cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
29°

Madrid consigna 879.875 euros per la lluita contra la pobresa infantil a les Illes

5327

La consellera de Familia del Govern, Sandra Fernández, en una imatge d'arxiu.

ULTIMA HORA

Les Illes Balears rebran 879.875 euros de la partida de 17 milions que el Govern central ha aprovat distribuir entre totes les comunitats per a lluitar contra la pobresa infantil, dins del Pla Nacional d'Inclusió Social 2013-2016.

En aquesta línia, la Conselleria de Família i Serveis Socials ha elaborat les línies d'actuació per a ajudar les famílies que estiguin en situació de vulnerabilitat o risc d'exclusió social a les illes, segons informa el Govern.

L'objectiu és donar resposta a les possibles situacions de necessitat derivades de la conjuntura econòmica i que afecten les famílies i unitats de convivència que es troben en situació de vulnerabilitat o d'exclusió social, així com establir els mecanismes de col·laboració amb els ajuntaments perquè puguin dur-les a terme.

La intenció és garantir una alimentació diària correcta i suficient als menors en situació de risc i cobrir altres necessitats bàsiques com roba, transport públic o escolar, o despeses d'oci en èpoques de vacances.  

Igualment, es vol ajudar les famílies més afectades per la conjuntura econòmica, especialment les que tenen un membre a l'atur o que han vist reduïdes les prestacions econòmiques que rebien, en afrontar les situacions de necessitat puntuals, urgents i bàsiques de subsistència.  

Els 879.875 euros que rebrà Balears es distribuiran entre tots els municipis en funció de la població menor de 18 anys (60 %), la tipologia del nucli familiar (parelles amb fills, famílies monoparentals i famílies nombroses) i el nombre d'intervencions realitzades pels serveis socials comunitaris bàsics en els sectors de Família i Infància.

Les línies d'actuació de la Conselleria estableixen que els municipis poden destinar la dotació que els correspon a tot un seguit de prestacions destinades als menors, com despeses d'alimentació, de roba i d'higiene bàsica, transport públic o d'escola, escolarització, oci en vacances escolars, i programes o prestacions que els ajuntaments considerin necessàries.  

El Govern considera «fonamental que aquest pla reforci les mesures que afirmen que ja es duen a terme en l'actualitat, a través del pla de prestacions bàsiques que finança la Comunitat perquè tots els menors d'edat puguin tenir cobertes les seves necessitats, i per això ha volgut que els ajuntaments hi participin.

Si s'hi adhereixen, la Conselleria signarà un conveni pròximament amb cada un dels ajuntaments perquè puguin dur a terme el projecte que considerin més adient al municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.