cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

L'STEI durà a la barra els inspectors que coaccionin o amenacin docents pels projectes TIL

Reunió de docents a un centre eivissenc. | Germán G. Lama

El sindicat majoritari a l'ensenyament de les Illes, l'STEI-i, ha anunciat que prendrà mesures legals contra els inspectors que coaccionin o amenacin les directives dels centres educatius o els docents, com a fórmula per a suposadament influir en la intenció de vot sobre els projectes del TIL, que s'estan votant aquests dies als claustres dels centres educatius.

Segons destaca el sindicat, han tingut constància que alguns inspectors d'educació visiten els centres i donen «instruccions verbals del tot irregulars a les directives», que «suposen una coacció i una restricció d'un dret fonamental com és la llibertat d'expressió».

L'STEI desconeix de moment si aquests inspectors actuen per iniciativa pròpia o a instàncies d'algun superior jeràrquic, la qual cosa, apunten, «es podria aclarir davant un jutge». «Aquestes males pràctiques consisteixen a pressionar els directors perquè aprovin el projecte TIL amb indicacions incorrectes com prohibir la votació secreta als claustres i exigir que en les actes consti amb nom i cognoms, qui ha votat 'sí' i qui ha votat 'no'», han afirmat des del sindicat que a més asseveren que «aquest fet vulnera la llei i serà denunciat per l'STEI».

Així mateix, des del sindicat han denunciat també que tenen constància que s'ha amenaçat a alguns directors amb la possible obertura d'expedients si no atenen les indicacions il·legals dels inspectors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arg, fa mes de 9 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:1menosmas
Per Grupo d'Acció Baléà, fa mes de 9 anys

SEÑÓS D'ES SINDICAT STEI, ¡¡EMB SOS NOSTROS FIYS NO SE JUGA!!

Aquest escrit no se pod comensà sensê denuncià s'indignand, humilland y llestimosa actuació de cèrs mèstres dins es centros d'educació d'es nostros pròpis fiys. Élls, es professós d'es sindicat catalaniste STEI han entrad dins una espiral sensê fi que no pod du rês de bò, com si d'élls depenguéssin sas normas per educà a n'es nostros fiys, com si élls fossin es que marcan sas direttrius y com si élls comandassin dins un téma tant delicad com es s'educació d'ets al.lots.

Fins ara aquest sindicat mos tenia més qu'enganads, diguendmós que tots es probblémas éran pêrqu'es Govèrn havía fet reteyades o qu'es trillingüísme éra el dimòni dins s'educació, posand d'aquesta ridicula manéra a mols de pares y mares en contra d'es Govèrn y sobre tot de sa Conseyera d'Educació. Idò no, axí com va passand es tems veym clarament com axò no es axí com eu pintan es de STEI. Sa vertadéra finalidad de totas sas huelgas, manifestacions, camisetas verdas, làssos cuatribarrads, cansons ridiculisand a n'es pròpi Govèrn y sobre tot a n'es séu President, etc, etc, no son rês més qu'una absurda reacció per sa pèrdua d'hòras de llengo catalana y s'aument de sa llengo castellana, sa qu'es oficial y se xèrra a tot es Réyne d'España, a n'es cual noltros pertenexem.

Y ara, còma traca final, intentan politissa sa cansó de final de curs, obviand sas critticas y reclamacions de sa gran majoría de pares, qu'emb educació y democraci lis estàn demanad que rettifiquin sa lletra de dita cansó. Però com bé mos demostran aquests bon señós d'es sindicat STEI, d'educació y de democraci rês de rês.

Esperêm que poc a poc es tems pòsi sas còsas a n'es séu llog, ja qu'emb sos nostros fiys no se juga, ni STEI ni ningú.

Llibertad y democraci dins s'educació SI, imposició catalaniste NO.

Valoració:-5menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (12-6-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:2menosmas
Per Mallorquin, fa mes de 9 anys

STEI= FASCISMO

Valoració:-1menosmas
Per Nolis, fa mes de 9 anys

Això és una caça de bruixes

Valoració:8menosmas
Per maryjame, fa mes de 9 anys

Amaral denuncia a la Consellera de Educación de las illes Balears, que se presento al festival de horro-visión con la canción "sin TIL no soy nada"

Valoració:4menosmas
Per RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA, fa mes de 9 anys

Comunicat de la Resistència:

Davant la propera celebració del Campionat Mundial de Futbol, ​​al Brasil, volem fer algunes consideracions sobre la participació de l'autodenominada selecció espanyola de futbol, ​​a la qual des de fa alagunos anys, ells mateixos diuen la vermella, usurpant i plagiant la denominació històrica de la Selecció de Xile, que hauria de ser l'única legitimada per portar tal sobrenom, ja que és la primera que el va utilitzar.

Feta aquesta petita, però no menys important puntualització, volem mostrar el nostre desacord amb la presència en aquesta competició esportiva, d'una selecció que no representa les diferents sensibilitats nacionals de l'autodenominat estat espanyol, sinó que forma part de l'estructura posada en marxa des del poder feixista per crear un corrent d'opinió que afavoreixi la creença en un suposat esperit unitari comú, que serveixi, com tantes altres estructures, socials, culturals, esportives, etc.de columna per sustentar la fal · làcia d'una sola nació, d'un sol sentir , d'una sola estructura, en definitiva d'una sola manera de pensar, tesi sempre defensada (quan no directament imposada), des del centralisme espanyolista i les seves forces polítiques més reaccionàries (PSOE, pp, upyd, ciutadans, la Falange, etc.) .

Aquesta selecció representa doncs, a un estat que ha demostrat sobradament la seva nul · la capacitat de tolerància i respecte cap a les diferents sensibliidades i cap a la varietat de pobles i nacions que estan sota el jou dels sectors imperialistes que defensen la continuïtat del règim espanyolista, sense atendre a les justes reivindicacions dels pobles que reclamen la llibertat, la Independència, i la consecució d'una demcoracia veritable.

La farsa actual, basada en un sistema anquilosat, monolític, estructurat actualment al voltant d'un esquema de torn de partits (PSOE, pp), que en realitat amaguen una mateixa forma de governar, un pacte tàcit per repartir temporalment el comandament, (mentre de cara a la galeria aparenten llançar-se els trastos), per així seguir al poder sine die.

D'aquesta manera, es garanteixen estar eternament a la poltrona, sense atendre les reclamacions dels pobles que pateixen les conseqüències de les seves nefastes polítiques basades en la corrupció, els escàndols, robatoris, tripijocs, etc. perpetrats per gran part de la popularment coneguda com "casta" política.

Per tot això, des de la Resistència volem fer una crida a les organitzacions implicades en aquest esdeveniment, en aquest cas la FIFA, perquè mostri una major sensibilitat davant el desig cada dia més intens per part de les nacions, de tenir accés amb les seves pròpies seleccions esportives, en aquest cas de futbol, ​​a les competicions de cada esport, sota la seva pròpia bandera, sense haver de competir sota bandera d'un estat fallit que no reconcoce el dret d'autodeterminació dels pobles, manté la submissió i tanca tota possibilitat de avançar en els Processos de Construcció nacional d'aquests pobles i nacions.

Nosaltres els Pobles, cridem a les portes de la Comunitat Internacional, perquè a través dels seus organismes supranacionals (ONU, UNESCO, etc.) Advoquin pels drets de nacions com Catalunya, Euskal Herria, Galiza, Canàries, etc., Que demanen , amb més força cada vegada, el final de la colonització espanyola.

Demanem a la comunitat internacional el suport i el respecte a les nostres justes reivindicacions en uns moments crucials, històrics i il · lusionants en el camí emprès cap a la llibertat.

Valoració:2menosmas
Per RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA, fa mes de 9 anys

Comunicado de la Resistencia :

Ante la próxima celebración del Campeonato Mundial de Fútbol , en Brasil, queremos realizar algunas consideraciones sobre la participación de la autodenominada selección española de fútbol, a la que desde hace alagunos años, ellos mismos llaman la roja, usurpando y plagiando la denominación histórica de la Selección de Chile, que debería ser la única legitimada para llevar tal sobrenombre, ya que es la primera que lo utilizó.

Hecha esta pequeña , pero no menos importante puntualización, queremos mostrar nuestro desacuerdo con la presencia en esa competición deportiva, de una selección que no representa a las distintas sensibilidades nacionales del autodenominado estado español, sino que forma parte de la estructura puesta en marcha desde el poder fascista para crear una corriente de opinión que favorezca la creencia en un supuesto espíritu unitario común, que sirva, como tantas otras estructuras, sociales, culturales, deportivas, etc.de columna para sustentar la falacia de una sola nación, de un solo sentir, de una sola estructura, en definitiva de una sola forma de pensar, tesis siempre defendida ( cuando no directamente impuesta ), desde el centralismo españolista y sus fuerzas políticas más reaccionarias ( psoe,pp,upyd, ciudadanos, la Falange, etc.).

Dicha selección representa pues, a un estado que ha demostrado sobradamente su nula capacidad de tolerancia y respeto hacia las distintas sensibliidades y hacia la variedad de pueblos y naciones que están bajo el yugo de los sectores imperialistas que defienden la continuidad del régimen españolista , sin atender a las justas reivindicaciones de los pueblos que reclaman la libertad , la Independencia, y la consecución de una demcoracia verdadera.

La farsa actual, basada en un sistema anquilosado, monolítico, estructurado actualmente en torno a un esquema de turno de partidos (psoe,pp), que en realidad esconden una misma forma de gobernar, un pacto tácito para repartirse temporalmente el mando, (mientras de cara a la galería aparentan tirarse los trastos ), para así seguir en el poder sine die.

De esta manera, se garantizan estar eternamente en la poltrona , sin atender a las reclamaciones de los pueblos que sufren las consecuencias de sus nefastas políticas basadas en la corrupción, los escándalos, robos, chanchullos, etc. perpetrados por gran parte de la popularmente conocida como "casta" política.

Por todo ello, desde la Resistencia queremos hacer un llamamiento a las organizaciones implicadas en este acontecimiento, en este caso la FIFA, para que muestre una mayor sensibilidad ante el deseo cada día más intenso por parte de las naciones, de tener acceso con sus propias selecciones deportivas , en este caso de fútbol, a las competiciones de cada deporte, bajo su propia bandera, sin tener que competir bajo bandera de un estado fallido que no reconcoce el derecho de autodeterminación de los pueblos , mantiene el sometimiento y cierra toda posibilidad de avanzar en los Procesos de Construcción nacional de dichos pueblos y naciones.

Nosotros los Pueblos, llamamos a las puertas de la Comunidad Internacional, para que a través de sus organismos supranacionales ( ONU, UNESCO,etc.) aboguen por los derechos de naciones como Catalunya , Euskal Herria, Galiza, Canarias, etc., que demandan, con mayor fuerza cada vez, el final de la colonización española.

Pedimos a la Comunidad Internacional el apoyo y el respeto a nuestras justas reivindicaciones en unos momentos cruciales , históricos e ilusionantes en el camino emprendido hacia la libertad.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente