cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
14°

El Govern Bauzá ha retallat 615 treballadors de la sanitat en dos anys

Sansaloni en una compareixença al Parlament. | M.A.CA

El Govern balear ha retallat la plantilla de personal sanitari en 615 treballadors els últims dos anys. Segons l'últim Registre central de personal de les Administracions Públiques realitzat pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques a 1 gener 2012 hi havia 13.038 treballadors del Sistema Nacional de Salut a Balears mentre que a 1 de gener del 2014 s'ha reduït a 12.423.

El que representa una retallada de la plantilla sanitària balear del 4,72% en els dos últims anys de govern, segons ha denunciat el Sindicat d'Infermeria SATSE en un comunicat. A això cal afegir la desaparició de llocs de treball conjunturals generada per la falta de substitucions de treballadors en vacances, baixes.

En l'àmbit estatal el nombre de llocs de treball sanitaris ha disminuït en prop de 30.000 llocs públics des de gener de 2012, fins a arribar als 476.689 treballadors registrats en el mateix període de 2014, aconseguint un nou mínim històric des que es comptabilitzen aquestes dades (gener de 2009).

Per SATSE, aquestes dades constaten les reiterades denúncies realitzades per l'organització no només a Balears sinó a tot el territori espanyol. El Sindicat ressalta que la creixent disminució de personal lligada a les retallades de recursos com el pla d'estalvi d'estiu posat en marxa per la Conselleria comporta una pitjor atenció als usuaris del Sistema Nacional de Salut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pepet, fa mes de 9 anys

És una vergonya tot el que fan. Però encara en queden de "curtets" que els votaran. (ja son poquets).

Valoració:2menosmas
Per fraules, fa mes de 9 anys

Recienment m´han operat de fractura de Perone a Son Espases, 1er vull donar les gracies a tot el personal començant per els celadors ,enfermeres metges,tots, són gent increible que supleixen les mancançes amb molta feina. Després de la operació vaig estar a la sala del DESPERTAR, un dia i mig perquè no tenen habitacions,,tenen plantes tancades i per tot arreu i ha camilles amb gent.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente