algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

«El vostre suport és el meu aliment»

Encesa d'espelmes en suport a Sastre a Valldemossa. | @Valldemossa_cat

Cada dia que passa creix i es fa més ferm el suport de la societat civil a Jaume Sastre, qui avui compleix el 34è dia sense ingerir aliments per l'educació i per la llengua. Mentre les forces ja són justes, els ànims segueixen més encesos que mai, i aquests sustenten en darrer terme la convicció del professor de l'IES Llucmajor, qui afirmà en un dels seus últims comunicats que «el vostre suport és el meu aliment».

En les últimes hores hem assistit a manifestacions de caràcter distint però igualment impactants i massives, com l'encesa d'espelmes a una quarantena de municipis mallorquins, i més enllà, o el rècord d'assolir que l'etiqueta #Bauzádimissió escalàs fins els primers llocs dels temes més comentats arreu de l'Estat a Twitter.

També es féu públic mitjançant les xarxes socials un vídeo amb algunes de les persones que es mobilitzaren per a defensar el centre ocupat de Can Vies de l'esbucament al barceloní barri de Sants, i que resultaren ferides enmig dels incidents amb la policia.

En aquest document, els activistes que hi apareixen asseguren que han perdut la por i constaten que "la protesta és dura però a la vegada necessària", abans de mostrar els cartells de solidaritat amb Sastre que fa setmanes que corren arreu.

Precisament, un dels últims indrets on aquests s'han fet visibles és a Irlanda, on el membre del Sinn Féin i representant per Belfast Oest al parlament britànic, Paul Maskey, es fotografià amb el diputat català de la CUP, David Fernàndez, i el cartell de suport a la vaga de fam de Sastre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per resistencia antiespañola, fa mes de 9 anys

Comunicat de la Resistència:

Davant la propera celebració del Campionat Mundial de Futbol, ​​al Brasil, volem fer algunes consideracions sobre la participació de l'autodenominada selecció espanyola de futbol, ​​a la qual des de fa alagunos anys, ells mateixos diuen la vermella, usurpant i plagiant la denominació històrica de la Selecció de Xile, que hauria de ser l'única legitimada per portar tal sobrenom, ja que és la primera que el va utilitzar.

Feta aquesta petita, però no menys important puntualització, volem mostrar el nostre desacord amb la presència en aquesta competició esportiva, d'una selecció que no representa les diferents sensibilitats nacionals de l'autodenominat estat espanyol, sinó que forma part de l'estructura posada en marxa des del poder feixista per crear un corrent d'opinió que afavoreixi la creença en un suposat esperit unitari comú, que serveixi, com tantes altres estructures, socials, culturals, esportives, etc.de columna per sustentar la fal · làcia d'una sola nació, d'un sol sentir , d'una sola estructura, en definitiva d'una sola manera de pensar, tesi sempre defensada (quan no directament imposada), des del centralisme espanyolista i les seves forces polítiques més reaccionàries (PSOE, pp, upyd, ciutadans, la Falange, etc.) .

Aquesta selecció representa doncs, a un estat que ha demostrat sobradament la seva nul · la capacitat de tolerància i respecte cap a les diferents sensibliidades i cap a la varietat de pobles i nacions que estan sota el jou dels sectors imperialistes que defensen la continuïtat del règim espanyolista, sense atendre a les justes reivindicacions dels pobles que reclamen la llibertat, la Independència, i la consecució d'una demcoracia veritable.

La farsa actual, basada en un sistema anquilosat, monolític, estructurat actualment al voltant d'un esquema de torn de partits (PSOE, pp), que en realitat amaguen una mateixa forma de governar, un pacte tàcit per repartir temporalment el comandament, (mentre de cara a la galeria aparenten llançar-se els trastos), per així seguir al poder sine die.

D'aquesta manera, es garanteixen estar eternament a la poltrona, sense atendre les reclamacions dels pobles que pateixen les conseqüències de les seves nefastes polítiques basades en la corrupció, els escàndols, robatoris, tripijocs, etc. perpetrats per gran part de la popularment coneguda com "casta" política.

Per tot això, des de la Resistència volem fer una crida a les organitzacions implicades en aquest esdeveniment, en aquest cas la FIFA, perquè mostri una major sensibilitat davant el desig cada dia més intens per part de les nacions, de tenir accés amb les seves pròpies seleccions esportives, en aquest cas de futbol, ​​a les competicions de cada esport, sota la seva pròpia bandera, sense haver de competir sota bandera d'un estat fallit que no reconcoce el dret d'autodeterminació dels pobles, manté la submissió i tanca tota possibilitat de avançar en els Processos de Construcció nacional d'aquests pobles i nacions.

Nosaltres els Pobles, cridem a les portes de la Comunitat Internacional, perquè a través dels seus organismes supranacionals (ONU, UNESCO, etc.) Advoquin pels drets de nacions com Catalunya, Euskal Herria, Galiza, Canàries, etc., Que demanen , amb més força cada vegada, el final de la colonització espanyola.

Demanem a la comunitat internacional el suport i el respecte a les nostres justes reivindicacions en uns moments crucials, històrics i il · lusionants en el camí emprès cap a la llibertat.
- Veure més a: http://www.arnaldotegi.com/?p=643&cpage=1 # comment-12105

Valoració:-4menosmas
Per Rafel, fa mes de 9 anys

@bobi:

Quan escrius, aquí, en foraster et comportes com un foraster. Llavors no et queixis que t'hi confonguin. Tot això ho saps ben bé; basta veure que quan ens vols demostrar que no ho ets, escrius en català. I naturalment, si escrius en espanyol en aquest diari, ets foraster a Mallorca i per tant a Catalunya; ja que, com tothom qui té una mica de cultura sap, nosaltres som la Catalunya insular. Al Principat, tal vegada no et dirien "foraster"; però també sabrien que no actues com ho solem fer els nacionals de tot Catalunya, la insular i la continental.

Valoració:-2menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (10-6-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:10menosmas
Per bobi, fa mes de 9 anys

Se m'havia quedat an es tinter. Jo som foraster a Catalunya, per exemple, pero a Palma no de cap manera. Segur que son mes mallorquí que tú. Vas llest, bon al.lot. Lo que no som, ni poc ni manco, traidor a ses meves arrels. ¿Pot dir tú lo mateix?.

Valoració:-12menosmas
Per bobi, fa mes de 9 anys

Los ultra nacionalistas españoles ¿passssa algo?, tenemos respeto para las personas que lo pasan mal y mucho más por las ya fallecidas. Lo que no podemos respetar de ninguna manera es que pudiendo comer (otras personas comen lo que encuentran en la basura), no lo hagan para presionar y desprestigiar a un Govern bueno, malo o regular, pero salido de las urnas y además de manera mayoritaria. Supongo que alguien los votaría. Si ese Govern no gusta lo que procede es demostrarlo en las próximas elecciones generales. "Como quiero que el Govern me dé un buen empleo me voy a poner el huelga de hambre hasta que no lo consiga). Y además, exijo. Evidentemente las cosas no funcionan de esta manera.

Valoració:1menosmas
Per Joi1pastor., fa mes de 9 anys

Els ultra nacionalistes Espanyols ( forasters ) sou tant mala gent que no teniu respecte ni pels morts ni par la gent que ho pasa malament.

( Ja vos heu guanyat el sobre avui )

Valoració:2menosmas
Per bobi, fa mes de 9 anys

Si, si pero que yo sepa Irlanda del Norte todavía forma parte del Reino Unido. O sea que el tal bobi, (yo tenía un perro que se llamaba de esta manera), todavía debe de estar esperando.

Valoració:1menosmas
Per fuera la censura previa, fa mes de 9 anys

Con este "suport" (¿) pocos nutrientes pondrás en el cuerpo. Un servidor, como es más humilde, si quiere permanecer en el mundo de los vivos tiene que aportarle al cuerpo los minerales y las vitaminas necesarias,

Valoració:0menosmas
Per Joi1pastor., fa mes de 9 anys

La nostra venjança sera el somriure dels nostre fills en una Irlanda ( Mallorca ) lliure.

Boby Sands.
Jaume Sastre.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente