nubes dispersas
  • Màx: 19.71°
  • Mín: 12.82°
19°

Una seixantena de centres han rebutjat el nou projecte TIL, segons l'Assemblea de Docents

Mapa de centres contraris als nous projectes TIL. | Plataforma Crida.

Durant aquests dies s'estan elaborant i sotmetent a votació els nous projectes del Tractament Integrat de Llengües (TIL), que han de presentar els centres per a adaptar-se als canvis que introdueix l'ordre del TIL.

Així, l'Assemblea de Docents ha comptabilitzat en 38 IES i 25 CEIP de les quatre illes el nombre de centres que «ja han votat de forma aclaparadora en contra els projectes presentats, i s'espera que la xifra augmenti al final de la setmana», segons apunten.

Amb tot, aquesta entitat recorda que fa just un any que «començàrem aquest procés de canvi absurd i no consensuat del model lingüístic dels centres educatius de les Illes».

Segons critiquen, es tracta d'un nou model imposat que «elimina l'autonomia dels centres i la veu de les famílies en els Consells Escolars i que ha aconseguit paralitzar per complet el normal desenvolupament de l'activitat escolar».

Així, sostenen des de l'Assemblea de Docents que la consellera d'Educació Joana Maria Camps, i el seu equip «han fracassat», i consideren que aquest curs «passarà a la història com el curs de les amenaces i de la por i, encara així, els docents es reafirmen en la convicció que el camí de la imposició i el no diàleg emprès per aquest govern sempre comptarà amb la nostra oposició».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pep, fa mes de 9 anys

Al meu centre ens volien vendre una moto, el que va passar es que no varem picar.

Valoració:8menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Toni i podries afegir, que cap, cap, cap persona minimament formada, ha donat cap raó pedagògica per demostrar que es factible i que milloraran els resultats. Abans el contrari. però llavors ja se`r massa tard i el MAL ja estarà fet. Però això no els importa, com dirien ells " es harina de otro costal ".

Valoració:12menosmas
Per kan, fa mes de 9 anys

Tota sa raó mallorquin, farts de la intransigència de la conselleria. Però ja únicament ens queda un any d'aguantar-los.

Valoració:10menosmas
Per Toni, fa mes de 9 anys

I per què no voleu TIL ara?

Idò per molts motius:
- Perquè no és un veritable pla plurilingüe, en la mesura que només preveu l'aprenentatge de l'anglès i desregula, i deixa a l'aire el tractament del castellà i del català. No preveu com treballar en aquestes llengües, ni amb quins recursos.
- Perquè no preveu la realitat social que envolta cada escola, ni parteix dels resultats en cada escola, ni deixa marge per donar un tractament específic a les necessitats de cada centre.
- Perquè el TIL no va acompanyat dels recursos personals ni materials mínims per tenir èxit.
- Perquè es basa en una metodologia (CLIL) que no ha demostrat ser eficaç.
- Perquè el govern no ha escoltat els experts del sector educatiu (inspectors, directors, UIB), ni ha escoltat a les famílies (FAPA, COAPA, Crida...), ni ha escoltat els docents (sindicats, assemblea). Ni tan sols ha fet cas d'una mobilització que supera el número de votats del PP.
- Perquè amb l'aplicació del TIL deixen de destinar-se recursos als infants més desfavorits NEE, NESE.
- Perquè amb el TIL, o bé cau el nivell en matemàtiques i ciències socials, o bé els infants no aprenen anglès.
- Perquè els mestres no tenen un assessorament real de com ensenyar en anglès en àrees no lingüístiques.
- Perquè amb el TIL s'ha procedit a un procés de depuració feixista entre els docents, basat en coaccions, amenaces i expedients injusts.
- Perquè amb el TIL s'ha afavorit l'enfrontament entre la majoria dels pares que s'oposen i una minoria enganada.
- Perquè no hi ha mestres preparats per fer un projecte d'aquestes característiques, ni és possible formar-los en els terminis que s'han fixat.
- Perquè és discutible la necessitat d'un projecte d'aquestes característiques per ensenyar una llengua NO OFICIAL i deixar d'ensenyar les oficials.
- Perquè la implantació no ha estat gradual, s'ha fet a base d'improvitzacions i a través de decrets jurídicament discutibles.
- Perquè els infants tampoc estan preparats per assumir-ho.
- Perquè la formació prevista, el nivell B2 és insuficient i a més no forma el professorat en metodologia.
I finalment perquè la composició del Consell escolar és com a mínim discutible.

Valoració:15menosmas
Per mallorquin, fa mes de 9 anys

Que pesadez de intransigentes...

Valoració:-1menosmas
Per Joselito Ramoncín, fa mes de 9 anys

En Joselito Ramoncín Talibauzán és un estirat fracassat a ses urnes. En quaranta anys es PP mai no havia pegat una reculada tan grossa a ses urnes com amb ell.
Lo millor és travessar enguany així com sigui,
Si mos entaferren llibres en anglès o en foraster, feim sa classe ben igual en català. Això és lo que han fet sa immensa majoria de centres que s'han hagut d'estrènyer un ou amb so TIL imposat a lo sargentutxo xusquero.
Un anyet de boicot actiu o passiu i l'any qui ve...
TIL DEROGAT!!!!

Valoració:25menosmas
Per josegorron chemist, fa mes de 9 anys

La consellera Camps denunciada por plagio al presentar su canción "Sin TIL no soy nada" al festival de eurovision...

Valoració:0menosmas
Per RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA, fa mes de 9 anys

Comunicat de la Resistència:

Davant la propera celebració del Campionat Mundial de Futbol, ​​al Brasil, volem fer algunes consideracions sobre la participació de l'autodenominada selecció espanyola de futbol, ​​a la qual des de fa alagunos anys, ells mateixos diuen la vermella, usurpant i plagiant la denominació històrica de la Selecció de Xile, que hauria de ser l'única legitimada per portar tal sobrenom, ja que és la primera que el va utilitzar.

Feta aquesta petita, però no menys important puntualització, volem mostrar el nostre desacord amb la presència en aquesta competició esportiva, d'una selecció que no representa les diferents sensibilitats nacionals de l'autodenominat estat espanyol, sinó que forma part de l'estructura posada en marxa des del poder feixista per crear un corrent d'opinió que afavoreixi la creença en un suposat esperit unitari comú, que serveixi, com tantes altres estructures, socials, culturals, esportives, etc.de columna per sustentar la fal · làcia d'una sola nació, d'un sol sentir , d'una sola estructura, en definitiva d'una sola manera de pensar, tesi sempre defensada (quan no directament imposada), des del centralisme espanyolista i les seves forces polítiques més reaccionàries (PSOE, pp, upyd, ciutadans, la Falange, etc.) .

Aquesta selecció representa doncs, a un estat que ha demostrat sobradament la seva nul · la capacitat de tolerància i respecte cap a les diferents sensibliidades i cap a la varietat de pobles i nacions que estan sota el jou dels sectors imperialistes que defensen la continuïtat del règim espanyolista, sense atendre a les justes reivindicacions dels pobles que reclamen la llibertat, la Independència, i la consecució d'una demcoracia veritable.

La farsa actual, basada en un sistema anquilosat, monolític, estructurat actualment al voltant d'un esquema de torn de partits (PSOE, pp), que en realitat amaguen una mateixa forma de governar, un pacte tàcit per repartir temporalment el comandament, (mentre de cara a la galeria aparenten llançar-se els trastos), per així seguir al poder sine die.

D'aquesta manera, es garanteixen estar eternament a la poltrona, sense atendre les reclamacions dels pobles que pateixen les conseqüències de les seves nefastes polítiques basades en la corrupció, els escàndols, robatoris, tripijocs, etc. perpetrats per gran part de la popularment coneguda com "casta" política.

Per tot això, des de la Resistència volem fer una crida a les organitzacions implicades en aquest esdeveniment, en aquest cas la FIFA, perquè mostri una major sensibilitat davant el desig cada dia més intens per part de les nacions, de tenir accés amb les seves pròpies seleccions esportives, en aquest cas de futbol, ​​a les competicions de cada esport, sota la seva pròpia bandera, sense haver de competir sota bandera d'un estat fallit que no reconcoce el dret d'autodeterminació dels pobles, manté la submissió i tanca tota possibilitat de avançar en els Processos de Construcció nacional d'aquests pobles i nacions.

Nosaltres els Pobles, cridem a les portes de la Comunitat Internacional, perquè a través dels seus organismes supranacionals (ONU, UNESCO, etc.) Advoquin pels drets de nacions com Catalunya, Euskal Herria, Galiza, Canàries, etc., Que demanen , amb més força cada vegada, el final de la colonització espanyola.

Demanem a la comunitat internacional el suport i el respecte a les nostres justes reivindicacions en uns moments crucials, històrics i il · lusionants en el camí emprès cap a la llibertat.

Valoració:10menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

@Tomeu

Lo que quieras, rey. Esperemos.

Valoració:0menosmas
Per I per què no voleu TIL ara?, fa mes de 9 anys

L'ha aptovat es consell escolar (on hi ha representació des docents) a sa primera, quina és s'excusa ara?

Valoració:-24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente