muy nuboso
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
15°

Pujol haurà de comparèixer al Parlament de Catalunya

Pujol en una imatge d'arxiu durant una xerrada a Can Alcover. | JOAN TORRES

Tots els grups del Parlament, excepte el de CiU, han subscrit la petició de compareixença a la cambra catalana l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol perquè expliqui la seva confessió que ha tingut comptes a l'estranger sense declarar durant 34 anys.

Segons fonts dels partits catalans, tots els grups menys el de CiU han subscrit i a la petició de compareixença de Pujol, que inicialment havia estat només sol·licitada per PP i Ciutadans, encara que després s'han afegit la resta de grups de la cambra, excepte en el qual milita l'expresident de la Generalitat (CiU).

ERC, que aquest dilluns dubtava sobre si havia de demanar la compareixença parlamentària de Pujol, avui ha fet el pas de sumar-se a la resta de grups, de manera que la sol·licitud serà aprovada amb tota seguretat.

La Mesa del Parlament havia acordat aquest dimarts una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus que tindrà lloc el dijous a les 13 hores, i en la qual els grups votaran si l'expresident Pujol ha de comparèixer per donar explicacions i en quin lloc ho farà si aquesta proposta és aprovada, si bé el més probable és que sigui davant la Comissió d'Afers Institucionals (CAI).

El que no ha prosperat aquest dimarts a la Mesa del Parlament és la petició del Partit Popular de Catalunya perquè es creiï una comissió d'investigació, perquè la resta de grups han desestimat aquesta possibilitat i perquè prosperi cal el suport de com a mínim dos grups o de 27 diputats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alixendri, fa mes de 9 anys

Pero es posible que encara hi hagui cualcu, que defensi o que disfresi aquest homo, quant ell mateix s' inculpa,
O mos tapam ets ulls, o anam gats, o be no ni hi ha mes de fetes,

Valoració:-8menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys


Espanya ha posat unes grans esperances en el fet que, segons ells, el "cas Pujol" serà un "jaque al independentismo", com deia despús-ahir un diari de Madrid.

Jo crec que no i, vist com prenen les coses, trob que encara en podem sortir reforçats. M'explicaré:

La campanya anticatalana, no solament antipujoliana, és tan forta damunt la premsa espanyola (per exemple, ahir, damunt un diari de Madrid, s'havien rebut tres mil correus, la major part insultants per a Catalunya) que, aqueixa conducta grollera, tan espanyola, ja ha començat a reforçar, per si calia, el convenciment català que "amb Espanya no hi ha res a fer".

I és ver: Espanya sempre cercarà tot quant (en opinió seva) pugui desacreditar Catalunya.

Diversos amics meus catalans estan persuadits (i jo també) que, si no s'aconsegueix la independència, l'aversió espanyola contra Catalunya (i, no ens hi enganem, també contra les Balears, perquè els espanyols ens hi confonen: just de sentir parlar la nostra llengua ja boteixen, amb totes leshonroses excepcions que vulgueu), l'aversió espanyola, dic, assolirà uns cims d'exasperació ofegadors.

En tot el procés independentista, Espanya s'ha comportat de la manera més absurda per als seus propis interessos: ha entrat amb "arguments" de repressió, "pues te jodes" (quina frase més espanyola), "si los catalanes no se sienten bien en España, que se larguen", etc. No ho podien fer més bé per a afavorir l'independentisme. Ha estat una campanya agressiva, mentre que, en el cas d'Escòcia, Anglaterra ha seguit la tàctica oposada, de seducció.

I, ho repetesc, quan Catalunya se n'haurà anat, preparem-nos, balears i Valencians, que l'espoliació fiscal i de tota casta sobre nosaltres es multiplicarà.

Valoració:7menosmas
Per ja, fa mes de 9 anys

En el Parlament, fente al juez y, por supuesto, frente a los carceleros de la prisión que más le guste.

Valoració:0menosmas
Per No hablamos catalán, fa mes de 9 anys

Compatriotas:

Que los fascistas pancatalanistas no nos impongan el catalán estándar subvencionado por el partido corrupto de los Pujol. ( con el dinero de todos eso sií)

Que les quede claro:
No hablamos catalán!,

La Pllataforma No Charrem Catalá ba naixe a Fraga l’11 de chuñ de 2008. Está conformada per entidáts, tan polítiques coma de diberses tendencies moderades coma no polítiques que tenen tamé coma obetibo defendre la cultura, lo patrimoni y les llengües de cada Comunidat Autónoma (aragonés, balenciá, catalá, aranés y balear) de l’antigua Corona d’Aragó, a l’igual que la llengua que les bincule, lo catellá u español, rechazán totalmén l’imperialismo nascut a través del concepto de Paísos Cataláns que pretén formá un territori de parla estándar catalana y que actualmen promocionen intentán formá partíts politics pancatalanistes de diversa tendencia política inclluída la extrema dreta. Lo mobimén e tamé conegut coma Pancatalanismo, un mobimén que trate de rescriure la historia de la Corona d’Aragó.

Valoració:0menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (29-7-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:10menosmas
Per Oriol, fa mes de 9 anys

Lo siento no puedo evitarlo siento repugnancia por este personaje y todo lo que representa. Robo y desprecio a la ciudadanía, nacionalismo en estado puro sin edulcorantes.

Valoració:0menosmas
Per Cucut, fa mes de 9 anys

Recordeu:
Los sucesos del Palau de la Música tuvieron lugar en el Palacio de la Música de Barcelona el 19 de mayo de 1960, durante el homenaje por el centenario del nacimiento del poeta Joan Maragall.
La dictadura de Francisco Franco había planeado una serie de concesiones, patrocinadas por el alcalde barcelonés Josep Maria de Porcioles, para congraciarse con ciertos sectores de la opinión pública catalana. A tal fin, había anunciado la concesión de una carta municipal a Barcelona (lo que permitiría cierta autonomía municipal), la cesión del castillo de Montjuic al municipio, la compilación del código civil catalán y la celebración oficial del centenario del poeta Joan Maragall, todo ello en el marco de una visita del propio Franco a Barcelona.
Sin embargo, estos gestos de aparente apertura fueron puestos en evidencia al prohibirse, en un concierto en el Palacio de la Música, la interpretación del Cant de la Senyera, obra del propio Maragall, con el que tradicionalmente se habían finalizado las audiciones corales. El sector más activista de la organización Cristians Catalans, movimiento cultural catalanista, surgido en 1954, que había dirigido un exitoso boicot contra el director del periódico La Vanguardia unos meses antes, organizó una manifestación para dicho concierto. Jordi Pujol formaba parte de dicho grupo.
Ese día, el público interpretó el Cant de la Senyera ante algunos ministros de Franco presentes. Veinte personas fueron detenidas, entre las cuales se hallaban Jordi Pujol y Francesc Pizón. Sometidos a un consejo de guerra, fueron condenados a siete y tres años de prisión respectivamente, como responsables de los sucesos y de la difusión del panfleto "Us presentem al general Franco".
També va sofrir per Catalunya. Set anys de presó a
Saragossa.

Valoració:0menosmas
Per Molt Honorable Pancateto, fa mes de 9 anys

Sr, Mas voy a ser claro: De donde demonios sacó su difunto padre los 2,5 millones depositados en paraísos fiscales.?

Sinceramente no me creo que fuesen los ahorros de una vida de trabajo. Tampoco creo que usted represente a nadie.

Desde la izquierda vamos a desenmascarar a los fascistas que usan el nacionalismo para robar al pueblo. PODEMOS desterrar el fascismo nacionalista de nuestra sociedad.
Aprovecho para homenajear a los fiscales Villarejo y Mena.

Valoració:0menosmas
Per Els grans lladres estan a Madrid, fa mes de 9 anys

Catalans: ara més que mai heu de confiar en el PP (Gürtel, Bárcenas, sobresous en negre...), PSOE (EREs) i la monarquia (Nóos, rei aforat). I en el sistema que ho permet.

El 2010 es descobriren a Suïssa 1.500 ciutadans de l'Estat espanyol amb comptes opacs per valor de 8.000 Milions d'Euros. El PP encara protegeix els seus noms.

Rajoy, Bauzá, Matas, Rato, Juan Carlos, Undargarin, Felipe VI... riuen, eso no es na.

Valoració:11menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 9 anys

President Pujol: Fets del Palau, 1960.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente