasó 1000 años luchando contra las costumbres francesas y la lengua que ahora defiende el catalanismo, y el catalanismo vuelve a traicionar su propia historia, adoctrinando a su pueblo con mentiras desde principios del siglo XX. El catalán nunca llegó a nacer y tuvo que ser reinventado a principios del siglo XX porque el pueblo catalán puso todo su anhelo en exterminar aquella lengua impuesta por sus nobles, extranjeros, a los que el pueblo catalán tanto odiaba.

Valoració:-3menosmas
Per Mateu Planas, fa mes de 9 anys

Penso que aquesta presidenta el que hauria de fer´en comptes de ficar-se amb un altre Comunitat Autònoma, és posar ordre a la seva, declarar el dia festius per a tots els mallorquins i no només per a la classe política i adlàters. La Diada de Mallorca pasa sense pena ni glòria, cada cop més penosa i trista. Sra. de España tenim sort que queda poc per a les properes eleccions, no ha fet la feina que debia i a més es permet criticar als altres.

Valoració:11menosmas
Per res, fa mes de 9 anys

Ja hauriam de aver partit fa estona, a Balears nomès ens donen les miques, els roegons que quedan desprès que altras s'afartin, aqui els qui manen, S'INDIGNEN i RECLAMEN, pero en arribar a Madrit se posen sa coa esmig de ses cames i diven amèn, però mostren la indignaciò, a que si Tutanramon, pero venen amb un dit en es cul i unaltra a s'orella.AAAAMEN.

Valoració:16menosmas
Per República de les Illes Balears, fa mes de 9 anys

La independència de Catalunya beneficia les Illes Balears.

Fins ara l'Estat espanyol ha estat un instrument en mans de l'imperialisme de Castella, per contra, si Catalunya s'independitza els altres països que ocupa Castella voldran alliberar-se i Castella, debil, haurà de cedir i compartir l'Estat espanyol amb ells o perdre'ls.

Quan Catalunya s'independitzi, Espanya es dissoldrà!

Hem d'estar preparats per construir unes Balears en ses millors condicions, d'autogovern, econòmiques, culturals i socials!

Tenim 2 opcions:
1. Ser una colònia de Castella, amb més expoli fiscal, més doblers pagats a Madrid-Castilla, centralisme, assimilació língüística a Castella o
2.Enfortir sa nostra cultura i llengua que és la mateixa que la dels Catalans del Principat, enfortir sa nostra economia i una aliança amb Catalunya-Valencia per prosperar i per lluitar contra l'imperialisme pancastellanista i guanyar sa independència de les Illes Balears.

1. desaparició del nostre poble
2. supervivència i millora de ses nostres condicions!

Balears no necessita España. Catalunya parteix. Noltros quedam o partim?

Valoració:19menosmas
Per Cansat, fa mes de 9 anys

Amics, Insisteixo;

Com les televisions espanyoles us censuraran les millors imatges dels gairebé dos milions de persones cridant independència pels carrers de Barcelona, us recomano que utilitzeu internet (que encara no està censurat) i veureu a traves de les webs dels digitals de parla Catalana o de les webs internacionals, tota la realitat del que va passar en la diada. A diferencia dels sicaris a sou del poder especialitzats en intoxicar la informació, o periodistes condicionats per la por de perdre la feina, aquestes webs estan lliures de qualsevol censura.

Valoració:23menosmas
Per Joana, fa mes de 9 anys

Este tipo de noticias no nos interesan nada.

Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

"Ara bè seguim reclamant com ho farem en el futur " aqui duim tota la vida reclamant i mai ens han fet cas, nhi en Felipe, nhi en Bigotes Ansar, nhi en Zapatones nhi en Rajoi, ¿qui vols emblanquinar Marieta España ? aconsegueixen MÈS cuatra canarios, que tots vosaltres,i lluiten per lo seu perque son de la terra, i no son sobressades lo que defensan, son pressupots, prospeccions,transports, educaciò, i sanitat, i ja s'estan rebelant, em sentiu Baussà i Soria.
Salut

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente