nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

EUIB repta els diputats socialistes a rebutjar la successió al tron al Congrés

5134
Banderes d'EU a la concentració a Palma favorable a la república. | J. Torres.

Esquerra Unida a Balears (EUIB) ha emplaçat avui els diputats del PSIB a votar en el Congrés en contra de la successió dinàstica del rei i en favor d'una consulta popular o referèndum tal com ho faran el grup de l'Esquerra Plural i altres formacions polítiques de l'esquerra.

La formació ha plantejat aquesta petició als socialistes, després que la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i altres veus del partit a les Illes entre les quals es troben els màxims responsables insulars, s'hagin mostrat partidaris de celebrar un referèndum sobre el model d'Estat.

La defensa d'Armengol d'una consulta als ciutadans sobre si volen mantenir la monarquia o són partidaris d'una república democràtica contrasta amb la postura manifestada per l'executiva nacional del PSOE, segons ha recalcat EUIB.

EU celebra que «destacats dirigents del PSIB» s'apuntin a la proposta que defensen altres organitzacions socials i polítiques d'esquerres i que consideren «una demanda ciutadana cada vegada més extensa» com demostren les manifestacions espontànies celebrades ahir a desenes de ciutats de l'estat quan es va conèixer l'abdicació del rei.

En opinió d'EU, «un mínim de coherència política obliga els càrrecs institucionals del PSIB a votar d'acord amb les declaracions fetes pels seus dirigents», quan es plantegi la successió al tron en el Congrés dels Diputats, i no sumar-se al PP i protegir «el manteniment de la monarquia i tots els tràmits successoris per a apuntalarla».

En cas que els socialistes no votin en contra de la successió, han dit, «demostraran que comparteixen bàsicament el mateix model que el PP i que són tant incoherents i hipòcrites com ells».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.