cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Les famílies no volen que comenci el curs amb una nova vaga

Rodrigo, Castells i Costa, aquest dimarts a Menorca durant la roda de pgremsa. | Javier Coll

Els pares i mares dels centres educatius de les Illes s'han reunit aquest dimarts per mostrar la seva postura unitària davant la situació de "conflictivitat" amb la que torna a arrencar el pròxim curs. Els presidents de les federacions d'associacions de Pares de Menorca, Josep Castell; de Mallorca, Vicenç Rodrigo, i d'Eivissa, Pepita Costa, han carregat durament contra els responsables de la Conselleria d'Educació, als qui acusen d'haver-los "ignorat sistemàticament" i de ser els responsables de l'enquistament de les postures: "Tenen una actitud intolerant, autoritària i prepotent".

Els representants de 260 associacions de mares i pares de totes les Balears, la COAPA (Confederació d'Associacions de Pares de Balears) han mostrat el seu malestar per una legislatura que han qualificat de "desastrosa", en al·lusió tant a les "retallades brutals" així com per la imposició del Decret TIL.

"No hi havia precedents d'un govern que es saltés de manera tan flagrant l'estat de dret", han recordat. Com a conclusió, "el Govern ja no és un interlocutor vàlid" i han avançat que, a hores d'ara, i amb les eleccions a l'horitzó "les propostes de diàleg per part del Govern les entendrem com una farsa, una operació de maquillatge electoralista".

Malgrat la posició extremament crítica amb les polítiques i les formes de la Conselleria, des de les tres federacions han mostrat el seu rebuig unànime a què el curs comenci amb una nova vaga, per una banda, perquè s'ha mostrat ineficaç, i de l'altra, "perquè els únics perjudicats seran els nins".

No obstant això, han deixat clara la seva comprensió amb un tipus de reivindicació per la qual "als docents els sobren raons" i han culpat al Govern d'una situació de conflictivitat propiciada per la seva "passivitat" a l'hora de buscar el consens de totes les parts.

La COAPA aposta pel Pacte
La COAPA ha mostrat el seu suport a la proposta de Pacte Educatiu del col·lectiu Menorca Edu21 i han subratllat que "ha hagut de ser la comunitat educativa la que li demostri al Govern com es fan les coses per arribar a un consens".

En aquest sentit, han explicat que el document s'ha de presentar a totes les forces polítiques i que dóna fe que no només es busca la crítica, sinó també les propostes constructives.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 9 anys

Em sembla que finalment hi haurà vaga per:
a) La Consellera i el Conseller en cap fa molt temps que no pinten res.
b) El nostre President es troba en viatge de rendiment de vassallatge als hostelers (ahir era per Cala d'Or); i ho podem dir clarament: VASSALLATGE.

Valoració:4menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 9 anys

Idò que li diguin al president. És el que té en la seva mà que sigui un curs normal o que no ho sigui. Ell mateix.

Valoració:7menosmas
Per coapa te dubtosa credibilitat, fa mes de 9 anys

Ha de demostrar que sa seva prioritat son ets alumnes, no es docents. Ara tendra una bona oportunitat

Valoració:-4menosmas
Per MAVT, fa mes de 9 anys

Que no hi hagi vaga depèn del Govern. De nigú més.

Valoració:22menosmas
Per Voro, fa mes de 9 anys

Donç que el des-govern balear baixe de l'ase. Ningú vol cap conflicte. Però, claudicar als despropòsits de la conselleria d'educació és el millor per als nostres alots i alotes? callar a qualsevol preu?...Fer cas a una venedora d'immobles?...
Que se'n vagen a fer la mà. Ni un pas enrrere, educació pública, de qualitat i en català.

Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente