nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

El Govern destina 1,7 milions a duplicar els auxiliars de conversa

Aquests són necessaris per a l'ampliació de l'aplicació del TIL prevista pel nou curs

La previsió de la Conselleria indica que en aquest nou curs el TIL serà present a primer i segon curs del primer cicle d'Infantil, a tota Primària i a primer i segon de l'ESO. | Germán G. Lama

El Consell de Govern ha autoritzat a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats a disposar d'una despesa d'1,7 milions d'euros per a l'assignació d'ajudes als 298 auxiliars de conversa, que s'incorporaran aquest curs, 142 més dels quals hi havia l'any passat, per a l'ampliació del Tractament Integrat de Llengües (TIL).

En roda de premsa, la portaveu de l'Executiu, Núria Riera, ha explicat que aquesta despesa es destinarà per a allotjament i manutenció i per a les despeses derivades de la contractació d'una assegurança per a la cobertura sanitària i repatriació.

Segons ha explicat Riera, amb aquesta despesa es duplica el nombre d'auxiliars per a l'aplicació del TIL, quelcom necessari per complir l'objectiu de la Conselleria de millorar la competència comunicativa en llengua estrangera dels estudiants i recolzar els programes d'Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengua Estrangera (Aicle) a Balears.

Recordem que el passat curs escolar el TIL s'aplicà a primer, tercer i cinquè de Primària, mentre que per a aquest curs 2014-2015 el trilingüisme serà present a primer i segon curs del primer cicle d'Infantil, a tota Primària i a primer i segon de l'ESO.

Respecte a la possibilitat que es realitzi una vaga de docents al principi de curs, un extrem que es decidirà aquest divendres per part dels representants del professorat, Riera ha explicat que s'ha de «respectar la negociació i els acords» que es duen a la Mesa Sectorial per part de la Conselleria i els representants del col·lectiu afectat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Un altre "pagat" de la conselleria, no hi ha un euro per ajudar als alumnes més necessitats, i tiren els dobles amb els joves extrangers que ni son mestres ni llicenciats, simplement parlants en anglès que venen aqui a practicar espanyol, i que han de tenir un mestre tot el temps al seu costat. Vergonya ens hauria de fer,

Valoració:4menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 9 anys

Saps per a què són aquests 1'7 milions d'€? per pagar l'estada i manutenció d'aquests auxiliars que faran feina de gratis. No tenim prou aturats aquí, que hem d'incorporar-ne d'altres llocs?
I a més aquests que vendran, no són titulats en magisteri. Per això no els pagaran, perquè si ho fessin, se'ls podria acusar d'intrussisme, a ells i al Govern. Saps què vol dir? Algú que fa una feina per la qual no està capacitat ni autoritzat. Esper que els sindicats que diuen que ens defensen hi prenguin cartes en aquest assumpte. En vols saber una altra? L'anglès els importa un pebre ben gros. El que volien era rebaixar d'hores el català i es pensen que ho han aconseguit. "Però el pensar no és saber" i el professorat que tengui dos dits de seny, no farà ni p.. cas de res de totes aquestes capbuitades. Seguim?

Valoració:3menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 9 anys

Si els que fan les lleis i les consensuassin abans de pegar de carabassot. Ja haurien fet un pla d'estudis de Magisteri on hi hagués anglès a un nivell B2, que és el que han de menester avui dia per fer classe. I sortissin amb una titulació d'anglès, ben igual que surten amb la de català. Per què el PP d'una anterior legislatura va posar que els que acaben el batxiller, els donen una titulació de català? Per què no han fet el mateix amb l'anglès? També han fet anglès en el batxiller i l'única cosa que fa l'escola d'idiomes es deixar-te que et matriculis a un ni vell mitjà. Però no et dóna cap titulació. Que posin obligatori l'anglès a magisteri, o no interessa?

Valoració:2menosmas
Per per preu per preu, fa mes de 9 anys

Si es docents tenguessin nivell suficient d'angles no en faria falta cap d'auxiliar

Valoració:-11menosmas
Per El litro, fa mes de 9 anys

No.

Valoració:1menosmas
Per El litri, fa mes de 9 anys

Todo lo que sea auxilares de conversación que no sean catalibanoides, es una buena noticia, entre otras cosas por no malgastar el dinero, me explico?

Valoració:-2menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 9 anys

A les llistes d'interins han quedat nombrosos professors titulats especialistes en anglès, sense plaça. Per què ara se faran venir 142 persones estrangeres a les quals no se'ls demana cap titulació ni una? És que ja no poden fer més dois? Se pensen que aquesta mesura els donarà vots? Jo no sé qui els aconsella, no deu ser la consellera perquè no en sap, però qui sigui que ho faci, ho fa fatal. Sempre aconsegueixen l'efecte contrari al que esperaven.

Valoració:11menosmas
Per Nolis, fa mes de 9 anys

Deixau-vos de dois i contractau més mestres!

Valoració:14menosmas
Per Blavet, fa mes de 9 anys

Per què no els destinau a millorar la SANITAT, i vos deixau de TILS absurds?

Valoració:13menosmas
Per josep, fa mes de 9 anys

6 hores setmanals en centres d 500 o més alumnes.....quan d'anglès aprendran!!!!

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente