nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
17°

El Cercle per l'Educació marca el full de ruta per assolir un gran pacte social

Representants de les 30 entitats que conformen el Cercle per l'Educació es van reunir dissabte a l'IES Medina Mayurqa per tal de decidir el full de ruta per arribar a un consens social i polític. | N.Rincón

El Cercle per l'Educació cerca aconseguir un gran pacte social i polític per l'educació per tal de negociar la seva implantació a la pròxima legislatura. Les trenta entitats que constitueixen aquesta plataforma es van reunir dissabte a l'IES Medina Mayurqa per tal de decidir el full de ruta, que passa per acabar de concretar les propostes, sumar forces i cercar el consens polític.

Antoni Morante, representant d'ADESMA/FADESIB i portaveu del Cercle, assegurà que la prioritat és “cerca el consens socials entre totes les entitats cíviques i educatives”. “El pacte per a la pròxima legislatura estarà condicionat a la consecució d'un gran consens, que és la nostra prioritat”, assegurà.

Morante explicà que el pla traçat per al curs vinent inclou la difusió d’aquests documents i trobades explicatives amb altres entitats, com és el cas de les iniciatives de Menorca, amb l’objectiu de sumar esforços i acabar de definir les propostes.

Durant l'octubre, segons el representant, es farà la presentació oficial del document al conjunt de la societat amb la intenció de generar un debat públic que permeti confluir amb altres iniciatives que comparteixen el mateix objectiu general. Posteriorment, després de les festes de Nadal, s'iniciaran els contactes amb les forces polítiques.

Millora educativa
Els document que vol elaborar el Cercle, compost per entitats com el Cercle d'Economia, Escola Catòlica, ADESMA/FADESib, COAPA, CEESIB, IREFREA, UIB, USO, FSIE, ANPE, o el Col·legi d'Arquitectes, fan referència a les “temes clau” per a la “millora educativa”.

El Cercle, en aquest sentit, vol consensuar mesures que afavoreixen una escola inclusiva, la programació de la prevenció escolar, la implementació de la cultura de l’avaluació, l’autonomia dels centres enfocada als resultats, el camí per a la carrera professional docent, la professionalització de la funció directiva, la participació de les famílies en el sistema educatiu, la millora de la formació professional, un acord sobre el plurilingüisme i les mesures que afavoreixin l’estabilitat del sistema educatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalineta, fa mes de 9 anys

Tan costa fer una miqueta de recerca per Internet? Els del Cercle per l'educació són aquests i efectivament són 30 entitats, no només del món educatiu, també de l'empresarial, col·legis professionals,etc.: http://cercleeducatiu.org/plataforma/qui-som/

Valoració:1menosmas
Per Salom, fa mes de 9 anys

Hi ha ANPE? Només hi manca l'STEI!
Quina tropa més trepa!

Valoració:3menosmas
Per pepet, fa mes de 9 anys

Trenta entitats? Jo a sa foto no més en veig dotze. Com sempre deis més mentides que un ase no fa pets. Pero ja es sap aquesta web es pura manipulació. Vaja que a sa Venezuala d¡en Maduro no vos arriben a ses soles de ses sabates.

Valoració:-6menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (6-7-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:8menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

Vaya, vestidos como toca, debe ser que olia la camiseta verde esperanza...

Valoració:0menosmas
Per Por, fa mes de 9 anys

Estaria bé saber quines són les trenta entitats. S'ha comptat amb els docents, els que dia a dia estan bregant dins les aules? No sé. no sé, ja veurem... Alerta amb això dels resultats que no és igual fer feina a una barriada amb unes dificultats socials determinades que a un centre que selecciona l'alumnat. Alerta amb la professionalització dels directors, no cal un altre cos d'elit a educació; això no vol dir que els qui ho siguin no hagin de disposar d'una formació molt rigorosa i d'estar obligats a presentar un projecte.
Romandrem a l'expectativa.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente