algo de nubes
  • Màx: 18.76°
  • Mín: 8.69°
18°

Els menjadors escolars de Palma, en situació límit

Imatge d'arxiu d'una nina a un menjador escolar de les Illes. | S. CASES

MÉS ha comparegut en roda de premsa davant el CEIP Escola Graduada per denunciar que la Conselleria d’Educació està ofegant molts menjadors escolars amb perill de tancament pagant les ajudes de menjador a les famílies “tard i malament”.

El regidor de MÉS per Palma, Antoni Noguera i la diputada del grup MÉS al Parlament, Fina Santiago, han explicat que aquest sistema d'ajudes és doblement perversa.

Per una banda, la Conselleria convoca tard les ajudes i obliga a les famílies a avançar els doblers, una exigència impossible per a moltes persones que pateixen greus dificultats econòmiques.

A més, la Conselleria exigeix als nins que vulguin optar als ajuts de menjador l’obligació d’haver-hi assistit en un 70% durant el curs anterior. “Aquest sistema és una crueltat, ja que les persones que no poden pagar el menjador no poden optar a les ajudes”, han recordat.

MÉS exigeix un canvi radical en la gestió de les ajudes de menjador perquè són una eina imprescindible de cohesió social, de conciliació laboral i familiar, una eina de bona alimentació, entre d’altres funcions socials i educatives bàsiques.

Per la seva part, la diputada Fina Santiago ha recordat que el grup parlamentari MÉS va presentar una Proposta No de Llei que el PP va rebutjar de forma taxativa argumentant que canviar el sistema de gestió d’aquestes ajudes era massa complicat. “Pura demagògia i mentides per intentar amagar que realment no tenen cap intenció ni voluntat política ni humana de solucionar-ho!”.

De 80 a 15 usuaris al CEIP Escola Graduada
Escola Graduada és un exemple clar del què està passant a moltes escoles i menjadors escolars que viuen situacions realment crítiques per la baixada d’usuaris. En aquest cas concret, han passat a tenir més de 80 nins i nines cada dia al menjador a tenir-ne tan sols entre 15 i 20. I això és per culpa de les dificultats que imposa la Conselleria d’Educació per a accedir-hi. El menjador escolar sobreviu gràcies a la bona voluntat de l’Associació de Pares i Mares i els mestres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Somera Rossa, fa mes de 9 anys

L'Ajuntament i els consells i tots el polítics que en tenen l'obligació de vetllar per això, només parlen de beques de menjador, d'estar apuntats a les APIMAS, de fer no sé quants de tràmits.... però els infants han de dinar avui i demà i cada dia. No se'n donen compte ? O sí? Jo crec que no. Elucubren, res més. I si un nin o una família se presenta al menjador i no ha fet tots aquests tràmits? Què faran, no n'hi donaran de dinar? Per l'amor de Déu que aterrin d'una vegada a la terra que sols saben estar pels niguls.

Valoració:2menosmas
Per Si no ho saben organitzar, fa mes de 9 anys

Almenys procurem entre noltros i en la mesura que ens permeti la nostra economia, comprar menjar de llarga durada i que no necessiti refrigeració i dur-lo a les parròquies o ONGs, ocupades en repartir aliments entre la gent més empobrida. També és important que si compram llegums, aqueixes siguin ja cuites i empotades, perque la cocció d´aquest tipus d´aliment, consomeix molta energia i fariem gastar massa doblers, si és que encara ténen gas i electricitat i no els ho han tallat.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente