algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Educació imposa per decret els nous projectes TIL a tots els centres que els han rebutjat

La consellera d'Educació, Joana Maria Camps, i el secretari autonòmic en aquesta matèria, Guillem Estarellas, a una roda de premsa. | R.L.

La Conselleria d'Educació ha dictat una resolució publicada al BOIB d'aquest dijous en virtut de la qual els centres educatius que avui mateix, 31 de juliol, no disposin d'un projecte de tractament de llengües aprovat per al pròxim curs hauran d'aplicar transitòriament el projecte TIL elaborat per la Comissió de Coordinació Pedagògica.

Segons l'Assemblea de Docents, molts claustres que s'han pronunciat sobre aquest punt en les últimes setmanes no l'han validat, votant-hi majoritàriament en contra, amb la qual cosa la decisió del departament comandat per Joana Maria Camps pot causar un nou trasbals en la comunitat educativa.

En l'explicació dels antecedents que per al Govern justifiquen la mesura s'afirma que els centres no universitaris "havien de revisar i, en el seu cas, modificar o actualitzar, per al curs 2014-2015 el seu projecte de tractament integrat de llengües elaborat per al curs 2013-2014, el qual s’havia de presentar al Departament d’Inspecció Educativa abans del 15 de juny de 2014".

Segueix assegurant que en l'esmentada data de mitjans de juny "el Departament d’Inspecció Educativa (DIE) emeté un informe on consta que existeixen centres educatius on el projecte de tractament integrat de llengües elaborat per la CCP no compleix amb les exigències contemplades en les normes reguladores; en altres casos, el claustre de professors no ha aprovat els aspectes educatius i de concreció curricular; i en altres, la direcció del centre ha enviat al Departament d’Inspecció Educativa projectes sense l’aprovació final preceptiva".

Per tot això, "Educació considera necessari donar una resposta a la situació que genera la no aprovació dels projectes de tractament integrat de llengües d’alguns centres educatius de les Illes Balears".

En contra de la decisió i per termini d'un mes es pot interposar un recurs d'alçada davant la consellera d'Educació. Sobre això, fonts de l'STEI-i han anunciat que ja l'han presentat.

Per la seva banda, la Federació de l'Ensenyament de Comissions Obreres (FECCOO) creu que aquesta resolució imposa el criteri de la Conselleria per damunt del dels claustres, obvia les votacions democràtiques que s’han anat realitzant aquests darrers mesos als centres, i per això veuen la mesura com una "ferma convidada a reactivar la vaga indefinida a l'educació" a l'inici del nou curs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 9 anys


Quins tristíssims personatges, els dos de la foto.

Quina confessió d'impotència, que tot ho hagin de fer a cop de decret.

Quin esclat, que pegaran... bé, de fet, sempre han anat d'esclat en esclat.

Són cecs: "els déus enceguen aquells que volen dur a perdre".

I aquesta "senyora" qui no perd mai el somriure.

Valoració:4menosmas
Per ERGO, fa mes de 9 anys

Es poden dir Camps i Estarellas, però estiman la cultura d'aqui molt poc.....no entenc aquest odi al catala que tenen...........

Valoració:3menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys


Una volta més del cap pelat i sa moma..

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente