cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

La Guàrdia Civil situa Delgado al capdavant d'una trama fraudulenta a Ràdio Calvià

Delgado va fer una roda de premsa per parlar sobre la seva implicació al cas Ràdio Calvià.

«El present expedient és continuïtat del frau inicial, sent responsables Carlos Delgado Truyol, Maria José Merino Ruiz i Antonia Pastrana Balboa». La Guàrdia Civil tanca l'anàlisi de tots els contractes de Ràdio Calvià fins a 2011 i apunta a un frau mantingut en el temps en la cúspide situa al llavors batle. L'última entrega de la investigació que encàrrec la magistrada, que instrueix el cas fa gairebé un any delimita tres persones les irregularitats en tots els contractes, pels quals l'empresa rebia 120.000 euros a l'any: Delgado, el seu llavors cap de gabinet, Maria José Merino i la directora de l'emissora, Antonia Pastrana.

Els informes de la Guàrdia Civil també fan al·lusió a l'actual batle, Manuel Onieva, que encara va prorrogar una de les adjudicacions de Ràdio Calvià: «Sense pretendre exculpar dels fets d'aquest contracte, sembla haver estat arrossegat per Antonia Pastrana, coneixedora en profunditat dels secrets de les contractacions que li van ser directament adjudicades». Afegeix a més que fins que va prendre possessió de la batlia, «no havia aparegut en la trama del seu antecessor Carlos Delgado».

En tots els contractes d'adjudicació de producció de la programació de l'emissora municipal, els investigadors posen pegues similars. Per exemple, s'assenyala que Pastrana no havia presentat alguns documents i que després, això s'esmenava sense passar pel registre municipal.

Irregularitats
Una altra irregularitat en un contracte menor és que es va facturar i es va abonar el servei abans que es prestés. En tots els casos es qüestiona la publicitat donada a les contractacions, moltes d'elles tramitades per procediments sense publicitat tot i que eren contractes que es feien cada any i que, per tant no hi havia cap urgència.

La magistrada que instrueix la causa ha donat trasllat a totes les parts dels expedients i ha demanat tant a la Fiscalia com a l'acusació particular-que exerceix el PSOE de Calvià-que es pronunciïn sobre quines proves volen practicar i a quines persones volen que prengui declaració com a imputats. L'informe de la Guàrdia Civil obre la porta a una possible declaració de l'exconseller de Turisme i exalcalde de la localitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

Si te collons en Delgado aquest!

Valoració:6menosmas
Per res, fa mes de 9 anys

Res li feran, aquest es del "movimiento"( que es mou) intachable,ppero si es posa un poc mès de perfil, no cap dins sa foto.En el seu dia diguè que la guardia civil era idiota, ai "ni contigo ni sin ti, tienen mis males remiendo, contigo porque me MATAS, sin ti porque yo me muero.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente