nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Els docents tornen als centres amb la vista posada en la vaga del 15S

Les camisetes verdes van omplir divendres l'Auditori de Porreres. L'Assemblea de Docents torna a començar el curs escolar en peu de guerra contra les polítiques de Bauzá. | Pere Bota

Els docents de les Illes Balears es reincorporen aquest dilluns als centres educatius de Balears després de les vacances d'estiu. L'inici de curs, però, serà de nou ben calent. Els mestres i professors tornen als llocs de feina amb la vista posada en la vaga educativa del pròxim 15 de setembre.

L'Assemblea de Docents va decidir aquest divendres, en una trobada multitudinària celebrada a l'Auditori de Porreres, començar el curs amb una nova aturada educativa. A partir de dia 12, quan s'inicien les classes, els docents realitzaran diversos actes informatius. El dia de la vaga, a més, s'ha convocat una concentració davant el Consolat de Mar a les 12:00 hores.

Nuria Riera, portaveu del Govern Bauzá, ha insistit que la Conselleria d'Educació no es reunirà amb l'Assemblea de Docents. La portaveu ha reiterat que el departament que dirigeix Joana Maria Camps només negociarà amb els representants dels sindicats que formen part de la mesa de negociació. La pròxima reunió de la mesa està prevista per al mes de setembre.

Per part seva, el Círculo Balear, l'Institut de Política Familiar (IPFIB) i el grup de professors “PLIS. Educación, por favor” han rebutjat la convocatòria de la vaga. Les tres entitats, favorables al TIL i properes als postulats del Govern, han qüestionat la legitimitat de l'Assemblea i han tornat acusar els docents de fer “política” des de les aules.

Sigui com vulgui, damunt la taula encara perduren els mateixos problemes que el curs passat: l'oposició al calendari d'implantació del TIL i la manca de consens amb les polítiques educatives de Bauzá, com ara les ràtios d'alumnes per aula o les plantilles de professorat. En aquest sentit, cal recordar que abans de l'agost desenes de claustres no aprovaren els projectes lingüístics. La Conselleria d'Educació acabà imposant per decret tots els nous projectes de desenvolupament del TIL rebutjats per aquests centres educatius.

Primer any de la LOMQE
D'altra banda, cal destacar que aquest curs s'inicia amb l'entrada en vigor de la LOMQE. La llei Wert, que des del seu inici ha generat una intensa polèmica, començarà el seu recorregut amb el rebuig generalitzat de les comunitats educatives d'arreu de l'Estat. La majoria d'autonomies han decidit no renovar els llibres de text o “minimitzar” els impactes de la polèmica normativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Sa foto ho diu tot: més bruts que una xinxe

Valoració:0menosmas
Per Abundio, fa mes de 9 anys

No a la vaga!!!
M'és igual el TIL o el TOL.
Si part dels mestres estàn en contra de la norma del TIL idò que facin les seves reivindicacions, manifestacions camisetes i el que vulguin..... però no vaga.
Si el que volen (com diuen) és millorar l'educació dels nostres fills, pues que els donin classe en les millors condicions que puguin, i que després facin (fora de les aules) les seves reivindicacions politico-laborals.
Amb la vaga a qui més es perjudica és als nins.
Si la societat, a les properes eleccions ,tria una altre partit polític ja farà aquest els canvis que cregui convenients.

Valoració:0menosmas
Per Bob, fa mes de 9 anys

Sucios, mal afeitados y chancleteros.
Nuestra escuela pública merece mucho más que esto.

Valoració:2menosmas
Per carlost, fa mes de 9 anys

Per ventura els auxiliars de conversa seran emprats per fer traducció simultania.

Valoració:2menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 9 anys

EL GOVERN DISPONDRÁ PARA EL CURSO 2014-15 DE 298 AUXILIARES DE CONVERSACIÓN MÁS (CON UN TOTAL DE 440), PARA LA APLICACIÓN DEL TRATAMIENTO INTEGRAL DE LENGUAS (TIL).

Valoració:3menosmas
Per historiador, fa mes de 9 anys

Es paradójico que la gente piense que el nacionalismo catalán es de izquierdas. La posición nacionalista catalana es enormemente reaccionaria.

Valoració:2menosmas
Per docente, fa mes de 9 anys

Haciendo politica no mejora el sistema educativo.

Valoració:2menosmas
Per anti españolufet, fa mes de 9 anys

ENDAVANT, MESTRES!
Gràcies per unir tots els mallorquins no renegats amb els pares i amb els alumnes i tots els mestres i professors per plantar cara a la porcarra dictadura espanyolista dels TILibans invasors d'en talibauzán!
Entre tots, enderrocarem aquesta feixistarra dictadura forastera i antimallorquina!
GRÀCIES MESTRES!
VISCA L'ESCOLA MALLORQUINA!
VISCA MALLORCA LLIURE!

Valoració:10menosmas
Per Por, fa mes de 9 anys

Jaume, et contradius tu tot sol.

Valoració:6menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Una altre vegada fent politica, els unics afectats son es nins davant aquest catalans, no hi ha res mes trist que no defensar sa terra i ser un venut. Es educació no politica, ja basta!! Feis la vostra feina que esta molt ben remunerada i amb unes bones vacances...

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente