nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

Madrid consigna 879.875 euros per la lluita contra la pobresa infantil a les Illes

5327
La consellera de Familia del Govern, Sandra Fernández, en una imatge d'arxiu. | ULTIMA HORA

Les Illes Balears rebran 879.875 euros de la partida de 17 milions que el Govern central ha aprovat distribuir entre totes les comunitats per a lluitar contra la pobresa infantil, dins del Pla Nacional d'Inclusió Social 2013-2016.

En aquesta línia, la Conselleria de Família i Serveis Socials ha elaborat les línies d'actuació per a ajudar les famílies que estiguin en situació de vulnerabilitat o risc d'exclusió social a les illes, segons informa el Govern.

L'objectiu és donar resposta a les possibles situacions de necessitat derivades de la conjuntura econòmica i que afecten les famílies i unitats de convivència que es troben en situació de vulnerabilitat o d'exclusió social, així com establir els mecanismes de col·laboració amb els ajuntaments perquè puguin dur-les a terme.

La intenció és garantir una alimentació diària correcta i suficient als menors en situació de risc i cobrir altres necessitats bàsiques com roba, transport públic o escolar, o despeses d'oci en èpoques de vacances.  

Igualment, es vol ajudar les famílies més afectades per la conjuntura econòmica, especialment les que tenen un membre a l'atur o que han vist reduïdes les prestacions econòmiques que rebien, en afrontar les situacions de necessitat puntuals, urgents i bàsiques de subsistència.  

Els 879.875 euros que rebrà Balears es distribuiran entre tots els municipis en funció de la població menor de 18 anys (60 %), la tipologia del nucli familiar (parelles amb fills, famílies monoparentals i famílies nombroses) i el nombre d'intervencions realitzades pels serveis socials comunitaris bàsics en els sectors de Família i Infància.

Les línies d'actuació de la Conselleria estableixen que els municipis poden destinar la dotació que els correspon a tot un seguit de prestacions destinades als menors, com despeses d'alimentació, de roba i d'higiene bàsica, transport públic o d'escola, escolarització, oci en vacances escolars, i programes o prestacions que els ajuntaments considerin necessàries.  

El Govern considera «fonamental que aquest pla reforci les mesures que afirmen que ja es duen a terme en l'actualitat, a través del pla de prestacions bàsiques que finança la Comunitat perquè tots els menors d'edat puguin tenir cobertes les seves necessitats, i per això ha volgut que els ajuntaments hi participin.

Si s'hi adhereixen, la Conselleria signarà un conveni pròximament amb cada un dels ajuntaments perquè puguin dur a terme el projecte que considerin més adient al municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.