cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
12°

Armengol reclama una consulta sobre la monarquia i Cabrer l'acusa de «radical»

La cap de l'oposició remarca que la societat està preparada perquè se li pregunti. | Teresa Ayuga.

La secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha advocat avui per la celebració d'un referèndum vinculant perquè la ciutadania trii entre la continuïtat de la monarquia o la instauració d'una república.

Armengol, que va plantejar ahir aquesta idea en l'executiva federal del seu partit, ha defensat que l'abdicació del rei suposa una oportunitat per a respondre la demanda ciutadana de «més democràcia», permetent que el poble esculli el model de govern i abordant a més una «reforma constitucional àmplia».

La líder del PSOE balear considera que la societat espanyola té «suficient maduresa» com per a abordar un debat «sense presses, amb sentit comú», respecte a la continuïtat d'un model de Prefectura de l'Estat la successió del qual està regida per criteris de «llinatge i sexe».

Armengol, que s'ha declarat «republicana», ha expressat també l«respecte» per la figura de Joan Carles i pel «molt important» paper que ha jugat en la història recent d'Espanya.

«Radicalisme»
Aquestes manifestacions han estat rebutjades per la bancada popular. Concretament, la seva portaveu, Mabel Cabrer, ha denunciat als passadissos del Parlament el «radicalisme» dels socialistes i la seva secretària general, i ha dit que ara és moment de «seny, altura de mires i estabilitat».

Cabrer ha assenyalat que la petició per part de MÉS no és «sorprenent», però si ho és la del PSIB-PSOE, i ha destacat la contradicció entre la direcció nacional dels socialistes i la de les Illes.

«És moment de reforçar el sistema polític que ens vam donar tots i la Constitució Espanyola de 1978», ha reivindicat Cabrer, que ha mostrat la seva estranyesa perquè ahir al matí el PSIB-PSOE apostava per la monarquia parlamentària i hores després la seva secretària general proposàs un referèndum i es pronunciï a favor de la república.

«No puc entendre que hi hagi postures que vulguin radicalitzar i generar inestabilitat en un moment en el qual el nostre país necessita unitat en el sistema polític», ha sostingut la diputada del Pàg.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per una de per aqui, fa mes de 9 anys

Siii, claar... tot allò genuinament democràtic és "radical" per aquesta gent. Excepte el seu propi extremisme i feixisme, tota la resta és "radical".

Au, a pasturar!

Valoració:-2menosmas
Per emigrante, fa mes de 9 anys

Todo lo que pueda debilitar la estabilidad de España será votado y/o aprobado por esta señora y sus correligionarios del PSIB - PSC.

Valoració:-3menosmas
Per bernadet, fa mes de 9 anys

Molt senzill. Que els partits partidaris del referèndum ho presentin com a part del programa electoral. I que rera les eleccions conformin majories parlamentàries per tirar endavant la proposta.
Si no gosen fer-ho, és que són uns covards. Covards como els socialistes, que només serveixen per fer l'ullet a l'esquerra radical i que a l'hora de la veritat, quan governen i en tenen l'ocasió, fan els beneits.

Valoració:-2menosmas
Per De PPena, fa mes de 9 anys

Na Mabel Cabrer sempre ha preferit fer tunels aquatics que posen en perill l'integritat de les persones.
Ella i va posar seny...

Valoració:3menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

Sra. Cabrer fa temps que desvarietge, vostè diu radcals als altres, pero si vostè no parla,sempra està lledrant i insultant tè uns rebots que no controla.
Cuan era patit i anava a "doctrina" record que m'he ensenyavan,"el Papa no se equivoca (es infalible) cuando define dogmas o definiciones de fe" el PEPE no es el Papa i el PPSOE manco, i ja que en Franco mos va enroscà en Juan Carlos en temps de dictadura, en temps de democracia, lo mès natural seria demanar al poble si vol rei o nò, els països civilitzats es lo que fan, "consultar i votar" i se acepta el resultat, no se si es massa per la seva inteligència, i que vostè i sa Moma diguin que els hi volen immposar els que no son del PCP (nazis, radicals, violents, pobres, etc. tè ovaris la cosa.
D'ensar que varen entrar no fan res mès que immposar, no han consensuat res,i si no, decrets.

Valoració:3menosmas
Per Ferran, fa mes de 9 anys

El PSIB-PSOE votarà a favor de la proposta de MÉS perquè saben que no s'aprovarà per culpa de la majoria absoluta del PP. És a dir, que si vota a favor no sabrem si és per interès o per si realment volen que els ciutadans decidim.

Valoració:1menosmas
Per Guillem., fa mes de 9 anys

N'estic segur que el PSIB-PSOE votarà en contra la proposta de MÉS. Ens apostem un pèsol?

Valoració:-2menosmas
Per Els temes espanyols per als espanyols, fa mes de 9 anys

"Cabrer ha assenyalat que la petició per part de MÉS no és «sorprenent», però si ho és la del PSIB-PSOE"


Al contrari, això és un tema de la societat espanyola; per tant, és normal que li interessi al PSOE. En canvi, és sorprenent que MÉS (PSM-Entesa-ERC) s'hi fiqui.

Valoració:6menosmas
Per Franc, fa mes de 9 anys

Cabrer, quants d'anys fa que viu de la política corrupta del PP? Que se'n vagi a ca seva amb la seva doneta!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente