algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

El Consell de Mallorca atorga la medalla d'honor d'Or a la Guàrdia Civil

El Consell de Mallorca, reunit aquest dijous en Comissió Informativa General i de Comptes, ha aprovat els nomenaments honorífics i les distincions que es lliuraran en el marc de la Diada de Mallorca 2014, el pròxim 12 de setembre.

Pel que fa a les medalles d’honor i gratitud de l’illa de Mallorca, en la categoria d’Or, enguany es lliuraran: a la Guàrdia Civil en el 170è aniversari; al fotògraf llucmajorer Antoni Catany Jaume, a títol pòstum; a Luis Ignacio Ramallo Massanet, president de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO; a l’organització Mater Misericordiae, en el seu 50è aniversari; al músic i compositor Rafel Nadal Nadal; a Joan Parera Mezquida, director UNACBaleares; a l’Hospital General; el pare Antoni Quetgles Darder, missioner i president de la Fundació Obras Sociales Vicentinas; a Pilar Bonnín Aguiló, treballadora social i pionera del treball comunitari a Palma, i a l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria.

Les propostes s’han aprovat amb els vots a favor de PP i del PSOE, mentre que el grup MÉS s’ha abstingut.

De la mateixa manera, s’ha acordat distingir amb els premis Jaume II el ciclista Sebastià David Muntaner Juaneda, l’associació cultural S’Estol d’es Gerricó (Felanitx), la Federació Balear de Tir de Fona, l’agència de viatges en línia Logitravel, la revista Youthing i l’historiador i escriptor Pere Ferrer Guasp.

Fill adoptiu, Paco de Lucía
En aquesta edició Francisco Sánchez Gómez, conegut artísticament com a Paco de Lucía, serà declarat fill adoptiu de Mallorca. El guitarrista, que va morir el passat 25 de febrer, està considerat una de les principals figures del flamenc dels darrers decennis. Se li atribueix la responsabilitat de la reforma d’aquest art en l’escena musical internacional, gràcies a la inclusió de nous ritmes des del jazz, la bossa nova o la música clàssica.

Destaquen les seves col·laboracions amb artistes internacionals, com Carlos Santana, Al Di Meola o John McLaughlin; però també amb altres figures del flamenc, com Camarón de la Isla o Tomatito, amb qui va modernitzar el concepte de flamenc clàssic. Al llarg de la seva carrera va enregistrar un total de 38 discos, incloent-hi 5 antologies i 5 discos en directe, a més de nombroses col·laboracions amb cantants o intèrprets de nombrosos estils musicals.

La relació del guitarrista amb Mallorca va començar en els anys setanta. Dècades després, el 2005, s’instal·là definitivament a l’illa, primer a Campos i després a Establiments, on va enregistrar les últimes col·laboracions que va fer per a amics i per a altres artistes flamencs de primer nivell. Paco de Lucía participà activament en la vida social mallorquina i va ser un gran enamorat de Mallorca; col·laborà en la promoció turística, reivindicant unes illes «per somiar». Va deixar, així, entreveure la seva faceta compromesa amb el paisatge mallorquí, on assegurà haver «trobat la felicitat».


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per aturmeda, fa mes de 9 anys

Som un país de psiquiàtric. El Consell de Mallorca dóna medalles d'honor a la Guàrdia Civil, que tracta d'una manera vexatòria uns ciutadans de Catalunya Nord pel fet de ser catalans. Quina misèria! No ens mereixem ni awuest Consell ni aquesta Guàrdia Civil.

Valoració:5menosmas
Per remigio III, fa mes de 9 anys

Medalles per als representants de l'exèrcit d'ocupació? Realment estem sotmesos a madrid com a colònia, d'altra manera no es pot entendre aquest comportament de xai.

Valoració:6menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

I venga repartir medalles: uns a la Verge, altres a la Guàrdia Civil. .. que ranci tot!

Valoració:6menosmas
Per Mopis, fa mes de 9 anys

Venga Marieta Novedades no facis més el ridícul.
Per cert com està lo del Túnel de Sóller?
Qui diu l'amo en Biel?

Valoració:3menosmas
Per t, fa mes de 9 anys

pfff... quina tribu.

Valoració:8menosmas
Per pere joan lil·la, fa mes de 9 anys

I també poden fer fill adoptiu al tinent coronel Antonio Tejero Molina.

Valoració:8menosmas
Per Berenguer, fa mes de 9 anys

No podia ser d'una altra manera.

En un país on es fan concertades les escoles de l'Opus Dei, com a mínim, ha de donar les medalles al cos militar de la guàrdia civil.

El PP ha posat la màquina al màxim de cara a les eleccions.

No hi ha excusa per a votar el PP. Ni si són d'un poble (on diuen, "es voten les persones"; fals perquè llavors els batles són els qui dónen suport a Bauzà, com tristament s'ha vist).

Volen la nostra extinció cultural. Teniu-ho en compte, a l'hora de depositar la papereta.

Valoració:9menosmas
Per biu, fa mes de 9 anys

I a Franco quan?

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente