algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

L'expresident Soler deixa el PP

L'expresident Soler (a la dreta de la imatge) visità Jaume Sastre a la Casa Llarga durant la vaga de fam del docent. | Arxiu

Cristòfol Soler ja ho té decidit: se'n va del PP per discrepàncies amb l'actual direcció. L'expresident, al costat d'altres rellevants excàrrecs, com Joan Huguet o Jaume Cladera, demanà fa tres mesos una audiència a José Ramón Bauzá, president del Govern.

Soler ja té redactada una carta explicant les raons de la seva baixa i la lliurarà en la junta local del partit d'Inca, de la qual en forma part. La discrepància de Soler amb l'actual direcció del PP era total des de feia molt temps.

En els últims dies ha realitzat comentaris crítics des dels seus comptes a les xarxes socials i ha sentit com diversos càrrecs l'han animat a marxar. Fa uns mesos, el mateix portaveu de l'Executiva del PP, Miquel Ramis, l'instava a “anar-se'n a Podemos, si està tan indignat”.

El detonant d'aquell desacord va ser la visita que Soler, al costat de Joan Huguet, va fer a Jaume Sastre quan el docent protagonitzà la vaga de fam en defensa de l'educació pública.

Defensa del català
Soler, fins i tot en la seva etapa de president, sempre es va mostrar defensor del català i, fins i tot, va aprovar un pla pilot d'immersió i va liderar una convocatòria a favor de la identitat pròpia de Balears. El va substituir Jaume Matas el 1996.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

Otro vividor al PI.

Valoració:0menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (1-9-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:7menosmas
Per jajejijoju, fa mes de 9 anys

¿Y dicen que el tipo gordo estuvo en huelga de hambre 40 días? ¿No se le caerá la cara de vergüenza?

Valoració:0menosmas
Per me da asco, fa mes de 9 anys

¿Por qué ha tardado tantos años en ser "coherent"?. Que diga el dinero que se ma metido en la "butxaca" por estar en la órbita del Partido Popular. ¿Por qué no se ha ido hace mil años?. Nadie le obligaba a estar ahí, pero mientras tanto el dinero le iba cayendo. ¿Y este es el mejor president que hemos tenido?. Que Dios os conserve la vista.

Valoració:0menosmas
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

@ urbanita

Llamar payeses a estos elementos de la foto, especialmente al cerdito de verde, me parece una falta de respeto muy grande. Para los payeses, se entiende.

Valoració:0menosmas
Per tofol, fa mes de 9 anys

Es coherent ,el senyor,Soler i sa llàstima es que el fessin fora corre cuita i bona la feren col'locant en Jaumet...que no en fè de bona. vull en Soler mort abans d'en Matas viu,un pillo. del senyor urbanita... A la pagesia ...el PP hi te molts de seguidors ...no ho veu vosté?

Valoració:10menosmas
Per Mallorquí Supervivent, fa mes de 9 anys

Vos imaginau que el govern està ocupat per gent que només respon a interessos forasters, doncs quí està el govern del PP per servir a Madrid i expoliar les Illes Balears.

Ningú que estim les Illes Balears pot militar, ni votar un partit enemic de les Illes Balears i dels seus habitants!

Valoració:24menosmas
Per urbanita, fa mes de 9 anys

Vaya dos payeses...

Valoració:0menosmas
Per GRÀCIES, PRESIDENT!, fa mes de 9 anys

BEN FET, PRESIDENT!
Gràcies per ser un President no renegat i per unir-vos amb en Jaume, amb els pares, amb els alumnes i amb tots els mestres i professors per plantar cara a la porcarra dictadura espanyolista dels TILibans invasors d'en talibauzán!
Entre tots, enderrocarem aquesta feixistarra dictadura forastera i antimallorquina!
GRÀCIES PRESIDENT SOLER!
VISCA MALLORCA LLIURE!

Valoració:28menosmas
Per Miquel, fa mes de 9 anys

El millor president que. Hem tengut , l'únic honrat i mínimament competent que ha passat pel consolat

Valoració:31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente