algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

MÉS denúncia que Menorca necessita un transport aeri sanitari permanent

L'Illa només disposa d'una avioneta ambulància durant 12 hores i la resta del temps es cobreixen a través de l'avioneta que té base a Mallorca. | Arxiu

El PSM-MÉS per Menorca ha reclamat la necessitat d'establir un transport aeri sanitari urgent durant les 24 hores. L'Illa només disposa d'una avioneta ambulància durant 12 hores i la resta del temps es cobreixen a través de l'avioneta que té base a Mallorca.

La coalició considera que aquesta situació fa que les urgències que es puguin produir durant la nit “estiguin subjectes a possibles demores”, i fins i tot “al col·lapse”, si l'avioneta de Mallorca no està disponible. El partit recorda que, diverses associacions de malats, ja denunciaren aquest fet fa un any, però la situació “no ha canviat gens”.

La formació política, que també recorda que passa el mateix amb l'helicòpter d'Eivissa i Formentera, considera que aquesta situació representa un “dèficit sanitari que cal ressoldre”. Així, proposen que es revisi la regulació del transport aeri sanitari i que es posin els recursos “necessaris” per evitar “una situació perjudicial i discriminatòria” per als pacients menorquins.

Avioneta les 24 hores
La formació, en aquest sentit, proposa que Menorca disposi d'una avioneta sanitària durant les 24 hores i que es reguli la situació contractual del personal de vol. Maite Salord, consellera i coordinadora MÉS, considera que el transport aeri ha d'estar “més assegurat i reforçat que mai”, ja que l'illa no gaudeix de tots els recursos sanitaris especialitzats.

Per part seva, Nel Martí, diputat de MÉS, considera que les debilitats de disponibilitat sanitària “s'han de compensar amb fortalesa d'accessibilitat” i que això només pot passar “per tenir 24 hores una avioneta disponible”. "Els serveis sanitaris els pagam entre tots, però no tots hi podem arribar a temps? Açò és el que ens diu ara el Govern de les Illes? No ho podem acceptar", conclou Martí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.