algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Govern imposa novament els serveis mínims per a la vaga educativa del 15-S

La qüestió dels serveis mínims dugué una forta polèmica a l'inici de la vaga educativa del curs anterior. | R.F.

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats ha proposat aquest dilluns els serveis mínims per a la vaga en el sector educatiu del 15 de setembre, que en aquest cas seran els mateixos que va imposar l'any passat i que el TSJIB declarà il·legals, del 30% dels docents a educació Infantil, Primària i centres d'educació especial públics; un 25% a Secundària i Formació Professional (FP), i un 20% als centres de règim especial.

Per als centres concertats, la Conselleria ha proposat que els serveis mínims per a la jornada de vaga siguin un 25% dels professors a Infantil i Primària, i un 20% a Educació Secundària i Formació Professional.

El Govern defensa aquestes xifres per la «necessitat d'harmonitzar l'interès general i el dret de vaga» mitjançant l'adopció de mesures per «assegurar el funcionament d'un servei essencial com és l'educatiu».

En aquest sentit, la Conselleria explica que aquesta justificació es dóna pel caràcter indefinit de la convocatòria de vaga, en el cas dels centres públics, i per les necessitats de garantir el dret a l'educació dels alumnes, el dret dels pares a l'exercici de la seva activitat laboral, el dret de treball del professorat dels centres que no secundin la vaga, el dret al treball del personal no docent destinat en els centres i el compliment de les normes mínimes de convivència als centres educatius.

Crítiques
L'STEI ha fet via a criticar els esmentats serveis mínims i ha acusat Educació d'«imposar-los sense cap tipus de negociació».

El sindicat, que ha assenyalat que han demanat que es convocàs el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents per negociar els serveis mínims, ha explicat que no hi ha hagut acord amb la Conselleria i que la proposta de l'STEI era de la de restablir els serveis mínims de, com a màxim, dos membres de l'equip directiu, tal com havia estat oficial en les vagues que hi havia hagut en l'àmbit de l'ensenyament fins al curs 2013-2014.

L'STEI no entén la «incoherència» que suposa l'augment d'un 5% de serveis mínims en l'ensenyament públic, en relació a l'ensenyament concertat, «amb el greuge que aquestes xifres suposen en l'àmbit públic».

A més, ha indicat que la Conselleria tampoc no ha presentat per escrit la nova justificació dels serveis mínims, a la qual li obligava la sentència que l'STEI va guanyar als tribunals, la qual cosa «podria suposar una nova impugnació per la nostra banda dels serveis imposats».

Finalment, l'STEI remarca la seva disponibilitat negociadora «ja que el Govern no té cap voluntat d'acord quant a la implantació del TIL, i segueix amb la seva política autoritària i antipedagògica en aquesta qüestió».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Hahehihohu, fa mes de 9 anys

Això ja és massa! Se'ns estan rient a la cara!! Com a docent vull denunciar que em trob totalment indefens jurídicament.

Ara més que mai hem de secundar la vaga, i anim a tots els meus companys de tots els cossos educatius a fer-ho sí o sí, sense por de no complir els serveis mínims, com hauria d'haver estat l'any passat.

I per tenir cobertura legal i poder exercicir lliurement el nostre dret a la vaga, sense que hàgim de patir, deman a l'Assemblea de Docents que vetlli pels nostres drets i per la nostra dignitat i que cridi a la mobilització activa, que plantegi el no compliment dels serveis mínims fermament i que doni cobertura jurídica a tots els docents de les Illes, deixant ben clar als màxims responsables a Conselleria i als seus representats en els centres, ELS EQUIPS DIRECTIUS que, en cas de coartar el dret constitucional a la vaga dels docents, amb uns serveis mínims il·legals (si els d'ara són iguals que els anteriors, que han estat declarats il·legals pel Tribunal Superior de Justícia de les Ilels, els d'ara també ho són i, per tant, no ens cal complir-los) se les hauran de veure amb l'Assemblea als tribunals per prevaricació, abús de poder, reincidència, violentació dels drets laborals i constitucionals, etc.

Potser molts companys docents pensen que, com ja s'acosten les eleccions, tot està fet. Potser confien que les urnes faran fora aquests governants. Però potser s'equivoquen. Si no feim ara tot el possible i tornen a guanyar, ens els haurem de menjar 4 anys més. Quina cara se'ns quedarà?! Com podrem suportar-ho?

Ara és l'hora d'anar-hi junts i ser valents!

Valoració:1menosmas
Per Bosquimà, fa mes de 9 anys

Aquesta proposta és una magnífica oportunitat per demanar la inhabilitació per exercir càrrecs públics dels responsables de la Conselleria corresponents: és un cas claríssim de prevaricació, ja que imposen uns serveis declarats il·legals recentment i aplicats a la mateixa situació.
No sé a què esperen sindicats i l'assemblea de docents.

Valoració:11menosmas
Per bernadet, fa mes de 9 anys

De quan ençà fan servir a Eivissa la forma "sóc"?

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 9 anys

La inmersión lingüística es el cáncer de la educación en las Baleares y, además, atenta contra un derecho fundamental recogido en la Constitución, ya que todo español tiene el derecho a usar la lengua española y el deber de conocerla. Aquí se está obligando a los niños a hablar continuamente en catalán. ¿Qué pasaría si un niño se negara a hablar en catalán en clase alegando sus derechos constitucionales ? Supongo que lo expedientarían y lo expulsarían. Esto es una vergüenza. En esta mierda nos han metido los políticos y muy especialmente las joyas de la corona: Cañellas,Matas y la Sra.Munar.

Valoració:3menosmas
Per marbosch, fa mes de 9 anys

Mirant una mica els comentaris que hi ha en aquest foro, caqda vegada donen la raó a una immersió en Català. Per què?
Idò fixau-vos, està ple de forasters que han nascut o deuen dur una tracalada d'anys per aquí i són d'aquells que "lo entienden pero no lo hablan"; conclussió: els manquen hores de català.
I ja que hi som, si els ha costat tan arribar a parlar bé dues llengües (català i castellà) ja poden preparar-se si n'han de manejar tres...

Valoració:17menosmas
Per Profesor, fa mes de 9 anys

Lo que debe unir a los docentes en la oposición a los recortes y a la totalitaria inmersión lingüistica.

La busqueda de una enseñanza, de calidad, trilingüe y plural no tendrá nunca, repito nunca, ninguna oposición por parte de los docentes.
Otra cosa es que algunos políticos juegan a ser profesores, pero eso forma parte de su miseria moral.
.

Valoració:3menosmas
Per kan, fa mes de 9 anys

Anem a comentar algunes animalades de les aquí dites:

1. El Govern torna a botar-se una resolució judicial, i després demana que s'apliqui la llei. Coherència?

2. Formar votants de CiU? Des de quan a una persona de Balears pot votar a CiU (llevat de a les europees)? A veure si ens informam una miqueta.

3. Hi ha molts de professors castellanoparlants que estan queixant-se de la imposició d'un TIL sense caps ni peus, però seguireu amb la vostre tonteria de sempre.

Valoració:20menosmas
Per meón, fa mes de 9 anys

@ eurico

a ver si tienen para hacerla indefinida... jajajajajajajajajaja que me meo vivo... jajajajajajajajajajajajajaja

Valoració:2menosmas
Per eurico, fa mes de 9 anys

Yo ya les estoy esperando a estos.... a ver que se vaya preparando la susodicha caja de resistencia ....jajajajajajajajajajaja

Valoració:2menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 9 anys

LOS SERVICIOS MÍNIMOS EL 15S EN LA ENSEÑANZA PÚBLICA SERÁN, DEL 30% EN INFANTIL Y PRIMARIA Y DEL 20% EN SECUNDARIA. EN LA ENSEÑANZA CONCERTADA SERÁN DEL 25% EN INFANTIL Y PRIMARIA Y DEL 20% EN SECUNDARIA.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente